nawiedzony dom

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: nawiedzony dom

Postautor: danut » 07 gru 2015, 14:37

Nikita pisze:Masz na mysli przenikanie sie swiata naszego z tym astralnym? Te swiaty sa na pewno blisko Ziemi albo tuz przy Ziemi...

Nie! Światy astralne w takim jak piszesz pojęciu to tylko siec informacyjna naszych myśli i ogólnie krążących blisko ziemi informacji. One docierają i dalej i z dalsza. Są inne światy holograficzne takie jak nasz, a z obrazem można czynić cuda, reżyser może zamieniać w filmie klatki i wklejać je z innego filmu, choćby ten drugi film rozgrywał się biliony kilometrów dalej od tego miejsca, gdzie zostanie wklejony. Informacja pokonuje każdą przestrzeń w czasie zerowym i dlatego dzieje się to natychmiast.
danut

Postautor: Pablo diaz » 11 gru 2015, 22:16

Jako ,że manifestacje duchów przez tak zwane przenoszenia ,czy odziaływanie na elektryczność lub jeszcze inne w naszym domu są dość powszechne ,udało mi się nagrać krótki filmik,w kórym duch oddziałuje na elektryczność .Widowisko to żadne,ale może was zainteresuje ...

https://www.youtube.com/watch?v=JMY12IJfVkk
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 11 gru 2015, 23:30

Pablo diaz pisze:Jako ,że manifestacje duchów przez tak zwane przenoszenia ,czy odziaływanie na elektryczność lub jeszcze inne w naszym domu są dość powszechne ,udało mi się nagrać krótki filmik,w kórym duch oddziałuje na elektryczność .Widowisko to żadne,ale może was zainteresuje ...

E tam.... To tylko zwykłe zwarcie w przewodzie elektrycznym, albo żarówka jest na wykończeniu :lol:
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 11 gru 2015, 23:32

soldado pisze:
Pablo diaz pisze:Jako ,że manifestacje duchów przez tak zwane przenoszenia ,czy odziaływanie na elektryczność lub jeszcze inne w naszym domu są dość powszechne ,udało mi się nagrać krótki filmik,w kórym duch oddziałuje na elektryczność .Widowisko to żadne,ale może was zainteresuje ...

E tam.... To tylko zwykłe zwarcie w przewodzie elektrycznym, albo żarówka jest na wykończeniu :lol:

Ja córka elektryka mówię wam, tak czasem się dzieje gdy zamiast do wyłącznika nie ma w ścianie trzech żyłek( drucików) a są tylko dwie i dwie połączy się ze sobą w jedno. :lol:
danut

Postautor: soldado » 11 gru 2015, 23:34

Także widzisz Pablo jaki jest wyrok :lol:
soldado
Moderator forum.

Postautor: Xsenia » 11 gru 2015, 23:43

danut pisze:Ja córka elektryka mówię wam, tak czasem się dzieje gdy zamiast do wyłącznika nie ma w ścianie trzech żyłek( drucików) a są tylko dwie i dwie połączy się ze sobą w jedno.

A jako córka elektryka dowiedziałaś sie czasem o czymś takim jak pole elektromagnetyczne zakłócające pracę urządzeń elektrycznych? I o tym, że ludzie podejrzewają, że dusze wędrujące wytwarzają właśnie pole elektromagnetyczne?

Ale jeśli chodzi o filmik, to może to być przerwany styk i tylko przy wyższym napięciu następuje przeskok i zaświecenie żarówki. Dość częsty widok, raczej nie duchy.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: soldado » 11 gru 2015, 23:49

A tak na serio.
Był taki czas, że miałem tak dosyć często.
Po odrzuceniu wszelkich racjonalnych wyjaśnień i dodaniu do tego innych manifestacji, które były równocześnie u mnie w domu, nabrałem przekonaniach, że w ten sposób również manifestują się duchy.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 12 gru 2015, 00:44

Xsenia pisze:
danut pisze:Ja córka elektryka mówię wam, tak czasem się dzieje gdy zamiast do wyłącznika nie ma w ścianie trzech żyłek( drucików) a są tylko dwie i dwie połączy się ze sobą w jedno.

A jako córka elektryka dowiedziałaś sie czasem o czymś takim jak pole elektromagnetyczne zakłócające pracę urządzeń elektrycznych? I o tym, że ludzie podejrzewają, że dusze wędrujące wytwarzają właśnie pole elektromagnetyczne?

Ale jeśli chodzi o filmik, to może to być przerwany styk i tylko przy wyższym napięciu następuje przeskok i zaświecenie żarówki. Dość częsty widok, raczej nie duchy.

Nie. Ale za to słyszałam o elektromagnetyźmie niektórych skał w górotworze i gdybyś pomieszkała w takim miejscu, jak ja przez parę lat to dowiedziałabyś się o anomaliach telekomunikacyjnych i pogodowych i innych duchach tam :D np. podsłuchaniu przez zwykły radioodbiornik czyjejś z sąsiedztwa rozmowy telefonicznej - halo to ja do ciebie mówię a o GPS -ach nie wspomnę.

ale, ale jest też zbiorowa mogiła i duchów tam też może byc bardzo dużo ;) i białe łanie
danut

Postautor: Pablo diaz » 12 gru 2015, 08:31

Przenoszenie rzeczy, manifestacje duchów i oddziaływanie na elektryczność dzieje się tylko w obecności mojej osoby,
Kiedy nie ma mnie w domu ,to nikt się nie manifestuje.Dom jest nowy , więc wady przewodów itp odpadają.
Ciekawym jest , że duch potrafi oddziaływać na poszczególne urzadzenia elektryczne, w pokojach , moze być to żarowka w sypialni , komputer , oświetlenie łazienki , telewizor lub termomix (robot kuchenny)w kuchni.
Musiałaby być wadliwa cała instalacja, jednak manifestacje ustają po czasie (zależy od czasu w jakim uda mi się przekonać ducha,aby nie tkwił przy ziemi) , niekiedy po bardzo długich, kilku dniowych rozmowach.
Ustają, ale wracają , poniewaz wystarczy , że ktoś zadzwoni w sprawie nękających go duchów , to w tej samej chwili ten duch jest już u mnie i daję znać o sobie .Nie koniecznie oddziałuje na elektryczność , często zdarza się, że przenosi rzeczy , niektóre kilkadziesiąt metrów za dom .
Bardzo często , bo codzienie widzę i czuje obecność duchów, a wiele z nich śni mi się , jest to ułatwienie dla mnie ,ponieważ wiem z czym mają problem,co jest przyczyną ,że zostały na ziemi.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 12 gru 2015, 10:27

Pablo diaz ale ja Tobie wierze, bo przy mnie dzieje się to samo i chyba pisałam to już, czasami sama jestem tak naelektryzowana ze wszystko mnie kopie nawet kwiatki, nie tylko klamki, ale organizmy ludzie , kwiatki i az iskry się sypią, kiedyś oblepiłam się cała łyżkami i widelcami - sąsiadki robiły zdjęcia i śmiechu było po pachy.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi