Zły Byt - niskie wcielenie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Zły Byt - niskie wcielenie

Postautor: czarnyMag » 29 lut 2016, 16:15

to tylko pozorna niższość :) A czemu tak uważam? Otóż nas niosą na swych skrzydłach tzw. dobre duchy :) O nas walczą, o nas się ze szczególnym "namaszczeniem" wstawiają. Cóż po takim "wstawiennictwie" człek staje się "dorosłym" i mydlana bańka niewiedzy pryska lecz iluż wierzy na wiarę?! Iluż wierzy na słowo pisane?! A "my" nie musimy - wystarczy powiedzieć: "Boże mój czemóż mnie opuścił?" i aniołowie ruszają po upadłą duszę :) Wiem!, wiem że wcieleni wolą myśleć że za wszystko się płaci, ale liczy się start a że duch ma niezawodną pamięć więc liczy się start :) Czyżbym się mylił? - nie sądzę! Taka prawda. Każdy czciciel Sajtana jest wyciągany za uszy z piwa które sam sobie naważył a każdy tzw. sprawiedliwy który wtedy zaczyna się burzyć istną niesprawiedliwością - i ja ten bunt popieram :twisted: upada jeszcze niżej :lol:
Bo jak tu nie "zabulgotać" jak tzw. "praktyk" łamiący wszystkie reguły ustanowione przez Stwórcę w "biały dzień" może złamać i jeszcze dostąpić oświecenia (zgorszenie) wybaczenia. A czemu tak sądzę? Cóż......żeby się wypowiadać w sprawie trzeba najpierw doświadczyć tego a potem przeprowadzić dysputy z podobnymi sobie. Trzeba "tam" być - tam gdzie nawet oświecone media nie wejdą będąc wcielone - czyli jednak warto być "niskim" bytem :) No bo drodzy Panowie i Panie kto z Was był na osobistej audiencji u Jezusa? Kto rozmawiał z Aniołami i Demonami tak twarzą w twarz w czasie przedwczesnej śmierci klinicznej - po kogo posyłano już po wyzdrowieniu? Nawet jak przyjąć że to projekcja umysłu i mrzonki (diabła) to nadal pozostaje pamięć ducha i pewność że się jednak tam było - niektórzy powiedzą że to zły :) Ale jak "zły" uzdrawia a potem wysyła swe sługi do "swego" czciciela by ten "mógł się poczuć lepiej" i zawrócić o 180 stopni od niego to jest to irracjonalne - nieprawdaż? Ale mniejsza o to. Nie będziemy się tu rozdrabniać o takie nic nie znaczące szczegóły - ważne że duchy wyższe niż te niższe prą do przodu czyli do ostatecznego oświecenia nie oglądając się za siebie - bo nie oglądacie się :mrgreen:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Re: Zły Byt - niskie wcielenie

Postautor: Pawełek » 29 lut 2016, 20:25

A gdzie pytanie?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 29 lut 2016, 22:40

no to jak to jest z tymi wyższymi ? walczą o tych niższych , wyciągają ich za uszy , czy jak napisałeś w ostatnim zdaniu "nie oglądają się" ?

Czytając Twojego posta przypomina mi się przypowieść o synu marnotrawnym, ok. możesz wziąć połowę majątku, możesz hulać, imprezować, przepuścić całą kasę, możesz stać się menelem i spać pod mostem i czuć się źle, możesz głodować i czuć się źle, możesz wybrać w końcu drogę powrotu do Ojca.

Ale Ojciec i tak traktuje wszystkich równo, wszystkie swoje dzieci

ps. W Polsce spirytyści jeszcze niczego wielkiego nie dokonali , więc oceniając "po owocach" chyba jesteśmy niskimi duchami :lol: :D
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pawełek » 01 mar 2016, 14:37

Aż w sumie mnie zaczęło ciekawić jak to jest jest, że najwięcej spirytystów jest w Brazylii. Jest może jakaś historia, która o tym mówi?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Wróć do Pytania i odpowiedzi