Wybaczcie, że "zaśmiecam Wasze forum tak trywialnym pytaniem" (ale siedzi mi ono ostatnio na "puklu") i po ludzku pytam
Gorzej - jak Twój "mistrz" się myli (bo wcieleni mają tendencję - ale nie tylko wcieleni, do pomyłek) - na planecie Ziemia jest wolna wola a wokoło jest "astral"! A w astralu czy w cieleniu obowiązują te same prawa - TY i Twoje wybory

Zauważyłem "tu" pewną "prawidłowość"

Media - się nie "wychylają"

Medium wie "coś" ale ci "troglodyci" odbiegają od "naszego poziomu" - więc nie odpowiadają nam - a odpowiadają "Nam" (przynajmniej ja tak to widzę) "obywatele wcieleni w ciało" - być może wyżsi rozwojowo niż ci niżsi ale na pewno dobrzy! Zawsze jest to odpowiedź ducha wcielonego w ciało który tak a tak uważa - a "media" ------------ oni "pomagają czyli są zajęci zbawianiem Naszego świata"

- a czy przypadkiem nie powinni się jednak wysilić i takiemu jak my "troglodzicie" jednak coś podpowiedzieć

Nie bo Oni jako istoty wyższe ZBAWIAJĄ ŚWIAT "pomagają"

A ja w swej niedoskonałości jednak twierdzę - że wszyscy z Ziemi (i tu namawiam jednak tzw. media do kontemplacji

będą odpowiadać po tym żywocie za Ten żywot a każdy kto trafi na tzw. "oświeconego" i.....nie dostąpi tego "oświecenia" nawet przy założeniu że nic z tego oświecenia nie zrozumie - będzie odpowiadał za "niego" będzie ten któremu Bóg dał to oświecenie - bo dając mu oświecenie dał mu również naukę którą (zachował "on" (a ma wolną wolę) dla siebie

Czyli nas osądził zgodnie ze swoją "wolną wolą" - debil nie nadaje się do oświecenia! I.....w pewnym stopniu mnie to cieszy - wszedłem tu na to forum (forum oświecone przez duchy wyższe) i otrzymałem......osąd - troglodyta! i nie zostałem pouczony przez tzw. media - bo po co? (zostałem za to pchnięty na taki a taki tor - w dobrej wierze przez tzw. duchy wcielone które starały się mnie naprowadzić na "właściwy tor" względem Boga! Ale "byty wyższe w większości pie...y mój rozwój duchowy - a mi to lata
Jeszcze raz pytam tych wyższych duchowo i intelektualnie czy aby wraz większą wiedzą nie powinno iść większe zaangażowanie

Nie do mnie - broń Boże! ale większe jednak do żyjących "wcielonych" niż do

umarłych którzy jednak w oparciu o boską wolną wolę przespali swoje wcielenie?! NIE!
No to powodzenia

przestań się martwić o umarłych i skup swoją uwagę na żyjących, bo za nich będziesz sądzony w cokolwiek wierzysz i gdziekolwiek !!!
Ci umarli mieli swoje 5-ć minut i swoją wolną wolę - więc w pewnym sensie mieli swoje "media" (duchy wyższe rozwojowo) ale jednak skupili się na materii - więc teraz to jest już sprawa ich "ja" i Boga! A "Wasza misja jest niestety - TU I TERAZ!!!