Świadkowie Jehowy - ciekawostka

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Świadkowie Jehowy - ciekawostka

Postautor: Pablo diaz » 03 sie 2015, 11:50

cthulhu87 pisze:A co to ma wspólnego ze świadkami Jehowy?

To moja wina,nie powinienem ciagnac dalej tematu (jak tylko o S.J) Przepraszam
:oops:
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 03 sie 2015, 14:06

OneNight pisze:A znasz go osobiście, że tak twierdzisz? Skromny to może być każdy, ale ważne w jakim stopniu.

Nie muszę Go znać osobiście, żeby wyczuć czy jest skromny czy nie.

To moja wina,nie powinienem ciagnac dalej tematu (jak tylko o S.J) Przepraszam

Przestań, nic złego nie zrobiłeś temat i tak stanął w miejscu więc nic się nie stało.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Mirek » 03 sie 2015, 21:12

cthulhu87 pisze:A co to ma wspólnego ze świadkami Jehowy?

To, że ŚJ są skromni? ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 04 sie 2015, 20:34

Owszem, musisz go znać osobiście, żeby stwierdzić czy jest skromny. W internecie to możesz być nawet Einsteinem i nijak to się ma to tego, co jest naprawdę.

Czy zauważyliście, że jechowy chodzą po domach i wciskają ludziom te głupoty?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 04 sie 2015, 20:41

To że dla Ciebie są to głupoty nie oznacza że tak jest. Bądź bardziej obiektywny ;)

A co do skromności. A po ma go znać osobiście? Jeśli ktoś w internecie zachowuje się skromnie, to w rzeczywistości będzie podobnie, ponieważ dorósł na tyle że nie będzie obrażał ludzi na prawo i lewo jak się to dzieje w internecie ponieważ każdy myśli, że jest anonimowy, a nie do końca tak zresztą jest.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 04 sie 2015, 21:41

To są głupoty? Powiedz szczerze: Widziałeś kiedyś na to dowód?

A co do tego internetu - pozory mylą. Przeczytajcie to co napisaliście. Jak można oceniać kogoś przez internet? To niedorzeczne.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 04 sie 2015, 21:49

Z całym szacunkiem, ale Ty sam oceniałeś :) Poza tym, to nie forum młodzieżowe. Tu raczej nie spotkasz trolli i osób chcących zrobić na złość. Tu są osoby, które chcą rozmawiać na tematy które je wspólnie interesują, dyskutować na temat spirytyzmu oraz dla osób zagubionych w życiu. Na tym forum nikt nie ma powodu, by udawać kogoś, kim nie jest :)

Dowód na co?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 05 sie 2015, 07:13

Wczoraj miałem ciekawą rozmowę z dwoma "siostrami" ŚJ. Rozmawiałem z nimi o reinkarnacji, o piekle i sąd się bierze zło na Ziemi. Poruszyłem sprawę chodzenia parami i narzucaniu myślenia im przez zwierzchników.
Byłem w lekkim szoku, bo udało mi się zasiać wątpliwości w tych tematach, z które omawialiśmy. Z reguły nie przyjmują do wiadomości, to co nich się mówi.
Na koniec zachęciłem ich do lektury: "Kryzysu sumienia." Powiedziałem im, że jeżeli nie przeczytają tej książki potwierdzą moje słowa odnośnie chodzenia parami i narzucania sobie w zborze w co mają wierzyć.
Zobaczymy czy mają silną wolę udowodnienia mi, że się mylę :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 07 sie 2015, 12:38

Do mnie tez przychodzili Swiadkowie i zapraszalam ich na dobra herbate i gadalismy. Wkoncu przestali przychodzic bo stwierdzili, ze mnie nie przekabacza a gadalismy na przerozne tematy...
Pablo to dla mnie przyklad osoby jaknajbardziej dobrej i skromnej, ktora pomaga innym i udziela sie dla innych. Chocby robiac tlumaczenia dla nas....ktos kto tego nie widzi no coz...brak mu obiektywizmu i szuka pewnie czegos aby sie przyczepic. Ale w zyciu spotyka sie na takich ludzi i jest to takze proba....kazdy z nas ma swoja role w tym przedstawieniu teatralnym .... :)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Hansel » 07 sie 2015, 12:43

Nikita pisze: gadalismy na przerozne tematy...
Np jakie ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia