SEX

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: SEX

Postautor: stefan12 » 15 sty 2016, 14:50

Czyli przyjąłeś pogląd Leonarda, a nie przytaknęłeś mu głową :)
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: 1Prawda1 » 15 sty 2016, 14:53

W tej kwestii tak, ja pisałem o niedoskonałości świata do której sam doszedłem. Już nie szukaj stefan we mnie błędu bo to daremne i denerwujące.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pablo diaz » 15 sty 2016, 15:24

atalia pisze:Z całym szacunkiem, Pablo, jednak wydaje mi sie, ze mężczyzna nie ma pojęcia, przez co przechodzi kobieta, czy to po aborcji czy naturalnym poronieniu. Jezeli się nie wie, to lepiej nie zabierać głosu i tyle. Poza tym nigdy nie słyszałam, by jakiś mężczyzna miał nerwicę czy skłonności samobojcze po dokonanej aborcji a u kobiet to norma, zwłaszcza jeśli później nie mogą mieć dzieci. Jeśli nawet tacy mężczyźni istnieją, są to jakies wyjątkowe wyjątki , ja w każdym razie o takich nigdy nie słyszałam.

Racja ,mezczyzna nie zdaje sobie sprawy jak dana jednostka reaguje na poronienie .(jasna sprawa)Jednak to ,ze o czyms nie slyszszelismy nie znaczy ze tego nie ma lub tak nie jest.Aktualnie medycyna rowniez nie zna przyczyny nerwic (jest ich wiele i z roznych przyczyn) depresji,schizofrenii itp.Jesli nie uznamy reinkarnacji tego o czym mowia duchy i sami nie zajmiemy sie analiza , badaniem ,obserwacja,to maly lub zaden postep zrobimy na drodze zrozumienia chorob i cierpienia,spirytyzm przekzauje bardzo szeroka wiedze na ten temat ,ulatwia,rozjasnia pozwala poznawac to ,co jeszcze tak nie dawno bylo dla nas nie znane.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 15 sty 2016, 18:34

Spirytyzm przekazuje pod tym wzgledem sporo informacji. Jednak odkąd Hansel zainteresował mnie Łazariewem muszę powiedzieć, że ta wiedza jest bardziej rozszerzona i dokładniesza odnośnie chorób i przyczyn naszego cierpienia. Warto również i z tej wiedzy skorzystać.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 15 sty 2016, 20:03

Warto jest korzystac z kazdej wartosciowej wiedzy..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: 1Prawda1 » 15 sty 2016, 20:48

Warto jest myśleć zanim się coś napisze.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pablo diaz » 16 sty 2016, 19:09

Pablo diaz pisze:
atalia pisze:Z całym szacunkiem, Pablo, jednak wydaje mi sie, ze mężczyzna nie ma pojęcia, przez co przechodzi kobieta, czy to po aborcji czy naturalnym poronieniu. Jezeli się nie wie, to lepiej nie zabierać głosu i tyle. Poza tym nigdy nie słyszałam, by jakiś mężczyzna miał nerwicę czy skłonności samobojcze po dokonanej aborcji a u kobiet to norma, zwłaszcza jeśli później nie mogą mieć dzieci. Jeśli nawet tacy mężczyźni istnieją, są to jakies wyjątkowe wyjątki , ja w każdym razie o takich nigdy nie słyszałam.

Racja ,mezczyzna nie zdaje sobie sprawy jak dana jednostka reaguje na poronienie .(jasna sprawa)Jednak to ,ze o czyms nie slyszszelismy nie znaczy ze tego nie ma lub tak nie jest.Aktualnie medycyna rowniez nie zna przyczyny nerwic (jest ich wiele i z roznych przyczyn) depresji,schizofrenii itp.Jesli nie uznamy reinkarnacji tego o czym mowia duchy i sami nie zajmiemy sie analiza , badaniem ,obserwacja,to maly lub zaden postep zrobimy na drodze zrozumienia chorob i cierpienia,spirytyzm przekzauje bardzo szeroka wiedze na ten temat ,ulatwia,rozjasnia pozwala poznawac to ,co jeszcze tak nie dawno bylo dla nas nie znane.

Moje wypowiedzi są nie pełne i bardzo powierzchowne ,aby odpowiedzieć szczegółowo musiałbym troszkę się rozpiasać ,przyznam,że jestem troszkę leniwy i myślę ,że nikogo lub prawie ,to nie zainteresuje . Proszę więc o wyrozumiałość :)
Dodam w skrócie, mężczyzna ,który brał udział w aborcji np.w nastepnym życiu może odrodzić się z predyzpozycjami do samo obwianiania się ,w spirytyzmie mówi się ,że autoobwinianie jest pochodną autoopętania.Idąc dalej, człowiek ,który autoopętuje się jest dobrym kąskiem dla duchów nizszych,które tylko czekają na osoby o duzej wrażliwości -skłonnych do smutku melancholii itp.Jeśli taki człowiek ulegnie duchom niższym i pozwoli na opętanie może dojść do samobójstwa.Nikt z nas nie będzie miał pojęcia dlaczego ten człowiek popełnił samobójstwo.Kiedy patrzymy przez pryzmat reinkarnacji itd sprawa wygląda całkiem inaczej ,to co teraz napisałem jest jedeną z wielu przypadkowości dlatego też nie powinnismy odrzucać pewnych schematów ,ponieważ tak naprawdę nie wiemy ,co może być przyczyną. Dlatego badajmy.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Arronax » 18 sty 2016, 11:25

Tak samo jak temat, skąd biorą się fetysze, zboczenia i dewiacje .. Może było już wspomniane w tym temacie.

To ogromnie ciężkie tematy..
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Nikita » 18 sty 2016, 16:13

boicie sie prostytuckji ale temat Sexu nie znika z czolowki he he :lol:
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 18 sty 2016, 22:09

Są to świetne tematy spirytystyczne. Tyle w nich spirytystycznej treści.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi