Interpretacja snu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Interpretacja snu

Postautor: mirella7722 » 22 wrz 2015, 10:54

Witam serdecznie na forum.Ponad miesiąc temu zmarł mój ukochany wujek.Byłam z nim bardzo związana ,wychowałam się przy nim a po śmierci dziadków przejęłam nad nim opiekę ponieważ wujek był po udarach.Opiekowałam się nim przez 13 lat.W zeszłym miesiącu wujek odszedł.Byłam przy jego umieraniu.Do ostatniego tchnienia trzymałam go za rękę,głaskałam po policzkach.Od śmierci wujek przyśnił się trzem osobom-mojej córce,mi i mojej znajomej którą wujek bardzo lubił.Wszystkie trzy sny były prawie identyczne.W zasadzie nic się w nich nie działo.Widziałyśmy wujka szczęśliwego takiego spokojnego i wyglądającego na zdrowego.Przy wujku ramię w ramię ktoś stał ale żadna z nas nie jest w stanie określić tej osoby tylko sama świadomość że ktoś przy nim był. Córce troszkę inaczej się przyśniło ponieważ ta osoba podeszła do ściany na której nad drzwiami wisi krzyżyk i troszkę go przechyliła w bok.Gdy córka się obudziła zobaczyła że krzyżyk faktycznie wisi krzywo.Ten sen musi mieć jakieś znaczenie.Wygląda na to że wujek jest TAM szczęśliwy,prawdopodobnie ma swojego przewodnika-opiekuna.Ale co z tym krzyżykiem.Jest to stary uszkodzony krzyżyk.Pan Jezus ma na nim częściowo ułamaną rękę.Może na to ta osoba chciała zwrócić uwagę.Dodam że cała nasza rodzina jest wierząca ale nie praktykujemy.
mirella7722

Re: Interpretacja snu

Postautor: cthulhu87 » 22 wrz 2015, 11:03

Witaj,

W Twoim opisie zwróciło moją uwagę to, że zmarły wygląda na zdrowego we śnie. To jest dość charakterystyczna cecha tego typu snów: bliscy często ukazują się młodsi, zdrowsi, w znajomych strojach itd. Po śmierci wcześniej czy później tracimy nieco ten balast wynikający z przywiązania do ciała materialnego, a ciało duchowe, którym obleczony jest duch, jest bardziej plastyczne. Czasami zmarły stara się przedstawić bliskim tak, aby był łatwiej rozpoznawalny.

Co do krzyżyka... trudno powiedzieć, być może jest to symboliczne zwrócenie uwagi, aby większą rolę przykładać do życia duchowego, może coś pod tym względem nie jest w 100% w porządku w rodzinie, "jest krzywo", a powinno być "równo" ;) . Zmarły, który odszedł, może teraz lepiej dostrzega zalety rozwoju duchowego i zachęca was, aby zwracać większą uwagę na tę sferę w życiu. Ale to tylko moje domysły...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 22 wrz 2015, 11:20

Na początku przyjmij wyrazy współczucia.

cthulhu87 pisze:Co do krzyżyka... trudno powiedzieć, być może jest to symboliczne zwrócenie uwagi, aby większą rolę przykładać do życia duchowego, może coś pod tym względem nie jest w 100% w porządku w rodzinie, "jest krzywo", a powinno być "równo" . Zmarły, który odszedł, może teraz lepiej dostrzega zalety rozwoju duchowego i zachęca was, aby zwracać większą uwagę na tę sferę w życiu. Ale to tylko moje domysły...

Odniosłam totalne inne wrażenie. :) W końcu osoba ze snu nie "poprawiała" krzyżyk, tylko go przechyliła. Mirella czy wiesz może do kogo wcześniej należał ten krzyżyk? Może ta sytuacja miała wskazać kto pomaga w zaświatach twojemu wujkowi. I pokazać, że ta osoba dobrze się zajmie wujkiem i byście się nie martwiły.
Obojętnie co by to miało znaczyć, te wasze sny to dobre sny. Wujek musiał być dobrym człowiekiem. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: mirella7722 » 22 wrz 2015, 13:08

Dziękuję za zainteresowanie moim postem.Krzyżyk został przywieziony przez moją babcię z pielgrzymki.Babcia jak każda matka chuchała i dmuchała na wujka gdy ten zachorował.Czy był dobrym człowiekiem? Oj,wujek niestety gdy był zdrowy dawał babci do wiwatu wiele łez babcia przez niego wylała.Chcę wierzyć w to że wujek jest szczęśliwy.Codziennie modlę się o to by Bóg przyjął go do swego Królestwa.Dziękuję wszystkim.
mirella7722

Postautor: Nikita » 22 wrz 2015, 13:41

Choroba tez go troche oczysccila z roznych karmiczynch win takze nawet jak dawal babci do wiwatu to teraz juz ma spokoj. Ale w przyszlym wcieleniu tez ktos da mu do wiwatu..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: mirella7722 » 22 wrz 2015, 13:52

Też o tym pomyślałam że częściowo wujek odpokutował swoje winy tu na ziemi. 3 udary i rak płuc to jest dużo za dużo jak na jedną osobę.Nigdy nie okazywał uczuć a gdy umierał szukał mojej dłoni by ją dotknąć.Żegnał się ze mną.Wybaczcie ale to wszystko jest we mnie takie świeże.Jestem wdzięczna Bogu za ten dar że pozwolił mi być przy nim w jego umieraniu a z drugiej strony dostałam ciężar na całe życie.Umierania nie da się ot tak wymazać z pamięci.
mirella7722

Postautor: Xsenia » 22 wrz 2015, 14:20

mirella7722 pisze:Jestem wdzięczna Bogu za ten dar że pozwolił mi być przy nim w jego umieraniu a z drugiej strony dostałam ciężar na całe życie.Umierania nie da się ot tak wymazać z pamięci.

Popatrz na to doświadczenie z innej strony. On nie umarł, on tylko przeszedł z jednego życia w drugie, a ty byłaś przy tym. Być może za tego życia dał się we znaki swojej mamie, ale może ona na to zasłużyła? Może to była jej kara, tak samo jak rak był karą wujka? Nic nie dzieje się przez przypadek, a dusze wcielają się w rodzinach, które same wybrały.
Teraz jest ci ciężko, ale mam nadzieję, że to minie i kiedyś będziesz to wspominała ze spokojem. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Wróć do Pytania i odpowiedzi