Inspirujące nas cytaty

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Inspirujące nas cytaty

Postautor: Arronax » 09 sty 2016, 15:17

Brzmi prawdziwiej. Ale nie wystarczy myslec pozytywnie i juz. To cholernie rozlegly temat pelen hipotez a nie faktow.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: fruwla » 09 sty 2016, 15:22

Tu nie chodzi o pozytywne myslenie.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Arronax » 09 sty 2016, 18:38

To powiesz mi o co ... Jak już ktoś ma raka, to jak z niego niby "wyjść". Uprzedzam, że czytałem książkę Moritza.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 09 sty 2016, 20:44

Odszukać w swoim wcześniejszym życiu przyczyn powstania choroby, jeszcze raz je przeanalizować z innego punktu widzenia. Zmienić swoj stosunek do życia i losu, a wtedy choroba sama ustąpi, bo nie będzie potrzeby już niczego blokować.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: fruwla » 10 sty 2016, 12:15

Arronax pisze:To powiesz mi o co ... Jak już ktoś ma raka, to jak z niego niby "wyjść". Uprzedzam, że czytałem książkę Moritza.

Chetnie tez przeczytam ksiazke Moritza, z nadzieja, ze znajde w niej "cos" czego jeszcze nie wiem...
Jesli chodzi o choroby nowotworowe, to
Bogu dzieki, mamy coraz lepiej rozwinieta medycyne,wspanialych lekarzy i wciaz udoskonalone terapie, a co za tym idzie miliony wyleczonych.
Ale czy wyleczenie jest tym samym co uzdrowienie ?
Kazdy chory powinien sie nad tym zastanowic.
Moim zdaniem, bez tak zwanego "wewnetrznego przyzwolenia ", kazde dzialanie trafi na mocny opor.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: atalia » 10 sty 2016, 13:43

Mirek, ja już dość mam tych bzdur, że pozytywnym mysleniem można uleczyć każdego raka.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 11 sty 2016, 15:05

Dlatego tak wielu ludzi musi przegrać walkę z chorobą. Nie znają praw natury rządzących światem, żyją całkowicie zanurzeni w materializmie i wierzą w lekarzy jak w Boga, a w Boga nie wierzą, i w moc jaką dzięki Niemu mamy. Bo jak może coś się wydarzyć skoro w to nie wierzysz?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Arronax » 11 sty 2016, 15:08

A jak wiezy to musi przestac wiezyc w lekarzy? Ida dwutorowo. A rak nie chce ustapic. Sa rzeczy ktore na trwale zmieniaja czlowieka, jezeli ma ludzkie uczucia. A ile jest czynnikow karcerogennych, niezaleznych od psychiki? Mnostwo.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: danut » 11 sty 2016, 15:35

Mirek pisze:Dlatego tak wielu ludzi musi przegrać walkę z chorobą. Nie znają praw natury rządzących światem, żyją całkowicie zanurzeni w materializmie i wierzą w lekarzy jak w Boga, a w Boga nie wierzą, i w moc jaką dzięki Niemu mamy. Bo jak może coś się wydarzyć skoro w to nie wierzysz?

A Ty znasz prawa rządzące wszechświatem? Jeśli tak to odpowiedz mi na pytanie, dlaczego przeróżne "gangreny społeczne" cieszą się dobrym zdrowiem podczas gdy ludzi uczciwych, bogobojnych, myślących pozytywnie, w których brak jest tych negatywnych uczuć i złorzeczeń nękają przeróżne choroby? Jak to się ma do głoszonych przez Ciebie haseł? Wiele razy pisałam, że to właśnie ludzie ludziom gotują te losy a nie, że oni sami je stwarzają dla siebie. Jest wręcz tak, że nakazywanie takiej postawy innym służy tym wyzyskującym ich dla poprawy własnego życia, a ja mówię powiedźcie temu dość, dosyć tego wyzysku i niech każdy pracuje na swój własny rachunek a nie wozi się na cudzych plecach i wara ode mnie wszelakim uzdrawiaczom.
danut

Postautor: atalia » 11 sty 2016, 18:50

Mirek, polecam lekture książki "Smiertelni nieśmiertelni" Kena Wilbera na temat oddziaływania tzw. pozytywnego myslenia , medytacji, diet na komórki nowotworowe.
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm