Spotkanie w KRAKOWIE

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Spotkanie w KRAKOWIE

Postautor: Luperci Faviani » 24 sty 2010, 18:26

Postanowiłem ponownie poruszyć temat.

W związku z tym, że skontaktowała się ze mną pewna osoba z Krakowa, od wielu lat interesująca się spirytyzmem i wykazała chęci nawiązania współpracy, postanowiłem zaprosić na luźne spotkanie większe grono sympatyków PTSS, więc zapraszam :) w sobotę 6 lutego do Krakowa. Spotkajmy się przy Adasiu (jak wszyscy) o 12.30.

Dwie osoby przyjdą na pewno :)
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Re: Spotkanie w KRAKOWIE

Postautor: lilo » 25 sty 2010, 15:25

Trzecia też przyjdzie napewno 8-) ! Nareszcie Was zobaczę :D
"Na poczatku było Słowo, a Słowo było u Boga, i Bogiem było Słowo.(...)
W Nim było życie, a życie było światłością ludzi, a światłość w ciemności świeci i ciemność jej nie ogarnęła."
Awatar użytkownika
lilo

Postautor: Luperci Faviani » 25 sty 2010, 15:51

Super :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Freya » 26 sty 2010, 12:28

Luperci Faviani pisze:
W związku z tym, że skontaktowała się ze mną pewna osoba z Krakowa, od wielu lat interesująca się spirytyzmem i wykazała chęci nawiązania współpracy(...)

Mam pytanie: czy ta osoba jest medium?
"Śmierć nie jest zgaszeniem światła,lecz tylko wyłączeniem lampy,ponieważ przyszedł świt. "
R.Tagore
Freya

Postautor: cthulhu87 » 26 sty 2010, 13:54

A ja mam pytanie natury technicznej - czy ktoś przy okazji spotkania planuje formalnie przystąpić do PTSS?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 27 sty 2010, 19:04

Freya pisze:
Luperci Faviani pisze:
W związku z tym, że skontaktowała się ze mną pewna osoba z Krakowa, od wielu lat interesująca się spirytyzmem i wykazała chęci nawiązania współpracy(...)

Mam pytanie: czy ta osoba jest medium?

O ile mi wiadomo to, nie.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: lilo » 03 lut 2010, 15:41

Spotkanie się zbliża, a w temacie jakoś cicho... Więc z tego co sie zorientowałam będzie Luperci F., cthulhu87, Freya, ja i jakaś osoba która nie jest medium, czy tak? Czy ktoś jeszcze zamierza sie pojawić?
W Nim było życie, a życie było światłością ludzi, a światłość w ciemności świeci i ciemność jej nie ogarnęła."
Awatar użytkownika
lilo

Postautor: sigma » 03 lut 2010, 15:53

Ja pojawiłbym się ale Cthulhu87 mi powiedział że się nie wybiera więc się nie pojawię.

:shock:
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: lilo » 03 lut 2010, 16:15

sigma pisze:Ja pojawiłbym się ale Cthulhu87 mi powiedział że się nie wybiera więc się nie pojawię.

:shock:

Szkoda x2 :( :cry: , może sie jeszcze zdecyduje :?: A może jezeli sie zdecyduję na wstąpienie do stowarzyszenia. Mam dylemat. Bo ja to rozumem tak, że jeżeli jestem w stowarzyszeniu to moralnie zgadzam się ze wszystkimi aspektami spirytyzmu w jego skrajnym podejściu np. wizja L. Denisa, a tak nie jest,z drugiej strony spirytyzm, jest dla mnie jedynie szczeblem drabiny poznania. Być może jest to pierwszy bardzo ważny szczebel, ale przyjecie załozeń spirytyzmu jest jakby punktem wyjścia do poznania dalszego, szerszego,głębszego. Nie chce sie ograniczac do spirytyzmu, bo przyjecie istnienia świata duchów jako realnego, a takze reinkarnacji jako dalszego skutku rozwoju duchowego jest podstawą do budowania głębszego postrzegania świata. Stoję więc w spirytyżmie jedna nogą. Trzonem nauki i wiary jest dla mnie chrześcijaństwo. Czy waszym zdaniem, pytam moralnie nie formalnie jest uczciwe wstąpienie do stowarzyszenia, jeżeli nie mam zamiaru uczestniczyć w seansach, i mimo, że jest to istotna dziedzina wiedzy dla mnie świat się nie kończy na spirytyźmie i zdaję sobie sprawę, że zbyt aktywnym działaczem nie będę?
Awatar użytkownika
lilo

Postautor: sigma » 03 lut 2010, 16:41

Ja wstępując do PTSS kierowałem się nauczaniem Buddy: "Nie wierzcie niczemu. Wszystko sprawdzajcie". Pewnie że kierując się tą zasadą można wstąpić nie tylko tu. Ale po przeczytaniu broszurek wydanych przez Towarzystwo pomyślałem że akurat PTSS jest dla mnie ciekawe. Przyznam, że nie miałem moralnych rozterek. Dlaczego miałbym mieć ? I kto właściwie ustanawiałby moralne pryncypia istotne przy podejmowaniu decyzji o wstąpieniu do Towarzystwa ? A jeżeli ustanawiałby to na podstawie jakiej wiedzy ? Jak sprawdzonej ?

Tak to wygląda z mojego punktu widzenia.

ps.: Niewykluczone że Jul to przeczyta. Ciekawe co napisze...
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Następna

Wróć do Różne różności