Chico Xavier nowy mesjasz

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Chico Xavier nowy mesjasz

Postautor: danut » 14 mar 2016, 21:43

No to nie muszę, ale na razie niczemu mi nie zaprzeczyłeś. A prawda jest dotąd dopóki jej ktoś nie obali. :)
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 21:45

Nie przypominam sobie by ktoś obalił spirytyzm :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 14 mar 2016, 21:48

Pawełek pisze:Nie przypominam sobie by ktoś obalił spirytyzm :)

Bo go nawet nie obalano nie traktując poważnie i nikt go nie powinien przyjmować także w ten sposób, jakoby miał głosić niepodważalne aksjomaty.
danut

Postautor: OneNight » 14 mar 2016, 21:53

danut, chyba nie masz pojęcia czym jest spirytyzm.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 14 mar 2016, 21:58

Wchodzeniem w nieznane sobie zupełnie środowisko i wymyślaniem do niego wiedzy. Ale niedługo to potrwa, bo tymi samymi sprawami zajmuje się już i nauka i ludzie naprawdę otwarci na tę wiedzę. :)
danut

Postautor: OneNight » 14 mar 2016, 22:00

Nauka się tym zajmuje? Pierwsze słyszę.

Przeczytaj sobie księge duchów i mediów, a dopiero potem zdefiniuj spirytyzm.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2016, 22:02 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: atalia » 14 mar 2016, 22:01

Danut, tu nie chodzi o to, kto ma rację, tylko o Twoje podejscie do ludzi, pełne zadufania we własną "prawdę" i poczucia wyższości. Może to byłabyś łaskawa sobie przemyśleć. Jeśli większosć jest takiego zdania , to może jednak coś w tym jest, choć Ty zdajesz się w ogóle tego nawet nie brać pod uwagę.
A jeśli chciałabyś mi zarzucić dogmatyzm , powiem tylko, ze od jakiegoś czasu wyznaję maksymę "wiem , ze nic nie wiem".
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 14 mar 2016, 22:06

atalia pisze:Danut, tu nie chodzi o to, kto ma rację, tylko o Twoje podejscie do ludzi, pełne zadufania we własną "prawdę" i poczucia wyższości. Może to byłabyś łaskawa sobie przemyśleć. Jeśli większosć jest takiego zdania , to może jednak coś w tym jest, choć Ty zdajesz się w ogóle tego nawet nie brać pod uwagę.
A jeśli chciałabyś mi zarzucić dogmatyzm , powiem tylko, ze od jakiegoś czasu wyznaję maksymę "wiem , ze nic nie wiem".

To dlaczego nic nie wiesz, dlaczego aż tak zaniżasz swoje wartości? Według takich kryteriów, to masz rację, mam swoje twarde zdanie na temat tego co wiem.
danut

Postautor: danut » 14 mar 2016, 22:08

OneNight pisze:Nauka się tym zajmuje? Pierwsze słyszę.

Przeczytaj sobie księge duchów i mediów, a dopiero potem zdefiniuj spirytyzm.

Tak nauka się tym zajmuje, na poważne świadomość weszła w jej poważanie, wiele spraw już zostało wyjaśnionych, a reszta się wyjaśni i to nie poprzez religie i dogmaty.
danut

Postautor: Pawełek » 14 mar 2016, 22:09

danut pisze:
atalia pisze:Danut, tu nie chodzi o to, kto ma rację, tylko o Twoje podejscie do ludzi, pełne zadufania we własną "prawdę" i poczucia wyższości. Może to byłabyś łaskawa sobie przemyśleć. Jeśli większosć jest takiego zdania , to może jednak coś w tym jest, choć Ty zdajesz się w ogóle tego nawet nie brać pod uwagę.

To dlaczego nic nie wiesz, dlaczego aż tak zaniżasz swoje wartości? Według takich kryteriów, to masz rację, mam swoje twarde zdanie na temat tego co wiem.

I niestety na siłę starasz się wszystkim mówić jak się mylą i wpajać im Twoje zdanie. Nie tędy droga.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi