SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: Mirek » 19 lis 2015, 21:39

Też nikogo nie potępiam, a karma nie jest ideologią. Może w wierzeniach tak, a w rzeczywistosci to system, który ma za zadanie blokować destrukcyjne działania człpwieka względem duszy.
Czy dziecko poczętę w wyniku gwałtu jest czemuś winne, że należy je zabić?
Czy człowiek ma prawo zakończyć swoje życie tylko dlatego bo cierpi z powodu swojego wcześniejszego, niewłaściwego postępowania?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 19 lis 2015, 22:04

Davidius nie zgadzam sie ze spirytyzmem w dokładnie tych samych punktach co ty :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 19 lis 2015, 22:19

Davidius pisze: Co do Prostytucji cóż są potrzebne bo rozładowują napięcie seksualne samotnych ludzi - którzy z różnych względów nie mogą mieć stałego partnera, a ci ludzie też swoje potrzeby mają i ja ich rozumiem i nie potępiam, pewnie że lepiej mieć stałą partnerkę to logiczne, ale życie nie jest takie różowe, to co zalecisz takiemu lub takiej samotnej kobiecie żeby się do końca życia - samozaspokajała lub żyła w ascezie - ludziom z braku seksu ''często odbija'' powie ci to każdy seksuolog i terapeuta i psycholog a nawet psychiatra .

A którzy seksuolodzy i psychiatrzy dopuszczają/zalecają korzystanie z usług prostytutek osobom samotnym?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 19 lis 2015, 22:21

cthulhu87 pisze:
Davidius pisze: Co do Prostytucji cóż są potrzebne bo rozładowują napięcie seksualne samotnych ludzi - którzy z różnych względów nie mogą mieć stałego partnera, a ci ludzie też swoje potrzeby mają i ja ich rozumiem i nie potępiam, pewnie że lepiej mieć stałą partnerkę to logiczne, ale życie nie jest takie różowe, to co zalecisz takiemu lub takiej samotnej kobiecie żeby się do końca życia - samozaspokajała lub żyła w ascezie - ludziom z braku seksu ''często odbija'' powie ci to każdy seksuolog i terapeuta i psycholog a nawet psychiatra .

A którzy seksuolodzy i psychiatrzy dopuszczają/zalecają korzystanie z usług prostytutek osobom samotnym?

Popieram pytanie, bo to by było stręczycielstwo. :lol:
danut

Postautor: Xsenia » 20 lis 2015, 09:26

Stręczycielstwo jest wtedy gdy namawiasz jakąś osobę by została prostytutką. Namawianie do skorzystania z tej formy seksu, a nie uprawiania, nie jest stręczycielstwem.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 20 lis 2015, 10:33

Davidius pisze:Tak zalecają, część Seksulogów mówi że jeżeli się nie ma partnerki i komuś to ciąży a nie ma szczęścia to niech nawet pójdzie do kobiety do towarzystwa bo masturbacja / onanizm tu nic nie da, zależy też jaki to będzie Seksuolog czy o Konserwatywnych czy Liberalnych poglądach, oczywiście żaden z nich nie poda ci adresu takiej kobiety i jej nr telefonu, ale doradzi że jest to skrajne wyjście i żeby poszukać w ogłoszeniach towarzyskich, lub może też przepisać leki na zaniżenie popędu , to zależy od seksuologa ..

Pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Jest jakaś literatura seksuologiczna/psychiatryczna na ten temat?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 20 lis 2015, 14:32

Davidius pisze:DO CATHOLTU

? :)

Davidius pisze:"Dziwki w Historii - Prostytucja w społeczeństwie zachodnim''

Davidius pisze:Seksuolog Kazimierz Imieliński ''Prostytucja''

Na te dwie pozycje (hmm... :lol: ) na pewno się skuszę :)
Za jakiś czas napiszę Ci, co sądzę o lekturze ;)
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Achill » 20 lis 2015, 14:52

Davidius pisze: 1.Spadły gwałty

2.Szara strefa i handel kobietami i zmuszaniem osób do prostytucji od razu spadł do minimum

Ciekaw jestem skąd czerpiesz te informacje (poza ONETem)
ps. mam na myśli statystyki, dane urzędowe dotyczące wysokości przestępstw na tle seksualnym , stręczycielstwa, handlu zywym towarem itp
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Achill » 20 lis 2015, 15:37

pytam, bo jednak wciąż dużym problemem jest handel żywym towarem z ukierunkowaniem na ów Zachód. Stąd moje pytanie.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: stefan12 » 20 lis 2015, 15:41

Davidius pisze: .....może kiedyś świadomość narodu się zmieni miejmy nadzieję .

Tak, miejmy nadzieję, że kiedyś te patologie znikną.
Awatar użytkownika
stefan12

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi