Kris pisze:A co jeśli się mulisz?
Mój błąd bo ma być mylisz, przepraszam, a zresztą wycofuje się z dyskusji w tym temacie.
Na pewno są tu prawdziwe media!
Kris pisze:A co jeśli się mulisz?
Mój błąd bo ma być mylisz, przepraszam, a zresztą wycofuje się z dyskusji w tym temacie.
czarnyMag pisze:Pawełek pisze:Nie mylcie prawdziwych mediów z szarlatanami.
A jak rozpoznać tych prawdziwych od "przebierańców"?

danut pisze:[ Tak!!!Oj wczytałam się na innym forum deczko o ich praktykach, miałam DO CZYNIENIA Z TYMI OSOBAMI, a jedna Z NICH szczyciła się nawet tym, że posiada w domu ludzka czaszkę. Nie są też CI LUDZIE wolni od zbierania artefaktów afrykańskich, laleczek voodu, itp. rzeczy, karty Tarota to rytuał i czarne świece - to trzeba ukazać światu bo naprawdę mamy XXI wiek.
czarnyMag pisze:Pawełek pisze:Nie mylcie prawdziwych mediów z szarlatanami.
Pawełek pisze:czarnyMag pisze:Pawełek pisze:Nie mylcie prawdziwych mediów z szarlatanami.
Przede wszystkim dzięki temu, że będą kierować się tylko chęcią szczerej pomocy i nie będą brali za to opłat.

Pawełek pisze:Nie potrzeba żadnych rekwizytów do kontaktu z tamtym światem. Przeważnie dusze proszą o pomoc w tym sensie, by przekazać jakąś wiadomość im bliskim osobom, pomodlić się za nich gdyż daje im to ukojenie i nadzieję, ponieważ wiedzą wówczas, że nie są sami, oraz szukając czasem rad u osoby posiadającej takie umiejętności w celu jej własnego rozwoju. Wtedy często opiekun takiej osoby decyduje jakiej duszy pozwolić na taki kontakt z medium. Jak wspomniałeś wyżej, medium musi także szkolić się w teorii by móc potrafić rozpoznać ducha, który chce tylko się zabawić jego kosztem, a takim który naprawdę poszukuje pomocy. Kwestia doświadczenia. Jednak myślę że opiekun nie dopuści do takiej sytuacji by jakiś niższy duch się na dłużej przyczepił do medium.
Pawełek pisze:Nie potrzeba żadnych rekwizytów do kontaktu z tamtym światem. Przeważnie dusze proszą o pomoc w tym sensie, by przekazać jakąś wiadomość im bliskim osobom, pomodlić się za nich gdyż daje im to ukojenie i nadzieję, ponieważ wiedzą wówczas, że nie są sami, oraz szukając czasem rad u osoby posiadającej takie umiejętności w celu jej własnego rozwoju. Wtedy często opiekun takiej osoby decyduje jakiej duszy pozwolić na taki kontakt z medium. Jak wspomniałeś wyżej, medium musi także szkolić się w teorii by móc potrafić rozpoznać ducha, który chce tylko się zabawić jego kosztem, a takim który naprawdę poszukuje pomocy. Kwestia doświadczenia. Jednak myślę że opiekun nie dopuści do takiej sytuacji by jakiś niższy duch się na dłużej przyczepił do medium.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości