Achill pisze:Pablo diaz pisze:samo słowo "służą" ma negatywny wydźwięk. wymaga relacji hierarchicznej pomiedzy dawcą a odbiorcą służby.

Pablo diaz pisze:Duchy te bardziej rozwinięte rozumieją ,że wcielają się po to ,aby służyć,te mniej muszą się tego jeszcze nauczyć.
Na dalszych planach rozwoju naszej egzystencji już tylko służymy,a to jest siłą sprawczą w pojmowaniu Boga.

Ja mam tak samo ale czy to coś złego ?cthulhu87 pisze:Pablo diaz pisze:Czy ma na celu zaspokoić nasze ego ?
Ja bardzo lubię pisać na różne tematy na forum, bo w realu mam do tego okazję tylko raz na dwa tygodnie, tj. na spotkaniach naszej grupy spirytystycznej. Niestety ludzie, z którymi się spotykam na co dzień, mają odmienne zainteresowania i nie mogę z nimi rozmawiać na te tematy, więc zgodzę się, że w jakiejś mierze jest to zaspokajanie mojego ego![]()
Hansel pisze:Ja mam tak samo ale czy to coś złego ?cthulhu87 pisze:Pablo diaz pisze:Czy ma na celu zaspokoić nasze ego ?
Ja bardzo lubię pisać na różne tematy na forum, bo w realu mam do tego okazję tylko raz na dwa tygodnie, tj. na spotkaniach naszej grupy spirytystycznej. Niestety ludzie, z którymi się spotykam na co dzień, mają odmienne zainteresowania i nie mogę z nimi rozmawiać na te tematy, więc zgodzę się, że w jakiejś mierze jest to zaspokajanie mojego ego![]()
Xsenia pisze:Hm. Ja się nie boję mówić o tym w co wierzę, i jeśli ktoś pyta, to odpowiadam szczerze. Ale nie nadaję się do "nawracania" ludzi. Nie mam zamiaru nikogo na siłę uświadamiać i przekonywać. Według mnie każdy musi do tej wiedzy i wiary dojść sam.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość