Siostry Fox

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Siostry Fox

Postautor: nikox85 » 12 mar 2015, 14:32

Krzysztoff pisze:
nikox85 pisze: Wiedza kosztuję.

darmo wiedzę dostajesz to darmo ją rozdawaj

Powiedz to wydawnictwom i autorom książek. Bo wiedzę nabywasz w formie pisemnej.
nikox85

Postautor: nikox85 » 12 mar 2015, 14:46

Mirek pisze:Medium też człowiek dlatego ma inną pracę aby się utrzymać.
Ile trzeba wydać pieniędzy aby zostać medium?

Allan Kardec (właściwie: Hippolyte Léon Denizard Rivail)
Ułożył listę 1018 pytań do duchów, które miały wyjaśnić ich naturę, świat duchowy i jego związek ze światem materialnym. Odpowiedzi duchów na te pytania umożliwiły mu napisanie i wydanie 18 kwietnia 1857 pod pseudonimem "Allan Kardec" "Księgi Duchów" (Le Livre des Esprits), która okazała się ogromnym sukcesem.
Zachęcony powodzeniem "Księgi Duchów" Rivail wydał kolejne: "Ksiegę Mediów" (Le Livre des Médiums, 1861), "Ewangelię według Spirytyzmu" (L'Évangile selon le Spiritisme, 1864), "Niebo i Piekło" (Le Ciel et L'Enfer 1865) i "Genezę" (La Genèse, 1868), a także założył gazetę "Revue Spirite".
Kardec miał też licznych przeciwników (m.in. Georges Méliès), którzy twierdzili, że jest nieświadomą ofiarą sztuczek szarlatanów lub świadomym oszustem, zarabiającym na naiwności ludzkiej.
Po śmierci kodyfikatora zasad spirytystycznych jego dzieło kontynuowali Léon Denis (1846-1926) i Gabriel Delanne (1857-1926). Dziś Kardec w Europie jest prawie zapomniany, ale w USA i Brazylii (gdzie sprzedano 30 milionów jego książek) wciąż zalicza się do najpopularniejszych pisarzy francuskich.
Moja biblioteczka także posiada te Księgi.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2015, 14:57 przez nikox85, łącznie zmieniany 2 razy
nikox85

Postautor: bernadeta1963 » 12 mar 2015, 14:48

Mnie się udało , nie wydałam ani grosza . Jedyne za co zaplaciłam to Podstawowy Kurs uzdrawiania pranicznego .
Moi przewodnicy duchowi zadbali o to , abym mogła tam być , niestety to już kosztowało , ale nie żałuje .
bernadeta1963

Postautor: nikox85 » 12 mar 2015, 14:53

Nie żałują pieniędzy na książki które kupuję. Uważam że wiedza jest warta każdego grosza.
nikox85

Postautor: cthulhu87 » 12 mar 2015, 16:13

Spirytyzm oparty na kodyfikacji Allana Kardeca potępia płatny mediumizm i robi to słusznie. Temat był już wielokrotnie dyskutowany na forum.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 12 kwie 2015, 16:04

Napewno nie należy wierzyć takim medią które mają jakieś nałogi. W każdym razie dla mnie wzorem takiego medim do którego można mieć zaufanie jest Chico Xavier właśnie dlatego że on wcielał w praktyce wsystkie ideały Spirytyzmu.

Tutaj zrestą po raz kolejny do chodzimy do tego że Dusza ludzka może się rozwijać dość nierównomiernie i dlatego zdolnościam i Mediumicznymi zostają czasami obdarzone róznież osoby które się potem tego nie godne.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Mirek » 13 kwie 2015, 11:24

Hansel pisze:Napewno nie należy wierzyć takim medią które mają jakieś nałogi. W każdym razie dla mnie wzorem takiego medim do którego można mieć zaufanie jest Chico Xavier właśnie dlatego że on wcielał w praktyce wsystkie ideały Spirytyzmu.

Tutaj zrestą po raz kolejny do chodzimy do tego że Dusza ludzka może się rozwijać dość nierównomiernie i dlatego zdolnościam i Mediumicznymi zostają czasami obdarzone róznież osoby które się potem tego nie godne.

Kris mówi zupełnie coś odwrotnego. To komu już wierzyć: Tobie, czy Krisowi?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 13 kwie 2015, 11:26

Wiem że to jest pytanie raczej do Krisa ale co on takiego konkretnie mówi ?

Zresztą może właśnie dlatego Siostry Fox zatraciły swoje zdolności Mediumiczne bo swoim zachowaniem pokazały że nie są ich nie godne ?

To by znaczyło że wystąpienie zdolności mediumicznych było ich próba którą oblały...
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 13 lut 2016, 13:52

Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Krzysztoff » 14 lut 2016, 18:07

Stuki i pukania to efekt mediumiczny który badano wielokrotnie w różnych grupach na wielu szansach .

Tłumaczenie tego wszystkiego sztuczkami jest moim zdaniem niepoważne
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi