Islam

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Islam

Postautor: Mirek » 24 wrz 2015, 15:11

Krzysztoff pisze:
Mirek pisze:Twierdzę, że działania wojenne nie są tak rozległe jak nam się wmawia i takie masy ludzi nie mają potrzeby emigrować (uciekać).

No masz, to te miliony ludzi którzy siedzą w Turcji i Libii w skrajnie nędznych warunkach - pojechały tam na wakacje ? - udowodnij swoją tezę.

Basiu , - jak rozumiem Ty jak byś wszystko straciła i siedziała z dziećmi w nędznym namiocie w Turcji , w obozie dla uchodźców to nie starała byś się zapewnić im i SOBIE lepszego bytu ? Wiedząc że jest kraj który przyjmuje muzułmanów z otwartymi rękami i gdzie płaca minimalna to 1400 eur ?
Siedziała byś w tym namiocie w zimie i czekała co przyniesie los ?

Dziwią mnie takie wypowiedzi , czy tak ciężko wczuć się w sytuację człowieka który ucieka przed wojną ? Jeżeli tak to polecam obejrzeć jakiś film dokumentalny o życiu dzisiaj w Syrii (ostatnio był puszczany w TVP1) - przerażające

Obrazek
Dlaczego nie odwiedził ich w Niemczech? Bo tam ich nie ma.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 24 wrz 2015, 18:30

Krzysztofie, przykro mi, że nie czytasz moich wypowiedzi z uwagą. Przecież napisałam, ze UDZIELENIE POMOCY UCHODŹCOM WOJENNYM TAK. Problem w tym, że stanowią oni niewielki procent ludzi, którzy ostatnio napłynęli do Europy, ogromna wiekszość to imigranci ekonomiczni. Unikanie mówienia o tej sprawie to chowanie głowy w piasek.
Wydolność Europy w tym względzie kiedys się smutno zakończy.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 24 wrz 2015, 18:38

Uchodzcy ekonomiczni to ludzie z Albanii i Kosowa, ktorzy podlaczyli sie pod te rzesze uchodzcza...ale tam gdzie ejst wojna lub rezimy tam prawo miedzynarodowe wskazuje na pomoc. Wiadomo, ze tylko uchodzcy wojenni dostana azyl....Atalio uwazasz, ze urzednicy w Unii sa idiotami? Albo powtarzasz jakies frazesy jakis kretynow siejacych strach i nienawisc.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 24 wrz 2015, 18:44

Nie trzeba ich uważać. Sami się w ten sposób reklamują.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 24 wrz 2015, 18:47

Nikita pisze:rece i piersi opadaja jak sie Ciebie slucha.... :lol:
Piersi ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Krzysztoff » 24 wrz 2015, 19:47

atalia pisze: Problem w tym, że stanowią oni niewielki procent ludzi, którzy ostatnio napłynęli do Europy, ogromna wiekszość to imigranci ekonomiczni. Unikanie mówienia o tej sprawie to chowanie głowy w piasek.

Skąd te informacje ?

Skoro Ty potrafisz tak łatwo odróżnić imigranta wojennego od ekonomicznego to myślę że służby imigracyjne UE też sobie z tym poradzą i oddzielą jednych od 2-gich.

wszyscy pochodzący z kraju ogarniętego wojną to imigranci wojenni , to proste.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 24 wrz 2015, 19:56

Mirek pisze:Dlaczego nie odwiedził ich w Niemczech? Bo tam ich nie ma.

Czyli twierdzisz , że w Libii są prawdziwi uchodźcy Syryjczycy , w Turcji są prawdziwi uchodźcy Syryjczycy

a do Europy trafiają bojownicy muzułmańscy z innych krajów ?

zdajesz sobie sprawę jak absurdalne są te twierdzenia ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 24 wrz 2015, 20:04

Krzysztoff pisze:Basiu , - jak rozumiem Ty jak byś wszystko straciła i siedziała z dziećmi w nędznym namiocie w Turcji , w obozie dla uchodźców to nie starała byś się zapewnić im i SOBIE lepszego bytu ?

Nigdy nie mieszkałam w kraju, gdzie spadają bomby, ale wiem Krzysiu co to głód. Wiem co to znaczy rozdzielić dwie kromki chleba dla dwójki małych dzieci i głodować. Jeść jeden mały posiłek dziennie i oddawać resztki jedzenia dzieciom, i tak przez kilka miesięcy. Wiem co to głód. I zawsze chciałam tylko przetrwać. Nie potrzebowałam najlepszego socjalu, nie potrzebowałam emigrować by zarobić jeszcze więcej. Chciałam jakąkolwiek pracę by tylko móc WYŻYWIĆ dzieci, tak by nie chodziły głodne. NIE CHCIAŁAM być na utrzymaniu państwa, chciałam pracować. I NIE UCIEKŁAM DO KRAJU Z WIĘKSZYM SOCJALEM.
Zostałam, płakałam, głodowałam, ale zostałam. I modliłam się o pracę. Na szczęście Bóg mnie wysłuchał. I moje dzieci teraz jedzą do woli.

Nie zabraniam ludziom potrzebującym przybywać tutaj. Nie mam nic przeciwko by pracować razem z uchodźcami. Ale jeśli ktoś dostaje wszystko by przeżyć, dostaje pomoc wszelaką i ucieka tam gdzie jest LEPIEJ, to już nie uchodźcy, ale wyzyskiwacze.

I dziwi mnie jeszcze jedno. Kilka lat temu Polacy nie mogli emigrować do Niemczech i legalnie pracować. A teraz, raptem po paru latach Niemcy otwierają BARDZO szeroko drzwi i okna i zapraszają wszystkich jak leci. Według mnie jeszcze tego pożałują, ale to pewnie tylko moje zdanie.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pablo diaz » 24 wrz 2015, 20:18

Ta dyskusja raczej nijako wpłynie na losy tuziemców,bo czy emigranci zarobkowi to problem państwa polskiego ?
To niegrzeczne odmawiać naszym braciom z południa emigrowania w celach zarobkowych,gdzie np.nasi rodacy zalali europę ,amerykę itd. szukając lepszego jutra.
Pachnąca egocentryzmem,wyższością niesprawiedliwość to wiecznie krwawiąca rana ludzkości. echh :(

Postać doskonała tu na Ziemi przedstawiona przez Jezusa w ewangelii obejmuje trzy główne punkty:
Miłujcie waszych nieprzyjaciół; dobrze czyńcie tym, którzy was nienawidzą; błogosławcie tym, którzy was przeklinają,
i módlcie się za tych, którzy was oczerniają.Kończąc swoje nauczanie mówi:Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały
jest Ojciec wasz niebieski.

Trudna ta sztuka miłowania nieprzyjaciół.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 24 wrz 2015, 20:24

Imigranci dziękują Niemcom za przyjęcie i gościnność. Tego wam media nie pokażą.
https://www.facebook.com/55243780486214 ... 779484708/
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia