Islam

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Islam

Postautor: Mirek » 27 wrz 2015, 09:44

Nikita pisze:ja na Ciebie nie pluje...ja Cie przywoluje do porzadku...bo Twoje zachowanie nie ejst najlepsze...inni tez ciagle zwracaja Ci uwage...Naprawde tego nie dostrzegasz?

A kim Ty jesteś aby o tym decydować? Dziwną metodę masz przywoływania do porządku. Najpierw samemu trzeba być w porządku, by drugiego do niego przywoływać.

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 27 wrz 2015, 11:15

Dobra Mirek! Skoro uważasz że takie zdjęcia z internetu opisują to co się dzieję, to proszę bardzo mam dla Ciebie niespodziankę którą również powinieneś uznać za prawdę:

http://www.arnoldbuzdygan.com/dziecko-w ... low-kilka/

Musisz w końcu zdać sobie sprawę z tego, że internet stał się kolejną ręką władz do manipulowania i siania propagandy u ludzi. Trudno jest uznać w dzisiejszych czasach co jest rzeczywistą a co manipulacją. Choćby te zdjęcie, skąd mam wiedzieć że te Twoje jest prawdziwe? A skąd mamy wiedzieć że moja wersja jest prawdziwa (link)? Jak wierzysz we wszystko co znajdziesz w internecie albo na demotach, kwejku czy jeszcze czymś innym i uznajesz to za prawdę bo teoretycznie te serwisy są "niezależne" i "wolne" to wybacz, ale nie mamy o czym rozmawiać.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2015, 16:45 przez Pawełek, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 27 wrz 2015, 16:20

Wiesz Mirek szkoda czasu na dyskusje z Toba...nawet nie potrafisz na siebie spojrzec okiem krytycznym. Ale nie dziw sie, ze jak przesadzisz w swoich wypowiedziach to ktos zwroci Ci uwage.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 27 wrz 2015, 17:48

Nie dziwię się, że ktoś Może zwrócić uwagę.
Dziwię się jak ktoś ma o sobie wysokie mniemanie bycia bardzo porządnym i obrzuca błotem innych bo mu nie są na rękę jego poglądy.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 27 wrz 2015, 18:28

To masz mylne wyobrazenie bo ja wcale nie wyobrazam sobie, ze jestem bog wie kim..ale jestem dlugo na tym forum i czytam je dosc czesto wiec mam prawo do pewnych uwag. Jetes konfliktowym gosciem i mi sie juz nie chce....poprostu juz mi sie nie chce nawet czytac tego co napiszesz.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 27 wrz 2015, 19:16

Pawełek pisze:Dobra Mirek! Skoro uważasz że takie zdjęcia z internetu opisują to co się dzieję, to proszę bardzo mam dla Ciebie niespodziankę którą również powinieneś uznać za prawdę:

http://www.arnoldbuzdygan.com/dziecko-w ... low-kilka/

Przeczytałam, pooglądałam i wniosek mam tylko jeden: to dziecko jest w szoku, obojętnie czy coś mu groziło czy nie, obojętnie czy to aktorzy, czy nie, w tych oczach jest strach i doświadczenie, którego dziecko w tym wieku mieć NIE POWINNO. To dziecko nie powinno mieć takich doświadczeń i takich oczu. A jeśli ktoś te dziecko wykorzystał do propagandy, to zasługuje na potępienie.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 27 wrz 2015, 19:40

Nikita pisze:To masz mylne wyobrazenie bo ja wcale nie wyobrazam sobie, ze jestem bog wie kim..ale jestem dlugo na tym forum i czytam je dosc czesto wiec mam prawo do pewnych uwag. Jetes konfliktowym gosciem i mi sie juz nie chce....poprostu juz mi sie nie chce nawet czytac tego co napiszesz.

Takie sprawiasz wrażenie. Wiele się chwalisz, tak jakby inni nic nie robili i masz wyjątkowy dar do krytykowania. Wmawiasz innym, że Cię atakują, a tak naprawdę sama to robisz.
Poza tym nic Ciekawego sama od siebie jeszcze na tym forum, pomimo, że tak długo jesteś, nie napisałaś.
Nie mam negatywnego stosunku do Ciebie lecz ja zawsze mówię co myślę, czy to się komuś podoba, czy nie. Preferuję przejrzyste sytuacje.
Nie chcesz, nie musisz mnie czytać.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 27 wrz 2015, 19:54

Ty jesteś tu od roku, a Nikita od 5 lat, jak mi powiesz że przeczytałeś jej wszystkie 3 tysiące postów po których stwierdziłeś że nie napisała nic ciekawego to Ci uwierzę.

Xseniu to prawda że te dziecko nie powinno się znaleźć w takiej sytuacji, również się z Tobą zgadzam w tym, że osoba która wykorzystuje takie zdjęcia do szerzenia propagandy zasługuje na potępienie, ale najwidoczniej Mirkowi to nie przeszkadza by wstawiać takie obrazki. Nie ważne czy informacje są prawdziwe czy nie, ważne że opis obrazka zgadza się z Jego poglądami.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 27 wrz 2015, 20:43

Mirek zwraca uwagę jak media kształtują nasze myślenie.
Pokazuje się rzeczy, które są na rękę tym co pociągają za sznurki.
Przykład: Przed filmem "Batman" do kina wpada szaleniec i zabija 12 osób. Media podnoszą szum. Jaka wielka tragedia. Prezydent Obama chce ograniczać dostęp do broni.
W samej Ameryce dziennie umiera ok. 400 osób z powodu skutków ubocznych lekarstw i media o tym milczą.
A to tak jakby dziennie rozbijał się duży samolot pasażerski.

Wystarczy mi, że od roku niczego ciekawego nie napisała.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 27 wrz 2015, 21:56

Po pierwsze, temat główny to Islam, a mnie się wydaję, że prym wodzi tu w kazdym temacie uchodźca, jakiej maści by on nie był. Dla mnie to człowiek. Tylko człowiek i aż człowiek zarazem.
Po drugie, Mieprek pisał gdzieś, dokładnie to nie wiem, ale pewnie znajdę, a mam dibra pamięć i nosa, pisał że się nie uzależnia. Biorąc Mirku pod uwagę twoje posty tym temacie wniosek jest jeden jesteś uzależniony od Polski. Własnego kraju, który winieneś kochac szanowac i bronić a nie uzależnionym być. Gdzue byś nie był człowieku Polska to Twój kraj i nikt i nic tego nie zmieni nawet uchodzenie z kraju. Żyj i daj żyć innym. Żyj i pomagaj jeśli asz takie możliwości, bo nie wiesz od kogo w przyszłości przyjdzie ci otrzymać pomoc. Moze od kogoś jto dziś uchodzi do Twohego kraju lub do innego, ale przechodzi tylko przez Twój kraj.
gaba75

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia