Jak się przygotować na spotkanie z duchem?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak się przygotować na spotkanie z duchem?

Postautor: cthulhu87 » 16 sty 2016, 21:09

Ja chciałbym zwrócić uwagę na trochę inną kwestię, bo pisałeś wcześniej, że miałeś stanowisko agnostyczne wobec tych zagadnień, dopóki się z nimi nie zetknąłeś bliżej. Jeśli doświadczenia te utwierdzają Cię w istnieniu świata duchowego powinieneś się tylko cieszyć. Gdy człowiek w pełni sobie uświadomi, że jego jaźń nie ginie wraz z ciałem, to może być dla niego tylko pozytywna zmiana.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 16 sty 2016, 21:36

mysle, ze to bardzo wazne cthulhu.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 16 sty 2016, 21:44

Myślę, że to rzecz najwazniejsza w życiu.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 16 sty 2016, 22:17

Dokładnie
Jedno ze stwierdzeń z księgi duchów właśnie mówi o tym, że doświadczenia mediumiczne mają temu służyć , żeby ludzie mieli okazję przekonać się że istnieje życie po życiu i dostrzec też wartości moralne w swoim życiu.

Spójrz na tą całą sprawę w ten sposób. Takie doświadczenia to coś niezwykłego i szansa dla nas.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 16 sty 2016, 22:31

Jeżeli ktoś nie wierzy w duchy, to nawet jak ducha zobaczy nie uwierzy :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: tomekqaz » 16 sty 2016, 22:56

Tak ,można powiedzieć że tamto wydarzenie diametralnie odmieniło całe moje postrzeganie życia , stopniowo poszukując jakichkolwiek odpowiedzi i pomocy trafiłem na spirytyzm i od tamtej pory uznaję siebie za właśnie wyznawce spirytyzmu gdyż to jest jedyne wierzenie które do mnie przemawia , żadna religia nie potrafiła mi w sposób jasny i klarowny wyjaśnić najważniejszych pytań dotyczących egzystencji.
Jednakże na tym prawdopodobnie postęp się nie zakończył , aktualnie potrzebuję tak jak już mówiłem życiowych porad od doświadczonych osób albo dobrej literatury dotyczącej mediów , znacie coś? ;)
tomekqaz

Postautor: soldado » 16 sty 2016, 23:21

tomekqaz pisze:Tak ,można powiedzieć że tamto wydarzenie diametralnie odmieniło całe moje postrzeganie życia , stopniowo poszukując jakichkolwiek odpowiedzi i pomocy trafiłem na spirytyzm i od tamtej pory uznaję siebie za właśnie wyznawce spirytyzmu gdyż to jest jedyne wierzenie które do mnie przemawia , żadna religia nie potrafiła mi w sposób jasny i klarowny wyjaśnić najważniejszych pytań dotyczących egzystencji.
Jednakże na tym prawdopodobnie postęp się nie zakończył , aktualnie potrzebuję tak jak już mówiłem życiowych porad od doświadczonych osób albo dobrej literatury dotyczącej mediów , znacie coś? ;)

Na początek dwie bardzo dobre pozycje:

KLIK

KLIK

Odnośnie tego co pytasz.
Zdolności mediumiczne to dar, dlatego tak sobie myślę, że żadne medium nie napisze Ci, jak ten dar zmarnować.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 17 sty 2016, 00:10

Ok boisz się...
Wszystko, dosłownie wszystko można wyrzucić w Imię Jezusa Chrystusa.
Trzeba to robić z wiedzą, nie z wiarą...
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pablo diaz » 17 sty 2016, 00:46

Aby rozwinąć mediumizm należy pracować i to dość ciężko.Porównać można to do nauki gry na instrumencie.
Kiedy poważnie i z zaangażowaniem podchodzi się do gry ,to wygrywa się piękne utwory.Podobnie jest z mediumizmem.
W początkowym okresie mediumizmu wyczuwa się inspiracje od Duchów,kierują medium ,bardzo często podpowiadają ,
co należy robić,czuje się wtedy dużą motywację do działania.Po pewnym okresie Duchy zostawiają medium
,aby pracowało samo.Mediumizm to poświęcenie się dla innych,to także własny rozwój duchowy.

W początkowej fazie rozwoju mediumizmu warto sięgnąć po dzieła Kardeca,np.Księga mediów ,poruszane jest tam wiele tematów takich jak opętanie,fascynacja...To bardzo przydatna wiedza dla początkujacego medium.Wiele ,również nauczyć można się od samych Duchów. :)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 17 sty 2016, 00:53

Mi z kolei na samym początku Duchy nie podsunęły dzieła Kardeca, ale tę książkę

KLIK

Dopiero później przeczytałem Księgę Duchów i Księgę Mediów.
I myślę, że dzięki tej kolejności więcej zrozumiałem.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi