1Prawda1 pisze:I skreśla w lotto szóstkę i zawsze mu brakuje pięciu liczb.
jakbyś mówił o moim szefie w pracy
1Prawda1 pisze:I skreśla w lotto szóstkę i zawsze mu brakuje pięciu liczb.

cthulhu87 pisze:danut pisze:Zapewne wszystko ma sens jednak twierdzenie, że ktoś odnalazł ten sens w tym, że zadany komuś ból i bardzo przykre doświadczenie jest dla niego nauczką, bo próba jest w tym ujęciu tak podprawionym określeniem jest wymyślonym hasełkiem przez kogoś złorzeczącego innym ludziom i cieszącego się z cudzego nieszczęścia i nie może być inaczej, skoro nie jest samym paplaniem.
Tak, oczywiście... i ten ktoś na pewno jest cyklistą, bije żonę i nie daje napiwku kelnerom.
danut pisze: Xsenia a to zdanie wyszczególniłam z Twojej wypowiedzi - "Masz jakieś dziwne poczucie sprawiedliwości. Niewcielona dusza ma cierpieć katusze poza tym światem, bo inna wcielona dusza postanowiła zrobić sobie aborcję? Czyli karana jest za błędy innej duszy? Nie przyjmuję tego. Każdy jest odpowiedzialny za siebie." Znajomość praw poza tym światem, a z nim się wiążącym nie ma dużo wspólnego z dotychczasowym objęciem sprawiedliwości rozumem ludzkim. Niewcielona dusza cierpi katiusze, a za nasze szczęście - nieszczęście, los jesteśmy odpowiedzialni wspólnie, już wiele o tym pisałam. Jest tak czy się to komuś podoba, czy też nie, podobnie dziś w innym temacie toczy się rozmowa na temat cierpienia i chorób u niczemu niewinnych ludzi. Żadne to karmy, bo to ludzie ludziom gotują los, jesteśmy w większej mierze odpowiedzialni za innych, ale to co uczynimy temu najmniejszemu dotknie nas kiedyś samych w dwójnasób. Wiem to z przekazu z poza naszego świata, a ta wiadomość jest dla mnie pewna.
danut pisze:Zapewne wszystko ma sens jednak twierdzenie, że ktoś odnalazł ten sens w tym, że zadany komuś ból i bardzo przykre doświadczenie jest dla niego nauczką, bo próba jest w tym ujęciu tak podprawionym określeniem jest wymyślonym hasełkiem przez kogoś złorzeczącego innym ludziom i cieszącego się z cudzego nieszczęścia i nie może być inaczej, skoro nie jest samym paplaniem.

danut pisze:schematem, który potrzeba poznać, bo to tylko przez jego nieznajomość ludzie wymyślają te bzdury o karach, lekcjach, próbach i wytrwałości jak na wojnie. Cierpliwość ludzka co do tego zastała już mocno nadszarpnięta

cthulhu87 pisze:danut pisze:schematem, który potrzeba poznać, bo to tylko przez jego nieznajomość ludzie wymyślają te bzdury o karach, lekcjach, próbach i wytrwałości jak na wojnie. Cierpliwość ludzka co do tego zastała już mocno nadszarpnięta
A te o schematach kto wymyśla?
Pawełek pisze:Danut, tak z ciekawości - czytałaś Księgę Duchów?
danut pisze:Przejrzałam i nie jestem nią zachwycona jak i ogólnie Kardecem. Klasyfikacja duchów w niej występuje, ale według mniemania autora i dobrze się nad tym zastanawiając, to tych których on słucha ktoś inny może całkiem inaczej zaszufladkować
danut pisze:Dla mnie nie jest żadną biblią.
danut pisze:Mam swoje rozpoznanie i podział .

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości