Czy boimy się swojej wolności?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy boimy się swojej wolności?

Postautor: danut » 24 lis 2015, 20:51

Achill pisze:nikt kota nie uśmiercał. Nie znałyście tego? :shock:
Przecież to takie znane jest :geek:

modne od kilku lat kto by nie znał, czytaj wyżej. :)
danut

Postautor: blackbitch » 24 lis 2015, 20:52

Zartujemy sobie :) jeszcze by tego brakowało żeby go usmiercali naprawdę myślałeś ze my takie średniowieczne z ciemnogrodu :) napisalam wyzej ze pewnie z ogonka robili breloczki hahaha nie widziales tego ? chodzi o ten przpadek nie jest wiarygodny poprostu .
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: blackbitch » 24 lis 2015, 20:53

blackbitch pisze:

Zartujemy sobie :) jeszcze by tego brakowało żeby go usmiercali naprawdę myślałeś ze my takie średniowieczne z ciemnogrodu :) napisalam wyzej ze pewnie z ogonka robili breloczki hahaha nie widziales tego ? chodzi o ten przpadek nie jest wiarygodny poprostu .

A skąd wiesz ze go nie usmiercali w sumie ? Skąd ta pewność ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: danut » 24 lis 2015, 20:57

Stan superpozycji jest zaobserwowany w świecie mikro, między innym dzięki fizyce kwantowej i rozbiciu cząstek to jest tylko odniesienie do świata makro i takie trochę nieszczęśliwe dla kota, kogoś za przykład musiano podstawić.
danut

Postautor: Achill » 24 lis 2015, 20:58

tylko mi nie "wyskakuj" ze Schrodingerem. ze niby rowoczesnie mogli i nie mogli :P
a skąd, wnioskuję, że nie skoro nikt się nie przyznał do przeprowadzania takich eksperymentow i to w czasach kiedy obrona praw zwierząt była w powijakach, a osoby się tym zajmujące obiektem kpin
danut pisze:Stan superpozycji jest zaobserwowany w świecie mikro, między innym dzięki fizyce kwantowej i rozbiciu cząstek to jest tylko odniesienie do świata makro i takie trochę nieszczęśliwe dla kota, kogoś za przykład musiano podstawić.

i jak zawsze padlo na kota... pewnie jeszcze czarny był. ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 24 lis 2015, 21:02

fizyka teoretyczna wynikło to z równania Schrodingera uznanego za podstawowe równanie w mechanice kwantowej, równanie pozwalające opisać ewolucje układu kwantowego w czasie. Jemu się to udało. :) Ja wierzę ze jest prawdziwe i ma odniesienie do rzeczywistości w ujęciu wielu rzeczywistości i dylatacji czasu w kosmosie. Nie, to był 1926 rok - on stworzył podwaliny dla obecnej fizyki kwantowej. :)
danut

Postautor: 1Prawda1 » 24 lis 2015, 21:25

Ależ ja Ciebie rozumiem, widzę co czytam i absolutnie się z tym zgodzić nie umiem, a rezygnuje bo nie chce się już przekomarzać z Tobą, gdy widzę, że żadne argumenty moje, czy Achila do Ciebie nie przemówią. a tak a propos "Związał się z gwiazdami" nie oznacza, ze się jest gwiazdą, związał się ma z nimi połączenie tak jak np. każda komórka w naszym ciele jest połączona z mózgiem, no ale ta komórka roli mózgu nie przejmie, nim nie będzie.

Dla Ciebie ten cytat znaczy to, a dla mnie coś innego. Argumenty Twoje i Achilla zostały przeze mnie zrozumiane, jednak Ty nie potrafisz pojąć, że nie wiesz o co mi chodzi. Być może to jest ten moment kiedy filozof widzi coś czego Ty nie widzisz? Nie wpadło Ci to na myśl? Dlaczego zaniżasz moją wiedzę nie rozumiejąc nawet tego za czym ona przemawia? Doktor według mnie jest bardziej pokorny. Zauważ, że ja ani razu nie popisałem się w temacie o mojej teorii jaką wiedzę posiadam, a Ty już wyjechałaś ile to mózgów nie przekroiłaś. Po prostu trzeba troszkę pokory, bo nie zbadałaś wszystkiego, a taką postawę niestety teraz przedstawiasz.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 24 lis 2015, 21:29

Sam uderz się w pierś, że nie czytasz ze zrozumieniem, ja komentuje to co przeczytałam. Dla mnie słowa znaczą co znaczą i nie muszę się domyślać co ty miałeś na myśli, słowa służą do komunikacji jeśli nie dobierzesz dobrze tych słów, to nie wymagaj, aby cię rozumiano.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 24 lis 2015, 21:34

Dlatego zaznaczyłem, że:

1Prawda1 pisze:Ciężko o tym pisać.

Więc nie obarczaj mnie winą ;).
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 24 lis 2015, 21:37

To ja Ci pomogłam to po określać, czytałeś o organizmie? A Ty krzyczysz na nas tu zamiast nad tym sie zastanowić, czy nie mamy racji?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi