Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Natasza » 05 mar 2016, 12:22

OneNight- moje opisy są najmniej ważne; nie to jest celem

gdybym miała Ci coś opowiedzieć to powiedziałabym , że są rzeczy niepojęte - pokonujące horyzonty zdarzeń
https://www.youtube.com/watch?v=WMiHfEqtwX8

później nic nie jest takie jak było
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 05 mar 2016, 21:17

Natasza pisze:Mirek świetne i piękne zarazem, nie każdy to i tak pojmie jak widac
Bo nie każdy potrafi kierować się tylko uczuciami. Danut kieruje się przede wszystkim rozumem dlatego nie potrafi Ciebie zrozumieć i ciągle usiłuje podważyć to co opisujesz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 05 mar 2016, 21:46

K
Gdybyśmy chcieli kierować się uczuciami bez rozumu to dawno byśmy się tutaj powybijali. Mirek uczucia są szlachetne i te znajdujące się całkiem po drugiej stronie, "miej serce ale patrzaj w serce" nic na hura bezrozumnie. Nadto na dużo wyższym poziomie stoi zdolność porozumiewania się przez bezpośredni przesył odczuć i myśli. Jest to komunikacja bez-dźwiękowa, bo widzicie to umiejętne sterowanie dźwiękiem najbardziej służy kłamstwu i zwodzeniu zarówno w świecie doczesnym jak i mitycznym. Zwierze potrafi dźwiękiem zwieść ofiarę by trafiła ona w jego paszczę, uwodzicielskie umizgiwanie się zwieść może kochanka, kochankę w celach lubieżnych a nierzadko w innych manipulacyjnych celach już dobrze nam znanych. Syreny pięknym głosem zwodziły żeglarzy, a boginki młodych chłopców i jedni i drudzy gubili się bardzo często topiąc.
danut

Postautor: soldado » 06 mar 2016, 01:06

Mówi się, że mądremu starczą 2 słowa, a głupiemu nie starczy cały elaborat...
Fascynują mnie Istoty Wyższe - Doskonałe, które podpowiadają tylko w bardzo subtelny sposób.
Osoby, które miały z Nimi styczność siłą rzeczy są w pozytywnym tego słowa znaczeniu przez Nie napiętnowane.
Osoby takie w bardziej lub mniej dla siebie świadomie te Istoty naśladują.
,, z kim przystajesz takim się stajesz''...
Każde świadome medium nie wywyższa się, nie patrzy na siebie, ale patrzy na innych, podpowiada- pomaga nawet tam, gdzie jest sytuacja beznadziejna...
Robi to całkowicie bezinteresownie, ponieważ wie, że darmo dostało i darmo powinno dawać.
Dar nie należy do świata materialnego i w świecie materialnym nie będzie odbierać jakiekolwiek zasługi i nagrody.
Te Istoty odciskają piętno na każdej osobie, która miała z Nimi kontakt.
Mogę z całym przekonaniem napisać, że założycielka tego tematu ten kontakt z Nimi miała i .... ma i jest to bardzo czytelne dla mnie od jakiegoś czasu.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 06 mar 2016, 07:56

soldado............................................................................................................................
........................................................................................................................................
........................................................................................................................................

weszłam bo chciałam odpisać ( wczoraj wieczorem przeczytałam wpisy Mirka i odp. na to danut) na temat ROZUMU i UCZUĆ
ludzie stanęli na bardzo wysokim poziomie rozwoju technologicznego, do czego doprowadził ich głównie ROZUM
w ogromnych bazach są realizowane najniebezpieczniejsze projekty militarne
kiedy ktoś będzie bawił się w wojnę i naciśnie przycisk na pewno będzie kierował się UCZUCIEM - ale NIENAWIŚCI, SPEŁNIENIA I ŻĄDZĄ WŁADZY

takie uczucie doprowadza do zagłady i dlatego jesteśmy odcięci od wszelkich ,, kontaktów,, które wiązałyby się z przeskokiem wiedzy o lata świetlne
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 mar 2016, 11:42

Dlaczego nazywacie to coś co Was uzależniło od siebie istotami wyższymi?? Śledzę wypowiedzi ludzi, którzy o podobnych relacjach opowiadają, przedstawiają i liczą na zabranie się z Ziemi statkami UFO - to jest jeden fałsz. Udowodniła to już Łobos i wiele innych nawiedzonych ludzi, a wokół tego pomysłu powstało wiele sekt. I jeszcze raz pytam, a na czymż to polega wasza pomoc ludziom? Czyż nie na tym, żeby te diabełki, czy jakieś tam zbiorowiska złych emocji zamykały ludziom umysły na prawdziwe kontakty z innymi światami i z naszymi osobami bliskimi po śmierci, ograniczali nas, więzili i nie dopuszczali do prawdy, kłamiąc że to przez nich dostaje się ten kontakt?? :D

Nataszo a nauka nie zawsze idzie w parze z rozumem. A rozum jest wszędzie potrzebny bez niego ani rusz. Już dokonano wielu odkryć , które mogły pójść w bardzo dobrym kierunku, ale zawsze znajdzie się jakiś demon, który odwróci ją na swoją stronę, bo taką ma rolę, dlatego nie potrzeba było jeść owocu z drzewa wiadomości dobrego i złego. Trzeba było wybrać jeden kierunek.
danut

Postautor: Natasza » 06 mar 2016, 11:57

będziesz zadawać pytania, na które odpowiedzi nigdy nie dostaniesz bo zostałaś jak to zostało ci powiedziane - RAZ NA ZAWSZE ODCIĘTA OD WSZELKIEJ WIEDZY
będziesz szukała jak ślepiec po omacku; będziesz kręciła się jak w kołowrotku, aż zapętlisz się całkowicie

dlatego JEMU mogę pisać ............... lub tak +++++ lub ^^^^^^^ a każde moje słowo zostanie przez NIEGO odczytane
.....................................

twoja komunikacja zatrzymała się w tym horyzoncie
utknęłaś
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 mar 2016, 12:12

To Wy macie odpowiedzieć ludziom na to pytanie, a ja odpowiedź znam. I nie ośmieszaj się już więcej Nataszo nie brnij w to :lol: .
danut

Postautor: Natasza » 06 mar 2016, 12:25

,, ja wiem ale wam nie powiem,, - to właśnie tymi niskimi pobudkami zakleszczyłaś się , słuchając w tym wszystkim swojego ,, żołnierza,, który zawisł tak jak ty w tej samej czasoprzestrzeni;

po drugiej stronie nie spotkasz osoby, której spotkania oczekujesz; będzie za to on , twój ,, opiekun,,- będziecie repetować bez końca zakodowani w jednym i tym samym schemacie

co do innych ludzi, pozwól im szukać własnej ścieżki, nie zmuszając nikogo do niczego - siła ? jad? przymus? czary? niskie to pojmowanie
każdy ma wolną drogę
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 mar 2016, 12:34

Kto ma mądrość i uważnie czyta to wie że te Twoje słowa siejące do mnie jadem są twoje i tylko twoje to przez nie też cudownie widać z kim ty masz kontakt. Na siłę chcesz coś komuś przekazywać a piszesz do mnie by ludzie szukali własnej ścieżki- no śmiech na sali. I powtórzę pytanie -"I jeszcze raz pytam, a na czymż to polega wasza pomoc ludziom?". Wiem, bo obserwuje was od wielu lat, trudne by było bym tego nie dostrzegła, ale przyznajcie się sami .
Ostatnio zmieniony 06 mar 2016, 12:41 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm