Jak się skutecznie rozwijać?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak się skutecznie rozwijać?

Postautor: cthulhu87 » 06 lis 2015, 17:05

1Prawda1 pisze:Pablo nie patrzyłem na wszystkie Twoje posty na forum, ale zauważyłem że w ogóle nie zadajesz pytań (lub mam takie jakieś wrażenie). Tym sposobem pokazujesz swoimi postami że masz już wbite odpowiedzi na wszystko - czego nawet ja miłośnik wiedzy odgórnej nie mam.

Raczej pokazuje, że nie potrzebuje zadawać żadnych pytań forumowiczom. To nie to samo co posiadanie "wbitych odpowiedzi na wszystko".
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 06 lis 2015, 17:57

I przez ten brak potrzeby posiada wbite odpowiedzi na wszystko
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Mirek » 06 lis 2015, 19:44

Im mniej nasza dusza zależy od otaczającego życia, świadomości, pragnień innych ludzi i naszych własnych, tym lepiej traktują nas otaczający ludzie. Nasze emocje strukturyzują pole wokół nas. Wszystko co się wydarza obok nas, odpowiada strukturze naszego pola. Jeśli obok nas zachodzą nieprzyjemne wydarzenia, to one odpowiadają naszej podświadomości. Dlatego, niezależnie jak dobrze wyglądamy zewnętrznie, trzeba rozumieć, że zawsze istnieje możliwość pracy nad sobą i lepiej nie czekać na pierwsze niepokojące oznaki, bo inercja naszych podświadomych, głębokich emocji jest wielka. S. Łazariew
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 06 lis 2015, 20:39

Mirek to nic nie mówi o rozwoju. Życzliwość to nie rozwój. Poza tym pisałeś kiedyś o tym by dziecko miało co jeść więc dusza musi się angażować w monotonię pracy dla potomka i siebie i to jest sprzeczne z Twoim polem energii wokół człowieka.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Mirek » 06 lis 2015, 21:28

No tak Prawdo, zapomniałem, że praca nad sobą jest zwijaniem, a nie rozwojem.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 06 lis 2015, 21:37

W zdaniu ''praca nad sobą'' nie ma nic specjalnego bo to oczywistość dlatego pozwoliłem sobie to pominąć
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Wiatr1000 » 06 lis 2015, 21:51

Praca pracą... jest wiele odmian pracy zależnie jak kto to interpretuje ;)

Ja bym to nazwał, że my mamy doświadczać wielu różnych odmian doświadczenia, emocji i przeżyć niż tylko powielać nasze utarte tory.. Pod życzliwością może wiele rzeczy się kryć.. Na ogół jest to rozumiane jako coś uprzejmego, miłego dla nas.. Jednak czy to coś jest nam potrzebne? Wszystko co mamy robić to poszerzać świadomość a to się dokonuje przez poznanie wielu rzeczy.

Dlatego dla mnie ciężko coś określić pracą nad sobą bo to by oznaczało, że jest jakiś ogólny wzór dla każdego, plan lub coś podobnego a to nie jest prawdą. Pewne wydarzenie po prostu się dzieją bez zaplanowania i pod wpływem wielu czynników. Raczej tu chodzi o to jak sobie z tymi sprawami radzimy i jak na nie reagujemy ;)
Wiatr1000

Postautor: 1Prawda1 » 06 lis 2015, 21:55

W sumie masz rację uczniu szkoły mistrzów z tym że dodam iż to jest właśnie praca nad sobą.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Wiatr1000 » 06 lis 2015, 21:58

Prawda? To był sarkazm? :lol:

Wiem, że wielu interesuje to co mają zrobić w życiu, mnie też ale są rzeczy, które i tak muszą być zrobione ;) A najczęściej te rzeczy które mamy zrobić są robione przez nas nieświadomie i dopiero później zdajemy sobie sprawę z tego ;)
Wiatr1000

Postautor: 1Prawda1 » 06 lis 2015, 22:03

Nie to nie był sarkazm :lol:
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi