Swieta..

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Swieta..

Postautor: Nikita » 22 gru 2015, 09:44

Jak tam ida przygotowania do Swiat? Barszczyk sie juz gotuje? pierogi juz polepione?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Re: Swieta..

Postautor: stefan12 » 22 gru 2015, 10:46

A o jakie święta pytasz?
Święto karpia i choinki, czy święto Bożego Narodzenia?
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: cthulhu87 » 22 gru 2015, 10:52

stefan12 pisze:A o jakie święta pytasz?
Święto karpia i choinki, czy święto Bożego Narodzenia?

Zwał jak zwał, w każdym razie to dobra okazja do spędzenia wspólnego czasu z rodziną w miłej atmosferze, niezależnie od poglądów.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: stefan12 » 22 gru 2015, 11:40

Z rodziną można się spotkać również na imieninach, a świętem tego nie nazywamy.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Nikita » 22 gru 2015, 11:49

Ja obchodze Swieta. Duchowo ale i rodzinnie czyli przygotowujac smaczne jedzonko...a choinke mam w doniczce od 3 lat te sama....po Swietach wystawiam ja do ogrodu i sobie zyje na świeżym powietrzu... ;) A propos karpia to ten pływa sobie bo karpia nie jemy...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 22 gru 2015, 12:00

stefan12 pisze:Z rodziną można się spotkać również na imieninach, a świętem tego nie nazywamy.

Mało mnie obchodzi jak ktoś to nazywa czy nie nazywa. Imieniny to również doskonały czas na wspólne chwile z bliskimi.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 22 gru 2015, 12:16

Nikita pisze:Ja obchodze Swieta. Duchowo ale i rodzinnie czyli przygotowujac smaczne jedzonko...a choinke mam w doniczce od 3 lat te sama....po Swietach wystawiam ja do ogrodu i sobie zyje na swieżym powietrzu... ;) Apropos karpia to ten plywa sobie bo karpia nie jemy...

Fajnie z tym karpiem robicie :)
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: bernadeta1963 » 22 gru 2015, 12:23

W dzisiejszych czasach , kiedy jesteśmy tak zabiegani każde spotkanie z rodziną to święto :)
Ubralam choinkę , trochę ogarnęlam dom i od jutra cieszę się z wolnego , aż do 4 stycznia . Szkoda tylko , że nie ma śniegu , ale i tak czuje się magie świąt . Dla tych co czują i dla tych , którzy jeszcze jej nie poczuli WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :D
bernadeta1963

Postautor: stefan12 » 22 gru 2015, 13:05

Za komuny było lepiej, kto wierzył w Jezusa to łamał się opłatkiem i śpiewał "Bóg się rodzi", kto nie wierzył to dzielił się golonką i śpiewał "Podmoskownyje wieczera".

A teraz wszyscy świętują, choć większości słowo Boże Narodzenie przez gardło nie chcę przejść.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Hansel » 22 gru 2015, 18:56

stefan12 pisze:Za komuny było lepiej, kto wierzył w Jezusa to łamał się opłatkiem i śpiewał "Bóg się rodzi", kto nie wierzył to dzielił się golonką i śpiewał "Podmoskownyje wieczera".

A teraz wszyscy świętują, choć większości słowo Boże Narodzenie przez gardło nie chcę przejść.
Bardzo trafna uwaga...

Ja jak najbardziej świętuję Boże Narodzenie: ale w ten sposób że oglądam filmy o świętym Mikołaju i czytam opowieści Wilijne Dickensa bo męczenie i zabijanie karpia uważam za głupotę...

https://www.youtube.com/watch?v=MwmBVy0X_3A
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi