Dlaczego ludziom tak bardzo pasuje pewna rzecz

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dlaczego ludziom tak bardzo pasuje pewna rzecz

Postautor: Mirek » 18 wrz 2015, 12:01

Jeżeli kochasz, to nikt nie jest w stanie Cię zranić.
Miłość nie jest ukierunkowana na potrzeby. Miłość, to nie payrzenie jeden na drugiego. Miłość to patrzenie dwojga ludzi w jednym kierunku.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 18 wrz 2015, 12:21

Miłość to patrzenie dwojga ludzi w jednym kierunku.

O właśnie i te drugie osoby nie patrzyły. Chyba że powiesz, że ja na zły kierunek patrzyłem a oni na dobry. Obronie się tym, że jestem miłością samą w sobie, osobą która całe życie jej się oddaje, która całe dnie o niej myśli.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 18 wrz 2015, 13:42

1Prawda1 pisze:Obronie się tym, że jestem miłością samą w sobie, osobą która całe życie jej się oddaje, która całe dnie o niej myśli.

A tak z ciekawości: w jaki sposób to robisz?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 18 wrz 2015, 13:47

1Prawda1 pisze:
Miłość to patrzenie dwojga ludzi w jednym kierunku.

O właśnie i te drugie osoby nie patrzyły. Chyba że powiesz, że ja na zły kierunek patrzyłem a oni na dobry. Obronie się tym, że jestem miłością samą w sobie, osobą która całe życie jej się oddaje, która całe dnie o niej myśli.

Więc nie było miłości albo była miłość źle ukierunkowana.
Gdybym tak powiedział jak sugerujesz, to bym Cię zaczął osadzać, a tego nie zrobię.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 18 wrz 2015, 13:50

Więc nie było miłości albo była miłość źle ukierunkowana.

Była miłość, ale tylko ja patrzyłem w dobrym kierunku.

A tak z ciekawości: w jaki sposób to robisz?

Badam ją, badam ludzi i ich postrzeganie miłości, od lat. A wyrywa mnie do tych badań piękno które koniecznie muszę czuć.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Mirek » 18 wrz 2015, 15:20

1Prawda1 pisze:Była miłość, ale tylko ja patrzyłem w dobrym kierunku.

Była potrzeba, tam nie było miłości. Miłość nie może się skończyć jak się zacznie. Poza tym to powyższe stwierdzenie zaprzecza miłości, ponieważ w miłości nie ma miejsca na egoizm.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 18 wrz 2015, 19:37

Poza tym to powyższe stwierdzenie zaprzecza miłości, ponieważ w miłości nie ma miejsca na egoizm.

To, że ja patrzę w dobrym kierunku to nie znaczy że to jest egoizm, ćpasz Mirku coś? aha wyśmiej mnie teraz! znam was na wylot, wyśmiej, skrytykuj nieprawidłowo, wyprostuj kręgosłup w ''racji'' i wyloguj się z forum.

Mirek, na Boga nie masz racji, kropka. O!. Koniec. Buum. To były słowa Boże, nie moje. Wszędzie widzisz wady we mnie, potężny błąd, nie masz pojęcia jak potężny.

To że ja mam wiedzę o prawdziwej miłości i jej uczę to nie jest egoizm, a to że Ty uważasz że ja się na miłości nie znam to ok, super, Ty się znasz, ciekawe czy tak ją badasz, ciekawe czy jesteś kimś pomiędzy Bogiem a człowiekiem, ciekawe dlaczego ja musiałem znosić Twoje nieprzyjemne posty kiedyś, a ja Tobie takich pierwszy nie pisałem. I Ty mi tu rozprawiasz o egoiźmie. Jeszcze raz powtórzę, na całe twe życie - nie masz racji tutaj, uwierz Bogu bo to jego słowa, nie moje.

I wiesz co? Twoje słowa o mojej prawdziwej twarzy idealnie pokazują i głęboka prawda w tym jest, że na miłości prawdziwej i jej tajemnicy to Ty się nie znasz, bo taką wiedzę nabywa się po wstąpieniu Erosa.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Mirek » 18 wrz 2015, 20:26

Ja nie mam wiedzy o prawdziwej miłości, ja ją odczuwam.
Jak możesz uczyć miłości, gdy masz w sobie tyle agresji. Nie wiesz, że tą agresję przekazujesz tym, co ich uczysz tego jak kolwiek by to nazwać.
Miłość nie polega na robieniu z drugiego człowiek swojego niewolnika, wobec którego ma się oczekiwania. Gdy kochasz kogoś dajesz mu wolność i pozwalasz odejść. Bez poczucia straty.
Nie wiem skąd w Tobie tyle negatywnych emocji?
Egoizmem jest to co powiedzialeś: "Tylko ja patrzałem we właściwym kierunku." Gardzisz w ten sposób tymi, przez których zostałeś skrzywdzony
. Pogarda, to też miłość źle ukierunkowana. Nie mająca nic wspólnego z tą, która przejawia się w Boskości.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 18 wrz 2015, 21:27

Mirek pisze:Pogarda, to też miłość źle ukierunkowana.
?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: 1Prawda1 » 18 wrz 2015, 21:35

Pogarda, to też miłość źle ukierunkowana.

Żadnej pogardy nigdy nie było z mojej strony do ludzi.

Ja nie mam wiedzy o prawdziwej miłości, ja ją odczuwam.

Też czuję miłość i to jest największe szczęście żeby ją czuć, ale jestem też miłośnikiem mądrości i dzięki temu wiem co może miłość mi okropnego zrobić. Więc jeszcze raz powtórzę Ci Mirku, że ja jestem miłośnikiem mądrości i dlatego sytuacja tak wygląda. Miłośnik mądrości dochodzi do wiedzy prawdziwej, niestety, tylko on. Ktoś może nie wierzyć mi i Platonowi w tym, ale cóż ja mogę napisać, taka jest prawda i trzeba to przyjąć.
Nie wiem skąd w Tobie tyle negatywnych emocji?

Wściekłość przez cierpienie większe niż powierzchnia słońca.

Nie wiesz, że tą agresję przekazujesz tym, co ich uczysz tego jak kolwiek by to nazwać.

Wiem i tak ma być. Boże ile głębi w tym zdaniu moim przed kropką, serio, aż dumę poczułem z tego zdania, nie pychę, dumę. Boże ile głębi...

Miłość nie polega na robieniu z drugiego człowiek swojego niewolnika, wobec którego ma się oczekiwania.

Niewolnika nie, ale ograniczenie wolności jak najbardziej tak ponieważ bez tego tak krótko napiszę: kobieta zepsuje życie moim dzieciom, a ja chcę mieć pewność, dlaczego? Bo raz już doznałem potężnego cierpienia i jak Ci pisałem rzeczy nie należy według Boga powtarzać.

Gardzisz w ten sposób tymi, przez których zostałeś skrzywdzony

Nie gardzę, wierz mi.

Jeśli odpiszesz mi coś jeszcze to będę Ci wdzięczny, ja bardzo cenię taką wiedzę, chcę się dowiedzieć czegoś o ludziach, odpisz jeszcze ok?
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi