Typy ludzi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Typy ludzi

Postautor: Xsenia » 24 sie 2015, 21:15

Ależ macie tematy..... :shock:
Szkolenia terrorystycznego się tu raczej nie spodziewałam.....
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Achill » 24 sie 2015, 21:18

Xsenia pisze:Ależ macie tematy..... :shock:
Szkolenia terrorystycznego się tu raczej nie spodziewałam.....

ja nie o terrorystycznym pisałem. :P
i polecam sie na przyszłość :D
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 25 sie 2015, 07:55

Achill jestes komandosem?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Achill » 25 sie 2015, 08:01

Nikita pisze:Achill jestes komandosem?

Nie :lol:
Mój dobry znajomy jest zawodowym, znamy sie od lat, więc co nieco miałem okazje słyszeć i widzieć ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 25 sie 2015, 08:23

Achill pisze:Mój dobry znajomy jest zawodowym, znamy sie od lat, więc co nieco miałem okazje słyszeć i widzieć

I nasiąknąć ;)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Achill » 25 sie 2015, 12:37

oj tam ;)

wskazałem na te fakty a propos tego zamachu i interwencji jadacych pociągiem żołnierzy bo nie rozumiem jak mozna nazwać to sytuacją o "niskiej podświadomej agresji"

Co jeszcze ciekawsze brali w tym udział Marines którzy maja jedno z najbardziej zindoktrynizowanych procesów szkoleniowych na świecie - nieoficjalnie mowi się ze ich skutecznośc wynika z tego ze maja robione pranie mozgu porównywalne do tego u dżihadystów tyle że wg innej ideologii.

Moge zrozumieć, że postawa, wyraz twarzy moze sprowokowac lub kogos powstrzymac od działania, ale nie widze związku między zamachem a prywatnymi grzeszkami tam obecnych.
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 25 sie 2015, 13:15

To wsumie ciekawy temat bo czy przypadkowo ludzie gina w takich zamachach ...czy raczej stoi za tym prawo karmy? jak to jest?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 25 sie 2015, 15:57

Achill, czy mógłbyś podać źródło tej informacji, że terrorysta otworzył ogień?
Tylko nie mów mi, że Mosad wiedział o tym ataku i wysłał do tego pociągu żołnierzy amerykańskich.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Achill » 25 sie 2015, 16:28

Mirek pisze:Achill, czy mógłbyś podać źródło tej informacji, że terrorysta otworzył ogień?
Tylko nie mów mi, że Mosad wiedział o tym ataku i wysłał do tego pociągu żołnierzy amerykańskich.

chocby tutaj:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -live.html
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 70877.html
polsat, pap i kilka innych źródeł tez informuja o oddaniu strzałów.

co do drugiej kwestii. sam sobie odpowiedz bo ja nie mam pojęcia o co Ci chodzi ;)
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 26 sie 2015, 07:58

Doskonale wiesz o czym mówię. To, że nie wierzysz w to o czym piszę, to Twoja prywatna sprawa.
Dwie osoby ranne, a co najmniej kilka setek jechało tym pociągiem. Dla Ciebie to normalne, bo byli tam amerykańscy żołnierze.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm