Gdy w nas nie będzie agresji, to i agresja innych ludzi ustanie.
Jeżeli będziemy postępować jak władze francuskie, to agresja będzie się tylko nasilać.
światowid pisze:każda religia ogłupia ludzi, i nie chodzi o kwestie boskie, a li tylko o zachowania ich kapłanów, o manipulację, prowokacje i dzielenie ludzkości ze względu na wyzwania.

Mirek pisze:Gdy w nas nie będzie agresji, to i agresja innych ludzi ustanie.

Davidius pisze: na zachodzie polski znów - okolice WROCŁAW, POZNAŃ, GDAŃSKI, OPOLE jest społeczeństwo polskie bardziej tolerancyjne - otwarte, także POLSKA jest ''podzielona jakby'' na tą Polskę Postępową i KLERYKALNĄ Wschodnią , to takie moje spostrzeżenia .

Xsenia pisze:Widać Stefan, że nie czytałeś Pisma ŚwiętegoA tam na co drugiej stronie wzywanie do mordowania niewiernych, gwałcenia kobiet niewiernych, kradzieży ich majątków itp ciekawe zjawiska
I według słów Boga, to nie było złe, bo wierni walczyli z niewiernymi. Pod tym względem koran niczym się nie różni od Pisma świętego.
stefan12 pisze:Xsenia pisze:Widać Stefan, że nie czytałeś Pisma ŚwiętegoA tam na co drugiej stronie wzywanie do mordowania niewiernych, gwałcenia kobiet niewiernych, kradzieży ich majątków itp ciekawe zjawiska
I według słów Boga, to nie było złe, bo wierni walczyli z niewiernymi. Pod tym względem koran niczym się nie różni od Pisma świętego.
Jestem chrześcijaninem, więc czytam Ewangelię czyli naukę Jezusa Chrystusa.
Wskaż mi w niej nawoływania do przemocy.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości