SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: Mirek » 10 sty 2016, 15:39

Davidius ma problem z seksem. Myślę, że jest od niego, a raczej od przyjemnosci jaką daje, uzależniony. Szuka w tym temacie usprawiedliwienia dla swojego postepowania dlatego tak bardzo mu nie pasują zasady moralne przedstawiane przez duchy.
Taki seks jaki lubi Davidus okalwcza naszą duszę i pcha nas w stronę zwierzęcych instynktów. Bardzo nas uziemia i odciąga od Boga.
Prostytutki, to kobiety, które mają dużo wewnetrznej agresji wobec mężczyzn. Przez tą agresję większość jest bezpłodna. Trudno mówić tu, że są one szczęśliwe. Chyba tylko z pieniędzy, które zarabiają.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 10 sty 2016, 15:42

Platon pisze o miłości zmysłowej jako pierwszej drodze miłości.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 10 sty 2016, 16:37

Davidius, nie chodzi o to że sex który daje rozkosz i przyjemność jest zły, bo po to on istnieje aby tą rozkosz dawać jak i byśmy mogli mieć dzieci. Sex sam w sobie nie jest zły, złe jest jeśli tylko samo pożądanie, a nie miłość, kieruje człowiekiem. Pożądanie jest cechą zwierzęcą której się mamy wyzbyć, ponieważ sex który jest uprawiany z prawdziwej miłości, a zwykłego zaspokojenia własnych potrzeb, jest nieporównywalny, zarówno w doznaniach fizycznych jak i - przede wszystkim - duchowych.

Sex w małżeństwie jest akceptowany z tego względu, że samo to że łączymy się z drugim człowiekiem do końca życia jest wielkim krokiem naprzód ludzkości, ale tylko wtedy gdy oboje partnerów jest dojrzała emocjonalnie, aby byli świadomi tej miłości która ich łączy. Nie neguje uprawiania miłości przed małżeństwem, bo osobiście uważam że jeśli mamy z kimś spędzić resztę życia to warto poznać taką osobę z każdej strony, bo potem są takie sytuacje jak rozwody, nienawiść w małżeństwie itd.

Jeśli sex między dwoma osobami jest uprawiany z miłości, jest ok. Jednak gdy jest on uprawiany tylko żeby zaspokoić własne potrzeby, to tu odzywa się nasz egoizm, ponieważ dbamy tylko o naszą rozkosz. Kierujemy się zwierzęcym instynktem, samą biologią naszego ciała która zmusza nas do reprodukcji, a nie szczęściem oraz miłością do drugiego człowieka.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: gaba75 » 10 sty 2016, 17:07

Mirku,

mylisz się, te panie nie cieszą się z pieniędzy, ale z władzy, jaką mają nad mężczyzną,póki jest on uzależniony.
gaba75

Postautor: Pawełek » 10 sty 2016, 17:42

Davidius pisze: różnica między nami jest taka że ja oprócz seksu wypływającego z miłości w związku, akceptuje też seks czysto komercyjny z osobą do towarzystwa lub z koleżanką tylko i wyłącznie z pożądliwości przy czym musi być zachowana higiena i szacunek wzajemny po prostu koleżeństwo.

Nie wspomniałem nigdzie że tego nie akceptuje ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 10 sty 2016, 18:43

Twoja agresja wskazuje, że problem jest poważny.
No tak Davidius korzystanie z usług prostytutek jest vzymś pięknym i takim naturalnym, a one kochają to co robią.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2016, 18:47 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: stefan12 » 10 sty 2016, 18:45

Davidius pisze:nie jestem Spirytystą i NIGDY NIM NIE ZOSTANĘ BO NIE ZGADZAM SIĘ Z JEGO ETYKĄ BO JEST TO MORALNOŚĆ STRASZNIE JAK DLA MNIE ZACOFANA.

Ponowie apel, Davidusie co robisz na tym forum, marnujesz swój potencjał wśród ludzi zapatrzonych w zacofane idee.
Jestem pewien, że na innych forach znajdziesz więcej zrozumienia i w pełni rozwiniesz swój potencjał.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: cthulhu87 » 10 sty 2016, 21:14

Davidius pisze:Do Mirka

Dlatego karanie prostytutek i osób korzystających z tych usług jest niepoważne,polaczki to taka rasa mściwa żeby wszystkich karali - PiS teraz prowadzi taką politykę bo w większości polskie społeczeństwo jest bardzo zawistne i toksyczne.

Kurczę, Davidius, powtarzasz pewne rzeczy jak mantrę, o Polakach, kościele, karaniu, a tu nikt poza Tobą o tym nie mówi... Czasami to sprawia wrażenie, jakbyś wygłaszał przemówienie na wiecu. Zresztą koledzy też za ostro tu piszą, ale cóż poradzić? Prosiłbym tylko, aby nie robić nieuprawnionych generalizacji co do spirytyzmu. Jak macie wałkować w kółko to samo, to ja przestaję śledzić ten temat, bo nie ma tu już chyba nic ciekawego.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: stefan12 » 10 sty 2016, 21:27

Davidius pisze:polaczki to taka rasa mściwa żeby wszystkich karali.

Nie przesadzaj z tą samokrytyką.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Xsenia » 10 sty 2016, 23:42

Wniosek jest jeden: dla większości spirytystów wszystko co cielesne jest złem, z którym trzeba walczyć i najlepiej zapomnieć.
Stefanie pisane było już kilkukrotnie, że nikt tu nikogo do niczego nie namawia. Davidius przedstawia swoje zdanie i wiedzę i ma do tego prawo. Może ci sie to nie podobać, też masz do tego prawo, ale kultura wymaga by szanować każdego (jak grzecznie prosił Pablo).
Mirku z seksem zazwyczaj mają problem ludzie, którzy właśnie unikają tego tematu jak febry, a nie ci co o nim mówią otwarcie. A problemy z seksem tworzą sie między innymi przez wmawianie sobie, że to ZŁO, które trzeba niszczyć i mu sie nie poddawać. Bo potrzebę tą ma każdy z nas, i zaprzeczanie i negowanie tego powoduje zahamowania i problemy.

I pytanie na koniec: po co Bóg dał nam możliwość odczuwania przyjemności w seksie, skoro to jest takie złe? Przecież można byłoby to jakoś ograniczyć czy zahamować.

II pytanie: to co niektóre plemiona afrykańskie mają racje gdy obrzezają kobiety? bo one wtedy nie czują przyjemności z seksu. To co pochwalacie to?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi