SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: danut » 12 sty 2016, 23:37

1Prawda1 pisze:Z tego co pamiętam to według Leonarda Da Vinci aż po narodzinach.

osz wielki zacofany Leonardo - :lol: Za nic nie przyjmiesz tego co teraz się mówi i już wie?
danut

Postautor: Pawełek » 12 sty 2016, 23:37

stefan12 pisze:A wiesz kiedy do niego wstępuje?

"Połączenie rozpoczyna się w chwili poczęcia, ale staje się pełne dopiero w momencie narodzin. Od chwili poczęcia Duch wybrany do zamieszkania danego ciała, łączy się z nim za pomocą fluidycznych węzłów, które wzmacniają się do chwili, gdy dziecko przyjdzie na świat. Krzyk wydawany przez niemowlę ogłasza wtedy światu, że należy ono do żywych i do sług Bożych."
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 12 sty 2016, 23:40

I ''wreszcieśmy'' się zrozumieli. Jestem właśnie tego samego zdania, z malutką różnicą, że być może nie mnie rzeczywiście to oceniać, ale zdaje mi się mocno, że wielka sroga okropna kara nie spotka kobiety która świadomie zniszczyła jedno z miliardów ciał w którym nigdy nikogo nie bylo. A że kara za to pewnie jakaś będzie bo nie godzi się tak robić to swoją drogą.

osz wielki zacofany Leonardo - :lol: Za nic nie przyjmiesz tego co teraz się mówi i już wie?

Jeśli za 500 lat okaże się, że Leonardo doszedł do czegoś o czym nie wiedzieliśmy to stawiasz mi w zaświatach niebiańskie piwo.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2016, 23:43 przez 1Prawda1, łącznie zmieniany 1 raz
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 12 sty 2016, 23:42

Pawełek pisze:
stefan12 pisze:A wiesz kiedy do niego wstępuje?

"Połączenie rozpoczyna się w chwili poczęcia, ale staje się pełne dopiero w momencie narodzin. Od chwili poczęcia Duch wybrany do zamieszkania danego ciała, łączy się z nim za pomocą fluidycznych węzłów, które wzmacniają się do chwili, gdy dziecko przyjdzie na świat. Krzyk wydawany przez niemowlę ogłasza wtedy światu, że należy ono do żywych i do sług Bożych."

Aha to dziecko które przyszło na świat przez cesarskie cięcie, lub wcześniak to jeszcze nie ma ducha? Jeszcze nie jest człowiekiem? Dopiero gdy dojrzeje w inkubatorze? A co gdy dziecko umrze podczas porodu i okrzyku nie wyda?
danut

Postautor: danut » 12 sty 2016, 23:49

1Prawda1 pisze:I ''wreszcieśmy'' się zrozumieli. Jestem właśnie tego samego zdania, z malutką różnicą, że być może nie mnie rzeczywiście to oceniać, ale zdaje mi się mocno, że wielka sroga okropna kara nie spotka kobiety która świadomie zniszczyła jedno z miliardów ciał w którym nigdy nikogo nie bylo. A że kara za to pewnie jakaś będzie bo nie godzi się tak robić to swoją drogą.

Jeśli za 500 lat okaże się, że Leonardo doszedł do czegoś o czym nie wiedzieliśmy to stawiasz mi w zaświatach niebiańskie piwo.

A co tam z Tobą piwo mogę i wypić, także to niebiańskie wiem ze takie są :D ale Da Vinci tak mi obrzydł, a zwłaszcza obrzydzili mi go ludzie współcześni robiąc z niego nie wiadomo kogo, że w to środowisko jego wyznawców nawet nie spojrzę.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 12 sty 2016, 23:54

Danuto zaskoczę Cię. Jest coś do czego według mnie Leonardo został wyrwany, to jest właśnie anamneza, oświecenie. To z czym obcuje taki człowiek tego nikt nie wie, tylko on, nawet niech nie próbuje myśleć bo lepiej mu idzie wyśmiewanie. Chodzi mi o poznanie prawd ponadczasowych.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 13 sty 2016, 00:02

1Prawda1 pisze:Danuto zaskoczę Cię. Jest coś do czego według mnie Leonardo został wyrwany, to jest właśnie anamneza, oświecenie. To z czym obcuje taki człowiek tego nikt nie wie, tylko on, nawet niech nie próbuje myśleć bo lepiej mu idzie wyśmiewanie. Chodzi mi o poznanie prawd ponadczasowych.

Jest coś czym ja Ciebie zaskoczę - dużo na lepsze zmieniło się moje życie gdy wyrzuciłam z hukiem na śmietnik replikę jego Mona Lisy :D - nie interesują mnie jego ponadczasowe mechanizmy, rysunki, talent itp. - nie był dobrym człowiekiem. A mało z tego jego ponadczasowość widoczna jest i teraz i zwodzi ludzi na bardzo złą drogę, nie o taką ponadczasowość mi chodzi. Zawsze są dwie strony medalu.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 13 sty 2016, 00:06

A ja go kocham i jest dla mnie autorytetem. Na samą myśl o nim robi mi się cudownie. Mój ukochany.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 13 sty 2016, 00:08

danut pisze:Aha to dziecko które przyszło na świat przez cesarskie cięcie, lub wcześniak to jeszcze nie ma ducha? Jeszcze nie jest człowiekiem? Dopiero gdy dojrzeje w inkubatorze?

Jest człowiekiem i ma ducha :) Nie myśl że Duch się nie dostosuje, są różne sytuacje. Jeśli cesarskie cięcie jest wykonywane z powodu zagrożenia życia matki, lub płodu, to najprawdopodobniej wszystko jest już gotowe.

danut pisze:A co gdy dziecko umrze podczas porodu i okrzyku nie wyda?

Najczęściej jest to próba dla rodziców.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 13 sty 2016, 00:10

1Prawda1 pisze:A ja go kocham i jest dla mnie autorytetem. Na samą myśl o nim robi mi się cudownie. Mój ukochany.

:lol: zważając na fakt, że Leonardo był ponoć homoseksualny to bardzo śmiesznie dla mnie zabrzmiało to Twoje zdanie... ;)
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi