Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)

Postautor: Krzysztoff » 12 paź 2015, 16:25

Natasza pisze:
hmm... chyba źle odebrałaś moją opowiedzianą historię - ani ja ani te osoby nie spowodowały wypadku; nie wiem czy to było wyjście z ciała - raczej majstrowanie na poziomie umysłu - przedstawienie obrazów, zazwyczaj czas w jaki ma coś się wydarzyć pokazywany jest mi z mniej więcej 1 miesięcznym wyprzedzeniem

Może , choć akurat uczucie ekstremalnego strachu pojawia się często podczas wyjścia z ciała . R.Monroe opisywał takie przypadki , także swoich "walk" w świecie duchowym.

Napisaliście "To istoty wielowymiarowe, które mogą manipulować czasem, mogą jak napisałaś pokazać się nam w różnej formie, mogą nam wgrać inne wspomnienia, lub skasować prawdziwe" - to akurat dotyczy wszystkich Duchów w świecie duchowym, są wielowymiarowe, mogą się pokazać w różnej formie, mogą wpływać na nasze myśli , są od nas mądrzejsze (często) bo są pozbawione ziemskich ograniczeń.

Wydaje mi się że w tym kontekście zastosowanie ma przekaz od Joanny de Angelis
http://www.portal.spirytyzm.pl/prawda-k ... e-angelis/

pozdrawiam
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 12 paź 2015, 18:03

Mówcie za siebie. Ja lubiałem szkolną fizykę i wiem jak się manipuluje czasem :D
Gdyby jedna osoba patrzyła jak czarna dziura wchłania drugą osobę, to dla niej byłby to długi proces, ale dla osoby która jest wchłaniana byłoby to jak mrugnięcie oka. Wniosek: grawitacja tworzy czas.

Skoro już coś piszecie, to podajcie argumenty. Dlaczego uważacie, że te osoby kontrolują czas i w jaki sposób?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 12 paź 2015, 19:25

OneNight pisze:Skoro już coś piszecie, to podajcie argumenty. Dlaczego uważacie, że te osoby kontrolują czas i w jaki sposób?

Ponieważ są to istoty wielowymiarowe, a jak głosi teoria względności czwarta współrzędna to czas. A jak to kontrolują - skąd mamy wiedzieć?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 12 paź 2015, 19:33

A po czym stwierdzacie, że kontrolują czas? Jak oni to robią, czyli w jaki sposób to widzicie?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 12 paź 2015, 20:41

OneNight pisze:Mówcie za siebie. Ja lubiałem szkolną fizykę i wiem jak się manipuluje czasem :D
Gdyby jedna osoba patrzyła jak czarna dziura wchłania drugą osobę, to dla niej byłby to długi proces, ale dla osoby która jest wchłaniana byłoby to jak mrugnięcie oka. Wniosek: grawitacja tworzy czas.

jak lubisz fizykę to zagadka dla Ciebie na dobranoc: gdyby jedna osoba patrzyła jak czarna dziura wchłania drugą osobę - to na ile człowiek wchłonięty przez czarną dziurę zostałby rozciągnięty? co by zobaczył patrzący?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: 1Prawda1 » 13 paź 2015, 02:12

soldado mam pytanie. Do czego ma dążyć dusza w swym istnieniu?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: OneNight » 13 paź 2015, 14:22

Natasza pisze:
OneNight pisze:Mówcie za siebie. Ja lubiałem szkolną fizykę i wiem jak się manipuluje czasem :D

jak lubisz fizykę to zagadka dla Ciebie na dobranoc: gdyby jedna osoba patrzyła jak czarna dziura wchłania drugą osobę - to na ile człowiek wchłonięty przez czarną dziurę zostałby rozciągnięty? co by zobaczył patrzący?

Patrzący z daleka nic by nie widział, bo czarna dziura wchłania też światło. Widziałby jedynie moment docierania do czarnej dziury. Nie wiem na ile części rozerwałoby tego człowieka - zakładam, że na tyle części, z ilu atomów składa się ciało.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 13 paź 2015, 19:14

OneNight pisze:
Natasza pisze:

Patrzący z daleka nic by nie widział, bo czarna dziura wchłania też światło. Widziałby jedynie moment docierania do czarnej dziury. Nie wiem na ile części rozerwałoby tego człowieka - zakładam, że na tyle części, z ilu atomów składa się ciało.

Czarna dziura może być również portalem do innego wszechświata :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: OneNight » 13 paź 2015, 19:38

Nie ma po co gdybać. Zainteresowani niech wpiszą w google: biała dziura
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Pawełek » 13 paź 2015, 19:55

OneNight pisze:Nie ma po co gdybać. Zainteresowani niech wpiszą w google: biała dziura

Prawda. Należy pamiętać że wszystko to są teorie. Jak i na temat czarnych dziur, tak samo w większości o tym o czym tu rozmawiamy.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm