Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 21:37

soldado- powiadasz, że wszyscy pochodzimy nazwijmy to umownie ,,jądra wszechrzeczy,, - będzie obrazowo;

potrzebuję odp:
1) przechodzimy z kręgu do kręgu-hologramu do hologramu poprzez śmierć jako jedno Ja czy jesteśmy podzieleni przez siebie samego i występujemy w każdym hologramie jednocześnie
2) czy umieramy w każdym hologramie/kręgu zdarzeń ? czy może w niektórych bywamy wieczni?
3) dlaczego tak mało ludzi ma kontakty z innym wymiarem?

wg mnie nie możemy być tym samym Ja bo każdy inny hologram byłby inną kombinacją zdarzeń i nie dał by szansy zaistnienia jednostce o tym samym ugruntowaniu społecznym, fizjonomicznym, ekonomicznym , nie mówiąc o róznorodności genetycznej o ile taka występuje w innym wymiarze niż ten w którym żyjemy; tu podstawowe wyliczenia matematyczne zaprzeczają takiemu prawdopodobieństwu, większe szansę są na zostanie przez każdego tu z nas prezydentem Stanów Zjednoczonych
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 lut 2016, 21:54

Natasza - Każdy ma swoją pulę, pragnień życzeń, tego co będzie dawać mu spełnienie i szczęście. Jeśli w Twojej puli znajdzie się "być prezydentem" i to zajmować będzie twoje myśli, w którejś z alternatywnych rzeczywistości tak będzie. Będzie to nadal Twoje Ja w akcie spełnienia, ale nie licz na to, że sekwencja zdarzeń ułoży się z samych szczęśliwych chwil lub takich których zazdrościsz takim postaciom w wyobraźni, widząc je na ekranie, możesz objąć ten urząd nawet na godzinę i zostać zastrzelonym, bo będzie tak na co zasłużysz i na co pozwolą ci w danej rzeczywistości inni. dlatego trzeba działać, pracować, realizować bo nic samo nie przyjdzie i ważne można oszukiwać ale tylko w jednej z tych rzeczywistości - za co słono zapłaci się w drugiej.
soldado pisze:
Nie trzeba nic wybudzać, co było i jest cały czas aktywne. :)

Uwierzę w tę aktywność przywoływaną oj nie zgadniesz :D - śmiechem. Na dwa dni sala szpitalna trochę ogłupiała, nie wiem skąd brał nam się ten dobry humor no i masz na trzeci dzień okazało się, ze mnie nie potrzeba zakładać stentu, a towarzyszkę z sali też wypisano do domu, bo guz w mózgu jej też w niewyjaśniony sposób zniknął. :lol: I niech mi kto powie, ze śmiech to nie samo zdrowie.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2016, 22:12 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: soldado » 03 lut 2016, 21:58

1) przechodzimy z kręgu do kręgu-hologramu do hologramu poprzez śmierć jako jedno Ja czy jesteśmy podzieleni przez siebie samego i występujemy w każdym hologramie jednocześnie

Do hologramu przechodzimy ze świata duchowego, który jest rzeczywistością realną.
Możemy zaistnieć w więcej niż jednym hologramie jednocześnie, dzieląc swoją duszę.
Musimy mieć na to zgodę, ponieważ możemy w ten sposób przyspieszyć swój rozwój, ale to wiąże się z pewnym zagrożeniem, gdyż do każdego hologramu bierzemy mniej swojej energii życiowej, niż zazwyczaj. Jeżeli rozwijamy się w danych hologramach po podziale swojej duszy, to jest ok, gdy jednak stoimy w miejscu, w którymś z nich, to możemy przez to zapaść na zdrowiu.

2) czy umieramy w każdym hologramie/kręgu zdarzeń ? czy może w niektórych bywamy wieczni?

Nigdy nie umieramy w żadnym hologramie.
Umiera w nich tylko nasze ciało, które jest pojemnikiem na naszego Ducha, w którym jest nasza dusza.

3) dlaczego tak mało ludzi ma kontakty z innym wymiarem?

Każdy z nas ma na co dzień kontakt z innym wymiarem, tylko niestety większość z nas ten kontakt lekceważy.
Jesteśmy jak odbiornik, który w ciągu dnia wyłapuje mnóstwo fal, mnóstwo wiadomości.
Najzwyczajniej w świecie nie zwracamy uwagi na to, co istotne, za to zwracamy bardzo dużą uwagę na wszystko to co materialne i co ma związek z naszym ciałem.

wg mnie nie możemy być tym samym Ja bo każdy inny hologram byłby inną kombinacją zdarzeń i nie dał by szansy zaistnienia jednostce o tym samym ugruntowaniu społecznym, fizjonomicznym, ekonomicznym , nie mówiąc o róznorodności genetycznej o ile taka występuje w innym wymiarze niż ten w którym żyjemy; tu podstawowe wyliczenia matematyczne zaprzeczają takiemu prawdopodobieństwu, większe szansę są na zostanie przez każdego tu z nas prezydentem Stanów Zjednoczonych

Nasza dusza to energia, która może się rozszczepić.... to tak jak promień słoneczny, który przechodzi przez pryzmat i rozszczepia się na kilka swoich niezależnych promieni. :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lut 2016, 22:10

Soldado cały czas myślisz o świetle a piszesz energia, a ja zawsze to wyłapię i się przyczepię. :D Pamiętasz latarka na górze i czasem świecimy nią przez druślak.
danut

Postautor: soldado » 03 lut 2016, 22:11

Uwierzę w tę aktywność przywoływaną oj nie zgadniesz :D - śmiechem. Na dwa dni sala szpitalna trochę ogłupiała, nie wiem skąd brał nam się ten dobry humor no i masz na trzeci dzień okazało się, ze mnie nie potrzeba zakładać stentu, a towarzyszkę z sali też wypisano do domu, bo guz w mózgu jej też w niewyjaśniony sposób zniknął. :lol: I niech mi kto powie, ze śmiech to nie samo zdrowie.

Napiszę tylko bardzo poważnie, że do końca swoich dni nigdy nie będziesz sama.
Nigdy nie byłaś, nie jesteś i nie będziesz.
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 03 lut 2016, 22:12

danut pisze:Soldado cały czas myślisz o świetle a piszesz energia, a ja zawsze to wyłapię i się przyczepię. :D Pamiętasz latarka na górze i czasem świecimy nią przez druślak.

Nasza dusza jest Energią, która ma właściwości świetlne ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 03 lut 2016, 22:15

bardzo dziękuję za odpowiedzi ;

szalenie jest to ciekawe co mówicie; oczywiście sama głoszę , że istnieją ,, światy równoległe,, /inne wymiary/ światy a w nich wszelakie formy życia

mam jednak wątpliwość w kwestii podziału ,, duszy,, organu dzielnego, idąc tym tropem po nitce do kłębka - coś musiało rozpocząć ten podział by dawać kolejne dzielenie przez siebie samego a to niebezpiecznie zbliżałoby się do wiary w bóstwo,a ja nie wierzę w żadnego świętego , mitycznego Boga; szanuję jednak odmienne poglądy i super , że się wymieniamy

cieszę się danut- że dajesz radę
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 lut 2016, 22:15

Nasza dusza ma energię z tym się zgodzę. :D

Natasza "Bo przez Niego wszystko się stało co się stało i od niego pochodzi" ... Tu nie potrzeba wierzyć, zaczynamy się o tym dowiadywać.
danut

Postautor: soldado » 03 lut 2016, 22:26

mam jednak wątpliwość w kwestii podziału ,, duszy,, organu dzielnego, idąc tym tropem po nitce do kłębka - coś musiało rozpocząć ten podział by dawać kolejne dzielenie przez siebie samego

Z poziomu Świata duchowego, musimy być odpowiednio rozwinięci duchowo i musi nami kierować ambitna chęć przyspieszenia swojego rozwoju, aby uzyskać na to zgodę.

Z poziomu hologramu możemy podzielić swoją duszę popełniając zbrodnię, morderstwo na innej osobie. To druga strona, łatwiejsza droga na skróty.
Jednak ta droga jest ślepa i prowadzi donikąd.

a to niebezpiecznie zbliżałoby się do wiary w bóstwo,a ja nie wierzę w żadnego świętego , mitycznego Boga;

Ja też nie wierzę.
Bóg jest w każdym z nas i we wszystkim co nas otacza.
Dlatego gdy wyrządzamy komuś krzywdę, robimy to tak naprawdę również sobie.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 lut 2016, 22:36

Soldado a jakbyś to przedstawił na przykładzie nawet wymyślonym dla zobrazowania problemu "Z poziomu hologramu możemy podzielić swoją duszę popełniając zbrodnię, morderstwo na innej osobie. To druga strona, łatwiejsza droga na skróty.
Jednak ta droga jest ślepa i prowadzi donikąd." Są takie osoby pragnące opętać drugiego żyjącego tu człowieka, bardzo często pragną go zniszczyć i doprowadzić do jego śmierci, ale nie mogę zrozumieć - jaki to ma cel, dlaczego to robią.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm