Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: gaba75 » 22 lis 2015, 19:49

Nataszo,

pięknie napisałaś o niewidomych. Jeśli pozwolisz mi tu napisać coś o sobie, będę Ci niezmiernie wdzięczna. Był taki moment w moim życiu kiedy musiałam podjąć decyzję w pracy,na jakie studia pójść bądź jaki kierunek obrać przy awansie zawodowym. Nie bez kozery, gdy Pani dyrektor zadała mi to pytanie, ja bez ogródek i z pełną świadomością swej decyzji powiedziałam, że na tyflopedagogikę chcę pójść.Zawsze chodził za mną cytat-"oczy są zwierciadłem duszy" i to, co napisałaś o oczach, o niewidomych itp, to pięknie to bardzo ujęłaś w słowa. Ja Ci dziękuję.
gaba75

Postautor: soldado » 22 lis 2015, 21:51

Natasza pisze:i wszystko jasne, to żadne medium

poza tym jestem daleka od nazewnictwa, sama siebie nigdy nie nazwałam medium a mam poważne doświadczenia
i co najważniejsze każda osoba , która ma prawdziwy kontakt z duchami i innymi bytami czuje potworny wstręt i obrzydzenie na samą myśl o zarobieniu choćby jednej złotówki czy to będzie przepowiednia z kart czy kontakt z duchem, czy pisanie artykułów, przekazywanie info- zero zarobku zero!

i to potwierdzi każda prawdziwie zintegrowana z tamtą stroną osoba. kazda

Nie każda osoba.
NP. Krzysztof Jackowski ma kontakty z duchami, można powiedzieć, że jest medium i robi to za pieniadze.
Jednak nie rozumie , nie widzi tego, że cały czas jest za to karany.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 22 lis 2015, 22:07

soldado pisze:
Natasza pisze:i wszystko jasne, to żadne medium

poza tym jestem daleka od nazewnictwa, sama siebie nigdy nie nazwałam medium a mam poważne doświadczenia
i co najważniejsze każda osoba , która ma prawdziwy kontakt z duchami i innymi bytami czuje potworny wstręt i obrzydzenie na samą myśl o zarobieniu choćby jednej złotówki czy to będzie przepowiednia z kart czy kontakt z duchem, czy pisanie artykułów, przekazywanie info- zero zarobku zero!

i to potwierdzi każda prawdziwie zintegrowana z tamtą stroną osoba. kazda

Nie każda osoba.
NP. Krzysztof Jackowski ma kontakty z duchami, można powiedzieć, że jest medium i robi to za pieniadze.
Jednak nie rozumie , nie widzi tego, że cały czas jest za to karany.

Tak to nie jest żadnym wyznacznikiem tego, czy ktoś ma kontakt, czy nie. Dla mnie takim byłaby inna sprawa i tu jakby ten obrót rzeczy rozpoczęła właśnie Prątnicka. Opracowując pewien model psychologiczny i w oparciu o niego dorabiając teorie na podłożu religijnym nauczyła się zwyczajnie manipulować ludźmi i to to przynosi jej zysk. Mało z tego rozejrzyj się ile ten sam trend już podłapało ludzi i mówi to samo, pisze to samo, otwiera gabinety, dla mnie na ten fakt potrzeba by było zwrócić uwagę i zapytać co skłania ich do tego i w jakim celu to robią? A wszystko dlatego że nie podjęto o czasie badan nad świadomością i wyrzucono z badan duchowość człowieka, więc zepchnięto ten temat do szarej strefy, podobne mity narastają wokół fotografii kirlianowskiej, tam też zwróciłam na to uwagę. Dziś założono tu fajny o tym temat :) Jest to wybijanie się i bazowanie na ludzkiej niewiedzy, dlatego powinniśmy jak najwięcej o tym pisać.
danut

Postautor: Arronax » 23 lis 2015, 12:49

Oni mowia Nataszo ze to energia w zyciu fizycznym. Pieniadze. Tak samo jak kto nie zapplaci nie doceni. Dobre ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 23 lis 2015, 12:56

Arronax pisze:Oni mowia Nataszo ze to energia w zyciu fizycznym. Pieniadze. Tak samo jak kto nie zapplaci nie doceni. Dobre ...

Ile głupot oni mówią to tego nie da się nawet na szybko wymienić. Tak samo jak obecna moda na tworzenie wyższych studiów ezoterycznych po ukończeniu, których ktoś określa siebie magistrem psychologii :) . To naprawdę trąca o absurd. Dla nich wszystko jest energią i nawet ją widzą.
A co do tego określenia"widzę energię" to też już kilkakrotnie zwracałam uwagę z czym możemy powiązać i jak określić, aby nie koligowało to z nauką. Po pierwsze nie widzimy energii a fale np. podczerwieni jako emisję ciepła. A widzenie kształtów rzeczy podświetlanych promieniami UVA przez ich od nich odbicie - jest to zdolność mechanizmu widzenia gadów, płazów, a nawet ptaków, nietoperzy, szczurów widzących w ultrafiolecie, gdy ktoś z ludzi nie utracił tej zdolności w toku ewolucji to ją też może posiadać, ale nie mówimy wtedy ze posiada on zdolności nadludzkie, lub jakiś specjalny boski dar.
danut

Postautor: Natasza » 23 lis 2015, 13:58

hej:)

Arronax i mamy odpowiedź , tak jak Mirek napisał - powinno tak to działać, ale jest jak jest ; dlatego jak ktoś wyciąga łapę po pieniądze - bo za darmo to on nie pomoże np. odnaleźć ciała to kim on jest?

soldado wspominasz o tym ,, jasnowidzącym,, - tak ma aktywną część mózgu, którą zarabia. Fakt, że raz trafia, innym chybi świadczy tym bardziej , że informacje są natury ludzkiej a nie z kontaktów z jakimiś Istotami. Poza tym , jakby to miało pochodzić od innych Istot ten facet miałby 100% skuteczność - bo w tych przekazach nie ma chybień i do tego na samą myśl , że mógłby na tym zarobić zemdliło by go jak przy jelitówce - takie by miał objawy. Gość ten wykorzystuje to co daje mu moc mózgu więc, w sumie to mnie nie gorszy, ale...

gaba dziewczyno chylę czoła za Twój wybór, bo to świadczy jak pięknym jesteś człowiekiem, i to dzięki takim osobom jak Ty ludzie podnoszą się z klęczek.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 23 lis 2015, 15:35

Natasza pisze:hej:)

soldado wspominasz o tym ,, jasnowidzącym,, - tak ma aktywną część mózgu, którą zarabia. Fakt, że raz trafia, innym chybi świadczy tym bardziej , że informacje są natury ludzkiej a nie z kontaktów z jakimiś Istotami. Poza tym , jakby to miało pochodzić od innych Istot ten facet miałby 100% skuteczność - bo w tych przekazach nie ma chybień i do tego na samą myśl , że mógłby na tym zarobić zemdliło by go jak przy jelitówce - takie by miał objawy. Gość ten wykorzystuje to co daje mu moc mózgu więc, w sumie to mnie nie gorszy, ale...

Nie ma innego sposobu, aby uzyskać odbiór informacji skądkolwiek jak przez aktywność własnego mózgu, czego nie zarejestrujesz nim tego po prostu dla nas nie ma i nie możesz tego nikomu przekazać. Jackowski jest mimo to, że nie ma stu procentowej skuteczności i mimo zarabiania na swojej zdolności pieniędzy o wiele mniej szkodzący swoją działalnością i mniej zakłamany od innych, którzy nie biorą nawet pieniędzy a głoszą fałszywie o swoich zdolnościach całkowicie mylnie pojmowanych. Co najbardziej podobało mi się w jego wypowiedziach to uwaga, że ma trudności z poprawnym rozumieniem docierających informacji i zawsze obawia się, aby nie wmieszały się mu w ten odbiór jego własne wyobrażenia, bo granica miedzy jednym a drugim jest bardzo cienka. Tu polecam przede wszystkim zaznajomienie się ze wszystkim co już wiemy a wynika z badań nad telepatią, a nie sugerowanie się tylko wyobrażeniami o tym. Jedną ze struktur osobowości oprócz ego i superego jest id. Id reprezentuje wewnętrzny świat subiektywnych doznań i nie ma żadnej wiedzy o rzeczywistości obiektywnej, wspólnej dla wszystkich. Id jest często tak zakrywane i zepchnięte na dno w podświadomości, że nawet informacje od tej strefy do nas docierające rozpoznajemy jako informacje obce i wtedy mylimy je z duchami, demonami i różnie, dlatego każdy powinien dobrze zastanowić się skąd takie informacje do nas docierają i od kogo, bo dróg jest wiele, a nie pisać moje lepsiejsze, dlatego że moje, czy dlatego że nie biorę za to pieniędzy. Choć ja tez jestem gorącym przeciwnikiem wyciągania rąk po forsę za jakąkolwiek pomoc, czy poradę zwłaszcza tę nie do końca sprawdzoną czy jest nią rzeczywiście.
danut

Postautor: Natasza » 23 lis 2015, 16:08

jak już wspominałam niezwykle ważną rolę odgrywa zdrowa dobrze funkcjonująca psychika człowieka

fajną metodą jest relaksacja ( medytacja ) , technika oddechu, która pozwala nam odpocząć, wyciszyć się i najprościej rzecz ujmując zresetować przemęczony mózg, który nigdy nie śpi

odprężenie przynosi ulgę i pozwala zwolnić funkcje fizjologiczne

fajne doświadczenia widziałam np. z człowiekiem ,który panował nad swoim organizmem i mógł pokonać niską temperaturę, która normalnie powaliłaby inną osobę
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 23 lis 2015, 16:22

Psychika ludzka jest zmienna, zależna od warunków życia, wytrenowania umiejętności przez nie kształtowanych i sprawdzenia swojej siły ducha i osobowości, nie sądzę aby te umiejętności w zmierzaniu się np. ekstremalnymi warunkami środowiska osiągało się przez odprężenie, relax.
Oddychania uczą się bokserzy, maratończycy, a stopniowego wyłaniania się z wody nurkowie, z tym że w zmierzaniu się z zaskakującą nas anomalią np. pogody już te same metody nie są skuteczne, bo każdy uczy się np. z tych podanych wyżej osób oddychać inaczej i w określonym celu.
Mnie doświadczenia z inną rzeczywistością pokazały, ze można oderwać się od tej rzeczywistości tak, by nie odczuwało się na sobie jej oddziaływania i w taki sposób uniknąć wielu niebezpieczeństw związanych z jej warunkami.

Skoro wspomniałaś o "medytacji" i oddychaniu to jest taka technika powodująca hipnagogi i paraliż senny, poczytaj więcej jak jest to oceniane nie tylko przez 'mistrzów ezoteryków" i nie jest to kontakt z żadnymi istotami z innego świata, czy wymiaru.

http://swiadomy-sen-senny-swiat.blogspo ... senny.html
danut

Postautor: Natasza » 23 lis 2015, 21:27

kontynuując mój wątek-- czasami medytacja nie wystarcza by zresetować mózg i wtedy z pomocą przychodzi medycyna.......................................................
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm