Prywatne pytanie w temacie duch

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Prywatne pytanie w temacie duch

Postautor: Nikita » 23 mar 2016, 16:46

Anioly to pomocnicy swiatlosci..Znam ludzi, ktorzy mieli spotkania z aniolami. Ja tylko widzialam swiatlo w nocy w pokoju jako dziecko 3 razy ale nie wiem czy to byl Aniol...moze?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 23 mar 2016, 16:48

Nikita pisze:Anioly to pomocnicy swiatlosci..Znam ludzi, ktorzy mieli spotkania z aniolami. Ja tylko widzialam swiatlo w nocy w pokoju jako dziecko 3 razy ale nie wiem czy to byl Aniol...moze?

Tak? I jakie efekty przynosiły tym ludziom te spotkania z nimi? Piszmy o owocach a nie dziwnościach wizji. W starożytnosci Żydzi zastępowali imie Boga imieniem Adonai, zaczerpnięte z kultu Adonisa z Grecji. https://pl.wikipedia.org/wiki/Adonai
danut

Postautor: Xsenia » 23 mar 2016, 18:04

Hm nie znam tematu, ponieważ nigdy nie wywoływałam duchów. Ale coś mi sie obija po głowie, że aby przywołać to "coś", to potrzebna jest energia. A energia życiowa jest jedną z silniejszych. Być może dlatego zwierzaki umierają, bo to "coś", by mogło odpowiedzieć na wezwanie, zabiera im życiodajną energię.
Ale jak pisałam tylko zgaduję, pewności nie mam.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 23 mar 2016, 18:27

Możesz nazywać to energią, ale ona nigdy nie jest pustą siłą, a ukierunkowaną, a co nadaje jej kierunek? - ano siła emocji, jej charakter i informacja, którą zawiera, najwięcej negatywnych emocji powstaje podczas mordu i o to im chodzi, aby je wyzwolić. Voodu opryszki z nienawiścią i mściwością klują lalki, a lalka nie ma ducha więc wyobrażają sobie drugiego człowieka, zwierze daje bardziej odczuwalne efekty, ale we wszystkich chodzi o jedno, co napisałam wyżej. W plemionach afrykańskich nakręcają je jeszcze okrzyki wojenne i charakterystyczne tańce.
danut

Postautor: Nikita » 23 mar 2016, 19:02

A co Ty jestes znawczynia Aniolow Danut?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 23 mar 2016, 19:09

Nikita pisze:A co Ty jestes znawczynia Aniolow Danut?

Przeciwnie, ja właśnie czytam tych kontaktujących się z niby aniołami i wyrobiłam sobie zdanie na ten temat :lol: . Zatem odpowiedz mi co im to daje, co innym to daje, jakie masz wnioski, bo też ich znasz podobno?
danut

Postautor: Krzysztoff » 23 mar 2016, 19:12

czarnyMag pisze: Chciałem tylko coś zobaczyć - coś co mnie przekona że "coś" tam jest :) A oni mieli tylko doświadczenia w "paktach" - więc wziąłem co dawali i pominąłem ofiarę....ale ofiara i tak zaistniała. Potem oczywiście było jak w opętaniu....

Ja miałem kiedyś psa, który pewnego dnia, z dnia na dzień po prostu w jednej chwili padł nieżywy, prawdopodobnie zszedł na zawał.

Moim zdaniem niskie duchy zrobiły ci niezłego mindfuck-a(bajzel w głowie).

Wiedziały o chorobie twojego psa, podsuwały ci myśli o wykonaniu rytuału. "przypadkiem" trafiłeś na wiadomości jak to zrobić. Podsuwając pomysły, doprowadziły do tego że zaplanowałeś rytuał dokładnie w dniu śmierci psa.

Robisz rytuał , pies pada, ty myślisz że "wszechmocny demon" zabił ci psa, masz totalną rozwałkę emocjonalną i psychiczną - duchy starają się to wykorzystać wpływając na twoje myśli i zyskiwać jeszcze większą kontrolę nad tobą.

To co mówi spirytyzm , to że duchy próbują wpływać na nasze myśli, (pozytywnie - inspiracja, lub negatywnie - podpowiadając nam dziwne myśli i pomysły) - co wybierzesz , od Ciebie zależy.

Na twoim miejscu, zamknął bym już ten temat, nie obwiniaj się za śmierć psa, prawdopodobnie przyczyna była naturalna.

Co do zwyrodnialców którzy zabijają zwierzęta w celu uzyskania jakichś "mocy" to już jest zupełnie inny temat
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 23 mar 2016, 19:24

Krzysztoff to nie tak do końca inny temat, cały okultyzm tym się posługuje, wróżki, channeling, kobiety od aniołów, itp. ezoteryczne pasztety. Przykład proszę bardzo - skoro Lucynę Łobos prowadzi opiekun w postaci Enki to po jaką niewiadomą w jej gabinecie aż roi się od amuletów, wahadełek, świec, kart itp. - co to nie wystarczy posłuchać co mówi Enki, trzeba wprowadzać się do tego w samohipnotyczny trans?? :D A Prątnicka niby odpędza demony, ona je widzi - o joj joj u każdego, nawet reporterki kto by nie przyszedł? Wszędzie grają na ludzkich emocjach i wzbogacają od nich siebie.

A niskie duchy to własnie te emocje - nic innego!
danut

Postautor: Nikita » 23 mar 2016, 20:07

Magu to zabilo Ci psa? Myslalam, ze kota....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 23 mar 2016, 20:16

Czy taka dawka nienawiści z wektorem na ciebie potrafi zabić - potrafi. Nie dziwie się, że uderzyło w psa.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi