SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: danut » 12 sty 2016, 23:07

stefan12 pisze:Ale jesteśmy powołani do życia tu i teraz w materialnym ciele "człowieka", wnioskowanie że dusza jest nieśmiertelna i nie można jej zabić, więc zabicie człowieka nie ma negatywnych konsekwencji jest błędne.
Gdyby materialne ciało nie byłoby potrzebnę, to byśmy go nie mieli.

Dokładnie.
danut

Postautor: danut » 12 sty 2016, 23:10

1Prawda1 pisze:Słusznie piszesz Stefanie. Jednak sroga kara nie łączy mi się z zabiciem samego ciała, którym nikt nie jest.

Namnażanymi komórkami nielogicznie i nieświadomie jest nowotwór, czegoś takiego absolutnie nie możesz powiedzieć o ludzkim płodzie.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 12 sty 2016, 23:13

Zanim napiszesz, że absolutnie nie mogę to szeroko to uzasadnij ;). Bo nie wypada się tak rządzić Danutko. Nie możesz mówić za kogoś.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 12 sty 2016, 23:16

1Prawda1 pisze:Zanim napiszesz, że absolutnie nie mogę to szeroko to uzasadnij ;). Bo nie wypada się tak rządzić Danutko. Nie możesz mówić za kogoś.

Mogę zwrócić Ci uwagę jak najbardziej, że Twoja wypowiedz - "zabiciem samego ciała, którym nikt nie jest." jest głęboko niemoralna i nie na miejscu, której nie można nawet napisać w odniesieniu do dziecka, posiadając jakieś głębsze uczucia.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 12 sty 2016, 23:19

Według Ciebie są to uczucia do dziecka, a dla mnie do kobiety która nie jest martwym ciałem bez uczuć, która przestraszona Twoimi srogimi karami odebrałaby sobie jeszcze niepotrzebnie życie. Jedziesz dalej. Uwielbiam pisać o moralności.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: stefan12 » 12 sty 2016, 23:24

1Prawda1 pisze:Jednak sroga kara nie łączy mi się z zabiciem samego ciała, którym nikt nie jest.

Skoro zabicie ciała wg ciebie jest niczym złym, to dlaczego nie zabijesz siebie lub kogoś bliskiego?
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: 1Prawda1 » 12 sty 2016, 23:27

Bo mieszka w nim dusza. Cały czas Stefanie piszę o zacytowanym poście odnoszącym się do ciała jako samego ciała do którego dusza jeszcze nie wstąpiła.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: stefan12 » 12 sty 2016, 23:31

A wiesz kiedy do niego wstępuje?
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: 1Prawda1 » 12 sty 2016, 23:32

Z tego co pamiętam to według Leonarda Da Vinci aż po narodzinach.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 12 sty 2016, 23:33

1Prawda1 pisze:Według Ciebie są to uczucia do dziecka, a dla mnie do kobiety która nie jest martwym ciałem bez uczuć, która przestraszona Twoimi srogimi karami odebrałaby sobie jeszcze niepotrzebnie życie. Jedziesz dalej. Uwielbiam pisać o moralności.

To nie są moje srogie kary - to po pierwsze. Chociaż gdybyś znał czasy komuny i co wtedy "święte j( oj sory nie napisze tego określenia :) wyczyniały naprawdę sama chyba byłabym w stanie wymierzyć im jakąś karę, która i tak nie byłaby współmierna do ich czynów. Dobrze się stało ja nie wymierzyłam, za to dowiedziałam się co je czeka za to. Nie martw się - takie kobiety sobie nie są w stanie zrobić krzywdy, nie maja uczuć, a skoro ich nie mają to nie potrafią mieć nawet wyrzutów sumienia, a co za tym idzie żadnego samobójstwa, żalu, itp. domniemań. Napisałam tez ze w tej kwestii istotnie można zetknąć się z sytuacją nadmiar trudną, ja nie wsypuje wszystkich do jednego worka, ale wtedy dochodzi do trudnego wyboru i nie nam oceniać takie sytuacje, nie nam je mierzyć, ja wypowiadam się tu w sprawach ewidentnych gdzie nie ma żadnego usprawiedliwiania.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi