Islam

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Islam

Postautor: Pablo diaz » 29 wrz 2015, 15:09

Nie wiem dokładnie ile to będzie trwać,ale postaram się dowiedzieć.
Tu jeszcze troszkę wiedzy od Ducha Ramatisa

Jak należy interpretować pojęcie ,,końca świata,,?

Duch Ramatis:
Są to cykle regularne,zaplanowane miliardy lat temu przez mentorów gwiezdnych ,jeszcze przed waszym kalendarzem,mają na celu funkcję (zmian)tak zwaną regulację planet,które zdarzają się i współistnieją również
z waszą planetą.Koniec świata oprócz zmian przewidzianych dla humanoidów wcielonych i bezcielesnych wymaga
oczyszczenia środowiska psychicznego ,tak aby wyeliminować ciemne i niekontrolowane namiętności mentalne.
Mogę powiedzieć ,że już żyjecie w tych czasach ogłoszonych przez Jana ewangelistę w Apokalipsie,a przede wszystkim
przez Jezusa,który ogłosił nam to w swojej Ewangelii.

Czy ci ,którzy nawrócą i zregenerują się w ostatniej godzinie ,będą cierpieć bolesne skutki nadchodzących wydarzeń,czy
będą musieć opuścić plan Jezusa ?

Większość robotników ostatniej godziny wezwanych do prób i stosowania się Ewangelii Jezusa nie będą nagrodzeni.
Każda dusza musi być kowalem własnego duchowego wyzwolenia.
Warunki energii,które tworzycie sami budzą najwyższe wartości i to one naprawdę poprowadzą was na ,,prawą,, lub ,,lewą,
stronę Chrystusa.

*Warto zwrócić uwagę,że wiadomości ,które przekazuje Duch Ramatis są o podobnej treści do tych ,które udzielił Duch Bezerra de Menezes.

...Bądźcie bardziej uważni, macie zobowiązania wobec Jezusa...
To nie jest pierwszy raz, kiedy zobowiązując się oszukaliście, a zarazem oszukaliście siebie.
Jest to już ostateczna okazja, aby dostąpić glorii nieśmiertelności lub znieczulenia iluzji...
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 29 wrz 2015, 15:42

Transfomacja trwa i teraz jest dobry czas na prace nad soba i zmiany. Trzeba byc tego swiadomym..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 30 wrz 2015, 09:28

Jezus, Jezus, wszędzie Jezus. Rozumiem, że wszystkie ludy indiańskie Ameryki Południowej, Aborygeni i Muzułmanie idą "na lewo". To ja chyba wolę z nimi. :evil:
Ależ indoktrynacja chrześcijańska pod płaszczykiem spirytyzmu. A jak nie, to co? Piekło wieczyste!!! Wy naprawdę w to wierzycie jeszcze? :twisted:
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: fruwla » 30 wrz 2015, 09:39

Xsenia pisze: Muzułmanie idą "na lewo". To ja chyba wolę z nimi.

:lol: :lol: :lol: buntownicza Xenia jako muzulmanka. ...ale kto wie kochana skoro masz takie zyczenie,
natepna inkarnacja juz czeka i podobno ja aktywnie tu i teraz planujemy :shock:
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 30 wrz 2015, 10:37

Xsenia nasz krag kulturowy ma korzenie chrzescijanskie. Dla kazdego z nas Jezus byl i jest najlepszym przykladem do nasladowania...Oczywiscie, ze byli i sa inni nauczyciele...bo ja tez nie ograniczam sie tylko do nauk Jezusa. Ale Jezus ma nadal wielkie znaczenie w naszej kulturze. Moze dlatego duchy odwoluja sie do niego?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 30 wrz 2015, 11:20

fruwla pisze: buntownicza Xenia jako muzulmanka.

A czemu by nie :D W końcu chrześcijańska Europa całkiem niedawno wprowadziła równouprawnienie kobiet. Może w następnym życiu będę pierwszą feministką muzułmańską i będę walczyć o prawa kobiet w Islamie :D

Nikita pisze:Ale Jezus ma nadal wielkie znaczenie w naszej kulturze. Moze dlatego duchy odwoluja sie do niego?

No to strasznie się ograniczają.... tylko Jezus?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: fruwla » 30 wrz 2015, 11:44

Xsenia pisze: Może w następnym życiu będę pierwszą feministką muzułmańską i będę walczyć o prawa kobiet w Islamie :D

taaa np. o prawo nietykalnosci zewnetrznych kobiecych narzadow plciowych, ktore prawdopodobnie musza byc poddane tzw. amputacji w postaci obrzezania, w celu OCHRONY kobiet przed chorobami albo staropanienstwem :shock: :shock: :shock:
Albo moze Xeniu bedziesz pokornym objektem zdegradowanym do roli zony ,czyli: zadawalania, rodzenia, i wyladowania frustracji BEZ JAKICHKOLWIEK szans na walke o prawa nie tylko innych ale i swoje.
fruwla

Postautor: Nikita » 30 wrz 2015, 12:37

Fruwla a w Polsce nie zdarzaja sie rodziny , w ktorych tatus wyladowuje sie na zonie i dzieciach..no bo "zupa byla za slona"?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: fruwla » 30 wrz 2015, 12:58

Nikita pisze:Fruwla a w Polsce nie zdarzaja sie rodziny , w ktorych tatus wyladowuje sie na zonie i dzieciach..no bo "zupa byla za slona"?

OCZYWISCIE ze sie zdarzaja. ALE w Polsce plec zenska ma prawo SAMOSTANOWIENIA o sobie i nie wmawia sie kobiecie ze to, co jest uciskaniem, niewolnictwem i bezprawiem - jest normalne i dla niej :lol: DOBRE.
I ze nawet gdyby maz ,nie mial racji, to ona nie ma wielu praw bo od slubu jest jego WLASNOSCIA .
A przed slubem byla wlasnoscia ojca i ewtl. braci.
W Polsce kobiety NIE SA niczyja wlasnoscia... chyba ze SAME tego chca, ale to co innego.
W polsce kobieta SAMA wybiera sobie meza, czasami wbrew rodzinie wiaze sie z "nieodpowiednia" osoba,
ale tam, gdzie kobiety zakrywaja wlosy i twarz jest inaczej, to rodzina wybiera meza itd itp.
fruwla

Postautor: Nikita » 30 wrz 2015, 17:02

Jasne..prawo islamskie jest o wiele gorsze dla kobiet. Ale z tego co wiem to muzulmanki takze walcza o swoje prawa...podobnnie jak kobiety z naszego kregu kulturowego walczyly. Islam jest troche opozniony ale to nie znaczy, ze sie nie rozwija. Czesto jest tez niestety tak, ze wszytsko zalezy w jakiej rodzinie sie czlowiek urodzi i na jakiego meza czy zone potem trafi. Bo przeciez nie wszyscy muzulmanscy mezowie sa potworami a i nie wszyscy chrzescijanscy mezowie sa aniolami. A jakas kobita z Koziej wolki zna swoje prawa tak samo jak zona pasterze z Afganistanu. A zgwalcone kobiety takze czesto sa oskarzane , ze to one prowokowaly...i wiele kobiet nie zglasza gwaltu...takie cos dzieje sie wszedzie i nie jest podpiete pod zadna kulture.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia