Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: Natasza - doświadczenia z istotami z innego wymiaru, med

Postautor: Xsenia » 05 kwie 2016, 19:44

danut pisze: przytaczasz wymyślony dialog i tyle, znajdź prawdziwy nasz dialog na poparcie Twoich twierdzeń.

Proszę bardzo strona 96 tego wątku:

Natasza pisze:co do mojej opinii jasno ją wyraziłam- nie uznaję żadnych bogów poza nami - ludźmi - to my nimi jesteśmy tak mówiłam i mówię i mówić będę
tak samo jak szukanie demonów a sami nimi potrafimy być i jesteśmy
homo duplex- człowiek anioł/bóg i człowiek demon
szukanie winnych i świętych, szukanie raju i piekła - jesteśmy wszystkim i mieszkamy we wszystkim - raz czując jedno a raz drugie i tak bez końca

danut pisze:No nie :lol: piasek na pustyni nie może być całym światem, noga człowiekiem, itp. nie jesteśmy wszystkim, bo mamy swoje miejsce i cel odpowiedni do naszego zasięgu, gdybyś była wszystkim musiałabyś być tak naprawdę niczym.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 19:46

Xseniu a Ty także myślisz, ze jesteś Bogiem i wszystko zależy od Ciebie?
danut

Postautor: Pawełek » 05 kwie 2016, 19:51

Ja mam tylko pytanko: Danut, czemu mamy wierzyć w Twoje kontrargumenty poparte Twoim subiektywnym doświadczeniem na to co piszę Natasza, która również pisze o subiektywnych doświadczeniach? Dlaczego mamy wierzyć w Twoje doświadczenia, a w Nataszy już nie? Pomijając już to, że ma całkowicie prawo do swojego zdania i na siłę go zmienisz.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: blackbitch » 05 kwie 2016, 19:56

Szczerze powiem dla mnie to opowieści Nataszy i teraz wątki soldado śmierdzą sekta !!! To nie jest normalne
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: Xsenia » 05 kwie 2016, 19:58

danut pisze:Xseniu a Ty także myślisz, ze jesteś Bogiem i wszystko zależy od Ciebie?

I tak i nie. :) Wszystko jest Bogiem, bo składa się fizycznie z tego samego materiału, energii, informacji. Noga ludzka może być piaskiem i piasek może być nogą ludzką. Kwestia tylko energii potrzebnej do przemianowania jednego w drugie. Wszystko skłąda sie z protonów, neutronów i elektronów, które składają się z kwarków i innych cząstek. Mając odpowiednią ilość energii i odpowiednią maszynę cokolwiek można by zamienić we wszystko co sobie wymyślisz.
W takim tłumaczeniu tak, jestem Bogiem.
W tłumaczeniu, że Bóg ma niespożytą energię, moc, wie wszystko i może wszystko, to nie, nie jestem Bogiem. Nie mam takich możliwości i nie pretenduję do nich.

Wszystko na co mam wpływ zależy ode mnie, wszystko na co nie mam wpływu nie zależy ode mnie.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Xsenia » 05 kwie 2016, 20:03

blackbitch pisze:Szczerze powiem dla mnie to opowieści Nataszy i teraz wątki soldado śmierdzą sekta !!! To nie jest normalne

Dziękuję ci Black za dodanie słów "dla mnie".

A jeśli chodzi o sektę. Sekty mają na celu zdobywanie wyznawców, i dzięki tym wyznawcom, pieniądze i władzę nad ludźmi. Według mnie ani Natasza, ani Soldado nie mają najmniejszego zamiaru tworzyć własnych sekt.
I pomijam, że takie podejrzenie może zaboleć wymienione tu osoby, bo jest krzywdzące. I pomijam, że twoje słowa śmierdzą mi prowokacją i próbą zaczęcia nowej awantury. To też nie jest normalne.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 05 kwie 2016, 20:05

No super odpowiedziałaś, z jednym "ale", bo człowiek nie może być wszystkim jednocześnie, bo jest tylko częścią olbrzymiego schematu i układu zależnym od wszystkiego z czym w tym układzie i poza nim jest połączony, zatem nigdy nie będzie Absolutem, czyli Bogiem. To czym/kim będzie i jak zmienią się jego funkcje, gdy znajdzie czy już znajduje się w innym układzie może być natomiast zależne od tego co sobą tu prezentuje.
danut

Postautor: blackbitch » 05 kwie 2016, 20:13

Od dawna czuć sekciarskie tematy . Już nikt nie musi nic zakładać bo już założyli hahhah . Nazywaj to jak chcesz prowokacja może być dla mnie bomba . Chory temat i chora sprawa poprostu sekta . Fajnie ze wiesz co to sekta . Nie chce mi się słuchać tych wypocin bo są żałosne . A jak wy krzywdzicie ludzi to jest dobrze ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać – takie jest prawo...
Awatar użytkownika
blackbitch

Postautor: cthulhu87 » 05 kwie 2016, 20:21

Kurczę, mam taką refleksję, że kiedyś na tym forum można było dowiedzieć się wielu nowych rzeczy, atmosfera też była bardziej rzeczowa (mimo spięć, które jednak bardziej dotyczyły dochodzenia do prawdy w jakimś temacie, niż osobistych waśni). Natomiast dziś, przy lekturze tego tematu odczuwam tylko zażenowanie i widzę tu bogaty materiał dla psychopatologa, stos głupoty i zacietrzewienia. Czy te 4 - 5 osób, które tu piszą naprawdę uważają, że inni forumowicze traktują to poważnie? ;)

Dam sobie rękę uciąć ( :) ), że niektóre rzeczy tu wygłaszane i opór tu przedstawiany wynikają z przyczyn czysto fizycznych i na pewno dobre leki POMOGĄ. Proszę nie gardzić psychiatrią!
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 05 kwie 2016, 20:24

Powiem szczerze tak - forum zeszło na psy. :(
atalia
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna