Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)

Postautor: soldado » 15 paź 2015, 21:59

1Prawda1 pisze:soldado mam pytanie. Do czego ma dążyć dusza w swym istnieniu?

Do rozwoju poprzez samodoskonalenie.
Czym bardziej rozwinięta dusza, tym jej większe możliwości, ma dostęp do coraz większej ilości wymiarów.
Dusze czyste - doskonałe, poruszają się w ogromnej ilości wymiarów bez żadnych ograniczeń, a my dążymy do tego, aby stać się tymi Istotami.
Jednak aby cokolwiek zrozumieć, trzeba najpierw zrozumieć dosłownie ,,siebie''.
To kim jesteśmy.
Gdy to już zrozumiemy, wtedy dopiero możemy zrozumieć, czym jest otaczający nas świat, otaczająca nas rzeczywistość, możemy zrozumieć po co tutaj jesteśmy i możemy zrozumieć sens naszych wszystkich doświadczeń, które tutaj mamy.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Pawełek » 15 paź 2015, 22:06

Pablo diaz pisze:Brazylyjskie medium Chico Xavier otrzymywał wiele wiadomości od istot z innych wymiarów,choć unikał rozpowszechnianiu tych wiadomości.
Kilka słów o postępie jaki może wystąpić od lipca 2019r.pod warunkiem,że ziemianie będą pracować na rzecz pokoju pomiędzy narodami bardziej rozwiniętymi i wykształconymi.

Dotrzemy do rozwiązań wszystkich problemów społecznych ,takich jak np. ubóstwo i głód.
Odkryjemy lekarstwa na wszystkie choroby poprzez inżynierię genetyczną .
Człowiek będzie miał szeroki i pełny dostęp do informacji i kultury,która stanie się bardziej powszechną.
Nasi bracia z innych bardziej zaawansowanych planet dostaną pozwolenie od Jezusa ,aby przedstawić się nam i otwarcie
współpracować oferując nowe technologie,które wcześniej nie były do wyobrażenia dla naszego obecnego etapu rozwoju
naukowego.Będziemy fabrykować urządznia,które ułatwią nam kontak z bezcielesnymi sferami,dzięki czemu będziemy
mieli upragniony kontakt z bliskimi ,którzy już odeszli.Krótko mówiąc będzie to nowy świat,nowa Ziema,wspaniały
etap uduchowienia i piękny los dla naszej planety.

Pablo, mógłbyś podać źródło tej informacji? Bardzo mnie ona zaciekawiła.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 15 paź 2015, 22:17

Pawełek pisze:Pablo, mógłbyś podać źródło tej informacji? Bardzo mnie ona zaciekawiła.

https://docs.google.com/document/d/17OI ... t?hl=pt_BR
Jesli masz(cie) jakiekolwiek kwestie to proszę pytajcie w prywatnych wiadomościach.

Przepraszam Nataszo,że naruszam porządek w Twoim temacie :)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Re: JESTEM MEDIUM (o ludziach ze zdolnościami mediumicznymi)

Postautor: soldado » 15 paź 2015, 22:21

Edi pisze:
soldado pisze:
Po latach doszedłem jednak do wniosku, że jest coś, nad czym nie panują i tylko w jeden sposób można im się oprzeć.

Dokończysz myśl?

Imię Jezusa Chrystusa jest tak potężne, że w Jego Imię można je dosłownie wypędzić i nie chodzi mi tylko o opętane osoby.
Zarówno osoby, które były brane przez UFO jak i osoby, które wiele lat zajmują się fenomenem UFO i badają przy tym osoby przez nich porwane wiedzą, że w żaden sposób nie można tego przerwać. Wszyscy rozkładają bezradnie ręce. Grzegorz Nowak jest z mojego miasta. Kilka razy się z nim spotkałem wiele lat temu, jego szczątkowe zaledwie doświadczenia, opisane były w programie ,,Nie do Wiary'' na TVN ie, w 2 odcinkach ,, UFO na górze św. Anny'' , jednak nikt nie umiał i nie umie mu pomóc. To trwa do dzisiaj.
Ma do tej pory ogromną ilość doświadczeń, jest też duża ilość na te doświadczenia świadków.
Takich jak on jest na świecie wiele tysięcy osób.

Można to przerwać, wypowiadając Imię Jezusa Chrystusa i nakazując w Imię Jezusa Chrystusa tym istotom... i to świadczy również o ogromnej mocy tego Imienia.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 15 paź 2015, 22:25

Pablo, nie uciekajcie nigdzie, to nie jest mój prywatny zakątek , każdy tu coś mądrego od siebie daje i mamy szansę zbliżyć się do prawdy
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Krzysztoff » 15 paź 2015, 22:40

Natasza pisze:Jaką masz gwarancję , że spirytyzm na który się powołujesz jest prawdą i tylko prawdą a nie wiedzą poszlakową, i wreszcie jaką masz pewność, że istoty ,, wyższe,,są tymi za które się podają? czy to co mówią jest prawdą bo powołują się na anioły i Boga? naprawde bądźcie ostrożni w tym duchowaniu bo nie wiecie z kim możecie tak naprawdę mieć do czynienie.

Trochę nie rozumiem przed czym ostrzegasz ? Z punktu widzenia twojej historii - jak rozumiem nie prosiłaś się o ten kontakt. Tak samo większość mediów ma swój dar od urodzenia.

Jeśli chodzi o spirytyzm, to akurat jest to system filozoficzny który stawia na rozumową analizę wszystkich przekazów i twierdzeń, dlatego pewnie tak często tutaj dyskutujemy na każdy temat. Stosujemy też zasadę "po owocach ich poznacie" i te owoce są wspaniałe, więc nie mam najmniejszej wątpliwości co do wartości moralnej spirytyzmu.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 15 paź 2015, 23:44

soldado a napiszesz mi coś o jakimś wymiarze? Oprócz Ziemskiego.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumi

Postautor: Xsenia » 16 paź 2015, 08:20

soldado pisze:Imię Jezusa Chrystusa jest tak potężne, że w Jego Imię można je dosłownie wypędzić i nie chodzi mi tylko o opętane osoby.

Przedkładanie człowieka nad Boga. Ładnych kilka milionów ludzi nie wie nawet o istnieniu takiego człowieka jak Jezus, a kilka miliardów nie wierzy w jego boskość. Ja też się do nich zaliczam. Wątpię by Bóg, tak zaawansowana istota, wysłał na tak zacofaną ziemię własnego syna. Dla mnie to nielogiczne.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 16 paź 2015, 09:44

Xsenia Jezus to bardzo rozwinieta dusza, ktora jest bardzo bliska Boga. Sa tez inne jak Kryszna, Mahawira, Sidartha Gautama i wiele wiele innych mniej znanych. My wszyscy jesetsmy dziecmi Boga ale te wysokie duchy sa blizej Boga bo wyzwolily sie z ludzkich pozadan i pragnien...one sluza Bogu bezposrednio. Bog wysyla te dusze aby nam pokazywaly droge powrotu do Niego. W tym sensie sa one boskie bo przyszly tu w misji aby pomagac powrocic do Boga. Dlatego jak wypowiesz imie Jezusa to ma ono wielka moc. W Hinduizmie powtarza sie mantry czyli Imiona Boskie i one tez maja wielka moc.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumi

Postautor: Xsenia » 16 paź 2015, 11:40

Nikita znasz mnie już na tyle by wiedzieć, że chrześcijańska indoktrynacja na mnie nie działa :D I dlatego dla mnie wielką moc to ma Bóg, a nie jakieś dusze poniżej. Gdzie sens i logika zwracać się o pomoc do jakiejkolwiek duszy, a nie do Boga?
Może i Jezus jest wyższą duszą, nie wiem, nie znam, nie spotkałam i nie wystawię opinii. Ale drażni mnie przyrównywanie go i jego mocy do Boga. Bóg jest jeden. Amen.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm