Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: OneNight » 14 lut 2016, 19:11

Jest to jedno z dwóch for polskich, na których się udzielam. Drugim jest forum OOBE, tak więc nie interesuje Cię żadne.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 14 lut 2016, 19:12

Ja tylko przestrzegam bo za każdym razem robi się tu nieprzyjemnie i to bez jakiegokolwiek powodu.
danut

Postautor: soldado » 14 lut 2016, 22:34

Byłem na super komedii romantycznej ,,Planeta Singli'', właśnie wróciłem...
Każdemu bardzo polecam, popłakałem się aż do łez :)
Chciałem coś popisać w tym temacie, ale... 8-)

ps.

Jednak coś skrobnę.
Pamiętacie Emilcin, przypadek Wolskiego i jego doświadczenia z małymi zielonymi ludzikami ? :)
Ten przypadek długo badał Zbigniew Blania-Bolnar.
Zebrał mnóstwo dowodów, ale nie o nich chcę napisać.
Po tym przypadku spotykał różne osoby, które opowiadały mu o swoich doświadczeniach z obcymi, jednak tym osobom zarzucał kłamstwo, bo przecież on badał Emilcin i inaczej obcy wyglądali, inaczej się zachowywali i czym innym latali...

To tylko jeden z przykładów, które obserwuję.
W tym temacie mamy 2 osoby, które miały zgoła nieco inne doświadczenia, ale tak naprawdę łączy je ich niezwykłość.

Dziewczyny :)
Naszą planetę nie zamieszkuje tylko jedna biała rasa ludzi, a my wszyscy jeździmy różnymi modelami samochodów :)

To, że każda z Was miała być może z innymi ,,osobnikami'' do czynienia, nie oznacza, że któraś z Was kłamie. :)

Pozdrawiam Was serdecznie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 14 lut 2016, 22:59

To nie są "osobniki", bo które by to istoty nie były, rożne , inne, z tego, czy nie z tego świata, to wygląd danej rzeczy, czy osobie/istocie nadaje nasze postrzeganie i nie jest żadną strukturą stałą, abym po tak wielu tłumaczeniach i postach miała się spotkać z dziewiętnastowiecznym pojmowaniem rzeczy i aż tak silnym oporem i wywyższaniem się tą swoją niewiedzą, że aż szuka się do ataku na tego kto uchyla rąbka tajemnicy pomocników. Niczyim pomocnikiem nie będę wybijcie sobie to z głowy i nikt nie narzuci mi swojego pojmowania, a tych niby wielkich a głupich kosmitów nie z tego świata, skoro aż tak istotnej rzeczy nie wiedzą nie mam zamiaru słuchać.
danut

Postautor: soldado » 14 lut 2016, 23:12

Szkoda, że nie wyłapałaś sensu tego, co napisałem wyżej.

Wielokrotnie Ci kiedyś pisałem, że w Twoich doświadczeniach są 2 strony, które miały z Tobą do czynienia...

Osobniki, rasa, ludzie z przyszłości - nazywaj sobie Ich jak chcesz, ale to co spotyka poszczególne osoby, w tym spotkało Ciebie, to tylko ,,wierzchołek góry lodowej''.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 14 lut 2016, 23:31

Od dwóch stronach i ja się dowiedziałam w doświadczeniach, szybko zorientowałam się, które z osób żyjących są im przychylne, dlatego zdania nie zmieniam tego co napisałam wyżej, a jeszcze nie wiem jak one będą wyglądały w tej innej rzeczywistości, ale powiedziane to było mi w takim sensie, że bardzo paskudnie, pomimo że nasze postrzeganie nadaje im nie raz tu i ładne formy. Co za tym idzie już na ich oddziaływanie ja się nie narażę i niech nawet o tym nie marzą.
danut

Postautor: soldado » 14 lut 2016, 23:43

Widzisz, a ja wręcz przeciwnie.

Żeby zrozumieć np. wszystko to, co się tyczy danej osoby, którą opętywał jakiś duch i jej pomóc, musiałem narażać się na jego oddziaływanie.
Tak samo jest również z Nimi.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 14 lut 2016, 23:53

Gdy dana osoba sama nie znajdzie swojej prawdziwej łączności szkoda jest Twojego narażania się dla niej, nigdy też nie wiesz na pewno, czy nie jest to właśnie jej prawdziwe źródło, bo i tacy ludzie tu istnieją i ja to wiem.
danut

Postautor: soldado » 15 lut 2016, 00:01

Każda osoba bez wyjątku jest tego warta.

Każde medium jest ,,prowadzone''. Pisałem to wielokrotnie, dlatego pomimo, że nieraz wygląda to rzeczywiście źle, to tak naprawdę nie narażam się, bo... nie jestem z tym sam. :)

Nieraz odbieram wyraźnie, że mam się z jakiegoś powodu nie wtrącać i odczuwam z jakiego powodu, albo odbieram, że jest brak zgody na to czyjegoś Opiekuna.
Wtedy nie pomagam na siłę.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 15 lut 2016, 00:13

Niektórzy obierają sobie taką drogę, nic na to nie poradzę, ale Ty znasz moje o tym zdanie. Dziwię się, bo już druga taką osobę poznałam, raczej sama chciała nawiązać ze mną ten kontakt i też odpowiedziałam jej, że ja na świadome podjecie się takiego zadania się nie piszę, ja oddziałuję swoją świadomością jak to wyłapał i wiem to, ale nie wchodzę w obce pola, o których tylko ktoś napisał, ze się na nich zna - nie wierzę w to.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm