Dlaczego lubimy być smutni?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dlaczego lubimy być smutni?

Postautor: kalatala » 29 mar 2016, 14:39

O to to. Może być. Ale weź i się nażryj tylu tabletek, by uzbierać 10 gramów... Ile chemii przy okazji się nałykasz...
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pawełek » 29 mar 2016, 14:56

kalatala pisze:O to to. Może być. Ale weź i się nażryj tylu tabletek, by uzbierać 10 gramów... Ile chemii przy okazji się nałykasz...

A skąd pozyskujesz "czystą" witaminę C?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: kalatala » 29 mar 2016, 14:57

Kwas askorbiniowy czysty do analizy. Do kupienia w Internecie.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Arronax » 29 mar 2016, 15:40

Racja. Ja maksymalnie bralem kolo 25 gram i zero efektow ubocznych. Usmiechu wiekszego tez nie :(.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: kalatala » 29 mar 2016, 15:46

No cóż, może to działa tylko na takich melancholików jak ja :-) Ale pytałam inne osoby i też zauważyły takie działanie.

PS. 25 Gramów ;-)
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 29 mar 2016, 20:10

A zażywajcie sobie , ile chcecie. Byle na zdrowie! :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pawełek » 29 mar 2016, 20:14

A tak przy okazji: jak Wy rozumiecie pojęcie "spokój duszy"? Albo spokój wewnętrzny. Jak się wtedy czujecie? Co odczuwacie?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 29 mar 2016, 21:21

Pawełek pisze:A tak przy okazji: jak Wy rozumiecie pojęcie "spokój duszy"? Albo spokój wewnętrzny. Jak się wtedy czujecie? Co odczuwacie?

Nie ma wtedy emocji, nie ma smutku, ani szczęścia, jest spokój. Dlatego póki odczuwasz emocje - żyjesz, jesteś czynny i wpływasz na rzeczywistość.
danut

Postautor: Pawełek » 29 mar 2016, 21:28

danut pisze:
Pawełek pisze:A tak przy okazji: jak Wy rozumiecie pojęcie "spokój duszy"? Albo spokój wewnętrzny. Jak się wtedy czujecie? Co odczuwacie?

Nie ma wtedy emocji, nie ma smutku, ani szczęścia, jest spokój. Dlatego póki odczuwasz emocje - żyjesz, jesteś czynny i wpływasz na rzeczywistość.

Czyli jak Cię "nie ma", nie żyjesz, to wtedy czujesz wewnętrzny spokój? :D Tylko teraz pytanie, czym jest ten smutek? Czym on się objawia? Ostatnio mam problem ze zdiagnozowaniem czy odczuwam spokój, czy smutek.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 29 mar 2016, 21:45

Pawełek pisze:
danut pisze:

Czyli jak Cię "nie ma", nie żyjesz, to wtedy czujesz wewnętrzny spokój? :D Tylko teraz pytanie, czym jest ten smutek? Czym on się objawia? Ostatnio mam problem ze zdiagnozowaniem czy odczuwam spokój, czy smutek.

Zawsze żyję na wielu płaszczyznach, ale czasami trzeba odpocząć w którejś. Dziwne pytania zadajesz - nie umiesz rozpoznać spokoju od smutku? Jesteś wygaszony, zmęczony w zbyt młodym wieku życiem? Myślę, że powinieneś zatem doświadczyć smutku i za czymś, nad kimś naprawdę zapłakać- to Cię otrząśnie.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi