autor: Natasza » 21 lis 2015, 14:11
tak, zapewne jest też tak jak mówisz
zrobiłam podsumowanie manifestacji ,, duchów,, i oto z czym mamy do czynienie:
na jawie:
1) duch manifestuje się w sposób inteligentny kontaktowy - wizualnie/ dźwiękowo ( niezwykle rzadkie przypadki) , dźwiękowo
2) duch manifestuje się incydentalnie, nie dając znaków, że widzi żywych, brak kontaktowości
3) duch manifestuje swoją obecność poprzez zmianę temperatury otoczenia, bez wizualizacji swojej postaci
4) duch wchodzi w interakcję z żywymi poprzez wykorzystanie telekinezy, ma siłę by wpłynąć na ruch materii
5) duch potrafi wejść w fizyczny kontakt z żywym - wyraźne dotknięcie , zapach
we śnie:
1) duch pokazuje siebie i swoje emocje
2) duch przekazuje informacje o sobie i swojej sytuacji ( zauważyłam oszczędność w słowach , duch skupia się na obrazie i wizualizacji)
3) duch potrafi ostrzec i przekazać pełną informację by ratować żywego człowieka lub zwierzę ( to są najbardziej niezwykłe, najpiękniejsze doświadczenie jakie zaznałam)
4)duch prosi o ratunek dla innego ducha ( miałam to np. dziś w nocy, niesamowite!)
w kontaktach z ,, tamtą ,, stroną nie ma czarów, magii , choć obecny stan wiedzy wymusza na nas dostrzeganie w tym czegoś nadprzyrodzonego i faktycznie póki mało wiemy tak zostanie. pozostaję jednak w przekonaniu , że każdy człowiek ma taką zdolność postrzegania poza zmysłowego i jedynie fizjologia danego
osobnika może wpływać bardziej bądź ograniczać zupełnie tę funkcję. Od razu przypomina mi się chłopak totalnie niewidomy ( był film o nim dokumentalny ) który wyćwiczył w genialny sposób ,, wzrok,, poprzez echolokację. Ten genialny chłopak jeździ na rowerze, na deskorolce i chodzi bez białej laski po ulicach.
Oczywiści jego oczy są dysfunkcyjne, ale to mózg widzi i pokazuje nam w głowie obraz, nie same oczy heh. Stad rozwiąże zagadkę : słynne deja vu- to obraz pobrany przez oczy przekazany i przetworzony z małym opóźnieniem przez mózg. Widzisz ale uzmysławiasz sobie to po czasie. To zdarza się każdemu, gdy nasz procesor ma mały ,, restart,, nic niezwykłego.
Niewidomi są genialni : jak nie oczami to widzą palpacyjnie- ,, widzą,, barwy. Tak naprawdę można ,, widzieć,, każdą częścią ciała- natura jest niesamowita i potrafi zaadoptować się do nowych warunków. Tak wyglądała cała ewolucja od przysłowiowego pełzania po wspinaczkę po drzewach.
Ducha można ,, przyłapać ,, na kamery, na urządzenia nagrywające itp., niezwykle rzadko można go zobaczyć ,, life,, lub we śnie, ale można także nauczyć się tej echolokacji - to kwestia wieloletnich treningów i nie ma gwarancji , że każdy to załapie.
sądzę, że jeszcze trochę musimy poczekać, ale wierzę , że uda się nam nawiązać realną łączność z tamtą stroną - już grupy badawcze zrobiły ogromny postęp, ale jeszcze troszkę
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,