SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: gaba75 » 10 sty 2016, 11:25

Pablo,

a czy można przetłumaczyć cały filmik,który wkleiłeś?
gaba75

Postautor: Pawełek » 10 sty 2016, 11:46

Davidius pisze:za KOGO TY SIĘ UWAŻASZ GOŚCIU

Za osobę która chciała kulturalnie uspokoić obie strony dyskusji i która ma prawo do własnego zdania tak samo jak Ty, tylko że ja nie widzę aby w swoich postach Pablo jawnie na Ciebie naskakiwał ;) Poza tym - jest on ostatnią osobą na forum którą bym miał oskarżyć o pychę, więc spokojnie Davidius, nie musisz używać wielkich liter żeby podkreślać pewne części zdania, bo jak widzisz - wszyscy na tym forum potrafią czytać :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 10 sty 2016, 11:50

Nie przeczytałeś z uwagą Davidius ,co napisałem.

Gaba to jest cały tekst,zaznaczam ,że nie jestem znawcą portugalskiego , ale myślę,że można wierzyć mojemu tłumaczeniu,przynajmniej się starałem :)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: stefan12 » 10 sty 2016, 11:56

Davidius pisze:nie oczekuj żeby w tym dziale ludzie pisali o Spirytyzmie, tym bardziej jest to w dziale INNE a więc nie Spirytystyczne .

...kolejna nieprawda by Davidus.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: stefan12 » 10 sty 2016, 12:44

Ooo kara milczenia została ze mnie zdjęta, co za łaskawca. :lol:
Zawsze brniesz i nie potrafisz przyznać się do błędu?

Ten temat nie jest w dziale INNE, ale w dziale SPIRYTYZM-PYTANIA I ODPOWIEDZI.
I jeśli uważasz, że nie jest związany ze spirytyzmem, to wróć do pierwszej jego podstrony i przeczytaj jak bardzo był on nie związany ze spirytyzmem.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: gaba75 » 10 sty 2016, 13:39

Pablo,

wierzę Ci na słowo. Myślałam że on tam więcej mówi. Nawet nie obejrzałam ile trwa ten filmik, i tak bez zastanowienia poprosiłam, spontanicznie, bo jestem na kompie z doskoku, dzieci, obowiązki. Pomyślałam tylko, że fajnie byłoby, gdyby ktoś przetłumaczył Chico. Podoba mi się to, co mówi i jak mówi. Jak się głęboko zastanawia. Po człowieku widać, jak chce przekazać coś co warto zrozumieć - przez słuchacza.

Zatem dzięki Pablo
gaba75

Postautor: stefan12 » 10 sty 2016, 14:22

Davidius pisze: bo wiesz to jak te Duchy patrzą na Seks i Przyjemności ciała to nie jeden Seksuolog by się z tego uśmiał że to jest wiedza nierzetelna i posiada błędy .

To śmiej się z razem z seksuologami z tych ciemnych, głupich duchów, a nam na forum spirytystycznym pozwól zgłębiać ich wiedzę.
I skoro te "nudy" o Xavierze, Kardecu i duchach cię tak mało "kręcą" to może przenieś się na bardziej liberalne fora.
Fora LGBT, sexoholicy, prostytutki przyjmą cię z otwartymi ramionami.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: 1Prawda1 » 10 sty 2016, 14:40

to może przenieś się na bardziej liberalne fora.

Wolno mu tu być, nie zabronisz mu.

Fora LGBT, sexoholicy, prostytutki przyjmą cię z otwartymi ramionami.

Wiesz, że takim pisaniem sam się kompromitujesz? :)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: stefan12 » 10 sty 2016, 14:44

Nie wiem, ciemny jestem, zacofany.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: 1Prawda1 » 10 sty 2016, 14:53

Nie jesteś. Skoro interesujesz się rzeczami o których tu piszemy to już jest fajnie, zapewne nieraz popiszemy tu na ciekawe tematy. Kto wie może kiedyś mnie czymś zaskoczysz, albo ja Ciebie? Chodzi mi tylko o to, że nie ma sensu być złośliwym do bliźniego. Ja też nie jestem święty, ale doszedłem do wniosku kiedyś, że to mi nic nie da. Skoro mam rację zostawiam ją dla siebie, a bliźni niech się uczy. Bywa też tak choć nie zawsze, że nie mamy racji i to my powinniśmy się uczyć od tego który pisze dla nas absurdalnie. Gdyby zachowane w tym temacie było to o czym tu piszę nie byłoby zbędnych złośliwości, a chyba przyznasz, że do prawdy dochodzi się dobrem, a nie złem. Pozdrawiam Cię.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi