Spirytyzm a szatan

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Spirytyzm a szatan

Postautor: czarnyMag » 21 kwie 2015, 14:26

Xsenia pisze:Według mnie CarnyMag ma rację. Postać ludzka może być tylko i wyłącznie na Ziemi, a planet zasiedlonych w naszym wszechświecie jest ogrom. I mieszkańcy tych innych planet niekoniecznie musza wyglądać jak my.
Zresztą daleko nie musimy szukać. Wystarczy na Ziemi dobrze poszukać i nagle okaże się, że "mity" o krasnalach, wodnikach i yeti są jak najbardziej prawdziwe.
http://strefatajemnic.onet.pl/extra/na- ... eti/ezchg0

Jesteś bardzo mądrą istotą (nie dla tego że przyznajesz mi rację), lecz dla tego że potrafisz myśleć. Nasze Ziemskie teleskopy ani sądy nie dotarły dalej niż do naszego układu słonecznego - a tych układów przecież jest miliardy! Ponadto (w co wcale nie musisz wierzyć) są dusze wcielone obecnie które nie informują swoich "braci" wcielonych co widzieli i jak? gdzie? by nie narazić się na śmieszność - nikt bowiem im nie uwierzy w ich relacje - taki jest człowiek.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: cthulhu87 » 21 kwie 2015, 14:27

czarnyMag pisze: cthulhu87 pisze:

czarnyMag pisze:
Wreszcie są materialne istoty rozumne zamieszkujące inne światy które mogą mieć najróżniejsze kształty - ich ciało nie jest ograniczone do formy ludzkiej!

Jeśli chciałeś w ten sposób dowieść istnienia super-inteligentnych węgorzy marsjańskich, to mam pewne wątpliwości co do siły tego argumentu. ;)

A co uważasz że jedyną planetą na której wcielają się dusze jest Ziemia? Nie żartuj. Chyba nie wierzysz w to?

To na której konkretnie planecie wcielają się te krogulce, o których tu opowiadasz? ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 21 kwie 2015, 14:57

cthulhu87 pisze:To na której konkretnie planecie wcielają się te krogulce, o których tu opowiadasz? ;)

Człowiek żyje na Ziemi jakieś kilka tysięcy lat a dinozaury żyły 65 milionów lat albo 100 :D

Pogadamy za 100 milionów lat co na ziemi odkrył człowiek :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Hansel » 11 gru 2015, 23:07

Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi