Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: danut » 01 kwie 2016, 13:10

Xsenia pisze:Nową biologię tworzysz Danut? :)
Synapsa to miejsce, a nie impuls.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Synaptogeneza

No proszę jak uwidoczniłaś to że nie potrafisz zrozumieć tego co piszę, ja mówię A a ty czytasz X, to jest Twoja odpowiedź na napisane wcześniej "nie jest to żadne trwałe ani gotowe miejsce a wytwarzane na potrzeby przyjęcia impulsów. Impuls nerwowy zostaje przeniesiony z jednej komórki mózgowej na drugą przy udziale neuroprzekaźnika, lub tylko drogą samego impulsu elektrycznego. I tak tworzy się nowa synapsa." - I gdzie jest napisane ze jest to impuls???! :o
danut

Postautor: OneNight » 01 kwie 2016, 13:20

jeden z was pisze w stylu , ,
niech dadzą nam swoją technologię, ,
- jakie to niskie pobudki kierują
ludzkimi umysłami - rasa.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 01 kwie 2016, 13:27

OneNight pisze:
jeden z was pisze w stylu , ,
niech dadzą nam swoją technologię, ,
- jakie to niskie pobudki kierują
ludzkimi umysłami - rasa.

:lol: Tak OneNigth to podobnie jak życzenia postradania zmysłów, śmierci najbliższych, wiszenia i uwięzienia bliskiego mi zmarłego to ostrzeżenie , które należy jeszcze pochwalać.. a życzenie sobie zdobycia odpowiednich technologii skoro to takie dobre cywilizacje to dobrych i dla nas od nich, to zaś są tak na przekór nasze niskie pobudki. :lol: Po prostu śmiech i nie idzie zareagować inaczej.
danut

Postautor: Natasza » 01 kwie 2016, 14:15

Xseniu :) bardzo dziękuję Tobie za zabranie Twojego głosu
jak widzisz trudno jest mi dzielić się czymkolwiek - myślą, czy doświadczeniem- za każdym razem mimo , że dzięki Krzysztoff został założony ten temat wciąż bez końca po każdym poście jest ,, szczek,, i to jak głośny:)

wciąż kroczą za mną - czyli ich przyciągam a może pociągam
jest mnóstwo wątków, jedne bardziej inne mniej powiedzmy ciekawe, można dokonać swobodnej selekcji, bez wtrącania , dyplomatycznie można po prostu wyjść
a tu nie, nie ma mowy , w sumie można założyć , że to tylko nakręca czytelników do zaglądania na tę stronę - więc plus jakiś widzę
Xseniu - od zawsze widzę w Tobie nie tylko mądrość, ale uczucia - POZYTYWNE , SAME POZYTYWNE

P.s.ty i ty !- zachowajcie spokój zachowujecie się żenująco, napastliwie i arogancko, wasze wypowiedzi cechuje agresja, wymuszanie ,, spowiedzi,, i brak szacunku dla innych; rozumiem , że mój język może sprawiać wam ogromne problemy kognitywne, ale wystarczy UŻYĆ SŁOWA PROSZĘ A NIE żądać!
wyjaśniłabym wam wszystko, ale wy nie prosicie wy chcecie awantur na forum bo tak fajnie - byle hamować myśl innej osoby, której nie możecie sprostać
chcę podkreślić, że jestem tolerancyjna dla braku odpowiednio wysokiego IQ, ale nie mam tolerancji dla zwykłego chamstwa- sorry ale nie jestem w stanie z wami prowadzić żadnego dialogu na poziomie jakiego jestem nauczona

aha moja dyplomacja danuśko polega na tym , że pomijam analizę publiczną twojego wkładu pisarskiego na jaki się wciąż ( prócz mojego imienia ) powołujesz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 01 kwie 2016, 14:42

Skoro tam byłaś, to czemu nie chcesz dokonać jakiegoś odkrycia naukowego? Czy nie mają oni technologii, która pomaga?

Człowiek sparaliżowany - ktoś sobie pomyśli, że taki sobie żywot wybrał, że jak odpokutuje, to się wcieli w coś lepszego. Ale ja widzę człowieka, któremu trzeba pomóc w cierpieniu tu i teraz. Zostało wynalezione już coś, co miałoby przesyłać sygnały z mózgu do komputera, ale słuch po tym zaginął.

Ale Ty oczywiście widzisz w technologii niskie pobudki, więc zakładam, że choćbym prosił tysiąckroć o coś takiego jak w przykładzie, to nigdy bym się nie doprosił, bo to tylko Twoje doświadczenia, które wcale prawdą być nie muszą, a Ty nie zadasz sobie trudu ich zweryfikowania.

Nie patrz przez pryzmat poglądów dotyczących życia po śmierci. Popatrz na to jak człowiek.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 01 kwie 2016, 14:57

ok OneNight, teraz Twoja wypowiedź jest pytaniem zadanym w sposób dialogu

postaram się odpowiedzieć

1) nie widzę niskich pobudek w technologii , rozwój/ ewolucja to naturalny proces - może pójść w dwie strony jeśli zejdzie in minus wytworzy patologiczne następstwa wynikające z niskich pobudek - czysto ludzkich ; in plus- pomożemy wyleczyć choćby choroby ( wszystko z czasem )
2) niską pobudką jest dla mnie żądanie czegoś - nie technologia ale żądanie jej
3) osobiście nie uznaję reinkarnacji - czyli pojęcia kar i nagród wkręconych w odtwarzanie - wiem i szanuję taką wiarę u innych ludzi;
osobiście po moich doświadczeniach wiem, że celem jest iść dalej i nie zawracać
4) niestety Istoty , z którymi miałam kontakt ( miałam nie ważne czy wierzysz czy nie) nie powiedziały mi skąd są, jak się nazywają, ich celem nie było przekazywanie mi informacji o ich technologii - bym mogła skopiować dane i pomóc wynaleźć maszyny do ratowania życia , powiem też Tobie szczerze , że wysiłkiem dla mnie było stawianie Im pytań - a zaczęłam od tak dziwnych w typie - czy nas zabijecie? kiedy się z nami skontaktujecie
rozmowa i patrzenie na coś co jest Ci tak obce to wysiłek i choćbyś zakładał scenariusze to i tak nie jest to jak w filmach czy książeczkach typu SF
aha , za pierwszym razem stojąc przed ok 10 postaciami + 1 bardzo niska - nie wypowiedziałam ani jednego słowa , ani jednego...
po latach robię postępy
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2016, 15:03 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 01 kwie 2016, 14:58

Natasza napisała:

soldado przytoczyłam najbliższe mi treści - tego co pokrywa się z moimi doświadczeniami i konkluzjami od siedzeń , które widziałam w tym właśnie kształcie po sens kontaktów;
zmiana świadomości w tym co ja zrozumiałam zaczyna się od postrzegania życia - jego całokształtu; to o czym już tyle napisałam - uwolnienie myśli całkowite oderwanie od przesądów, religii, doktryn, nurtów centralizujących umysł na coś czemu mamy być w bardziej lub mniejszy sposób podporządkowani
jesteśmy wolnymi umysłami , powinniśmy koncentrować się na sobie i zrozumieć , że nie mamy szukać życia i cudowności w śmierci i tego co po niej ale W ŻYCIU TU I TERAZ

Od razu przypomniała mi się ,,Biała Księga'' :)

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/150311/biala-ksiega

http://smn.klm.net.pl/Ramtha%20Biala%20Ksiega.pdf

Trzeba najpierw zacząć od zmiany w sobie, ale żeby to zrobić trzeba najpierw zrozumieć kim naprawdę jesteśmy.
Bez tego nic nie zrozumiemy w dostateczny sposób z tego, co nas otacza.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Xsenia » 01 kwie 2016, 15:12

danut pisze:No proszę jak uwidoczniłaś to że nie potrafisz zrozumieć tego co piszę

Potrafię i dobrze wiem, że się mylisz. :) Według ciebie synapsa powstaje w momencie przesyłu impulsu z jednej komórki nerwowej do drugiej i przestaje istnieć, gdy nie ma przesyłu informacji. I tu się mylisz, bo synapsa to MIEJSCE. Synapsa elektryczna złożona jest z kolbki presynaptycznej i kolbki postsynaptycznej oddalonych od siebie o 3,5nm. W synapsach chemicznych szczelina synaptyczna ma odległość 20nm. To jest konkretne miejsce Danut. Powstało, trwa i funkcjonuje. A nie tworzy sie na ułamek sekundy. Pomyliłaś pojęcia synapsy z impulsem, ale jak zwykle pewnie nie przyznasz się do błędu.

SJP: impuls
1. coś, co pobudza, zachęca do działania; bodziec;
2. krótkotrwały stan czynny przewodzony wzdłuż włókna mięśniowego lub nerwowego;
3. przebieg zmian wielkości fizycznej (np. napięcia elektrycznego) różniącej się od zera (lub wartości stałej) w ciągu bardzo krótkiego czasu

OneNight pisze:
jeden z was pisze w stylu , niech dadzą nam swoją technologię, - jakie to niskie pobudki kierują ludzkimi umysłami - rasa.

OK, nie zrozumiałeś, więc wytłumaczę. Natasza napisała "niech dadzą nam", czyli ktoś wyraził zachciankę, nie prosi, tylko żąda. I o tym Natasza pisała, że to jest "niska pobudka". Bo nie można żądać, można tylko poprosić. I tu wcale nie chodziło o technologię, ale o formę wypowiedzi i to Natasza skrytykowała.

danut pisze: :lol: Tak OneNigth to podobnie jak życzenia postradania zmysłów, śmierci najbliższych, wiszenia i uwięzienia bliskiego mi zmarłego to ostrzeżenie , które należy jeszcze pochwalać.. a życzenie sobie zdobycia odpowiednich technologii skoro to takie dobre cywilizacje to dobrych i dla nas od nich, to zaś są tak na przekór nasze niskie pobudki. :lol: Po prostu śmiech i nie idzie zareagować inaczej.

Mam to powtórzyć jeszcze raz? Nie lubię się powtarzać, ale widzę, że ciężko coś do ciebie dociera Danut.
JEŚLI JAKIKOLWIEK POST CIĘ URAŻA, TO ZGŁOŚ GO DO MODERATORA. Jest ich kilku i zawsze któryś zareaguje.

Natasza pisze:Xseniu bardzo dziękuję Tobie za zabranie Twojego głosu
jak widzisz trudno jest mi dzielić się czymkolwiek - myślą, czy doświadczeniem- za każdym razem mimo , że dzięki Krzysztoff został założony ten temat wciąż bez końca po każdym poście jest ,, szczek,, i to jak głośny:)

No niestety Natasza, "polska języka trudna języka" :D A jak widać umiejętność czytania nie zawsze idzie z umiejętnością rozumienia czytanego tekstu. Dlatego należy wszystko dokładnie tłumaczyć i tłumaczyć, tak długo aż ktoś w końcu zrozumie dokładnie to, co chciałaś przekazać. Wiem, że przekazywanie jakiejkolwiek informacji gdy druga strona nastawiona jest na "nie, bo nie" jest bardzo trudna, ale nie poddawajmy się :) Kto ma zrozumieć twój przekaz ten go zrozumie, a temu kto go nie rozumie należy wytłumaczyć w miarę możliwości. A i wtedy znajdą sie osoby, które nie będą chciały go zrozumieć. Ale na to, to już nic nie poradzisz.

Natasza pisze:Xseniu - od zawsze widzę w Tobie nie tylko mądrość, ale uczucia - POZYTYWNE , SAME POZYTYWNE

BEZ JAJ :D Jestem głupia jak but, a uczucia potrafię mieć mordercze, ale dziękuję za dobre słówko, połechtałaś mojego demona :D

OneNight pisze:Zostało wynalezione już coś, co miałoby przesyłać sygnały z mózgu do komputera, ale słuch po tym zaginął.

Jak, gdzie, kiedy zaginęło? :) Z tego co wiem takie aparaty pracują już dla ludzkości, nazywa sie to Biofeedback EEG:
http://pro-med.pl/42-eeg-biofeedback/
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 01 kwie 2016, 15:19

Xseniu - wierzę, że uda nam się wyprostować formę rozmów - tak by Inni uwolnili swoje myśli , przeżycia lub choćby najmniejsze doświadczenia
cel tego forum jest fantastyczny - jeśli pozwolimy ludziom się otworzyć doświadczymy wiedzy dla nas
uwielbiam czytać ludzi - ich historii, a nawet najbardziej ,, odlotowych ,, wizji - przecież to czyste źródło poznania ludzi

dziś poczytam co wysłał soldado
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 01 kwie 2016, 15:22

Natasza pisze:Xseniu - wierzę, że uda nam się wyprostować formę rozmów - tak by Inni uwolnili swoje myśli , przeżycia lub choćby najmniejsze doświadczenia
cel tego forum jest fantastyczny - jeśli pozwolimy ludziom się otworzyć doświadczymy wiedzy dla nas
uwielbiam czytać ludzi - ich historii, a nawet najbardziej ,, odlotowych ,, wizji - przecież to czyste źródło poznania ludzi

I trafiłaś w sedno :D To właśnie znaczy "być otwartym na innych". Nie zamykanie się w swoich pojęciach, wiedzy, ale uczenie się na doświadczeniach innych. Ja też mam jeszcze dużo do nauczenia i do zrozumienia. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm