dzien dobry

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: dzien dobry

Postautor: Konrado73 » 24 cze 2016, 20:21

Aga , wysłałem Ci maila.
Konrado73

Postautor: Xsenia » 24 cze 2016, 21:04

Trochę mnie ominęło jak widzę. Agnieszko bardzo szczere kondolencje z powodu twojej straty.

Mnie sie nasuwa tylko jedno skojarzenie: musicie, ty Agnieszko, ty Konradzie i ty Atalio sie podnieść. Wszyscy doznaliście ogromnej straty, cierpienia i bólu. I wiem, że nie ma znaczenia czy to sie stało miesiąc, rok, czy 10 lat temu. To ciągle boli tak samo. Ale z takim bólem da się żyć. Gdy was dopada, to pozwolić opanować ciało przez ból, aż w pewnym momencie trzeba powiedzieć dość. Odetchnąć głęboko i żyć dalej. Wiem, wiem, to trudne, ciężkie do opanowania, ale nie niemożliwe. Z czasem nabierzecie wprawy. Odczuwanie bólu nie musi być złe. Trzeba tylko umieć postawić granicę tego bólu i trzeba umieć powiedzieć dość. Tego da się nauczyć. A ta umiejętność pozwoli wam żyć, tak jak chcieliby wasi bliscy, którzy odeszli.

Ściskam was mocno i każdego z osobna. Ja również się za was i waszych bliskich pomodlę. I trzymam kciuki.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: agnieszkag » 25 cze 2016, 15:47

Xseniu

Dziekuje za wpis.
Piszesz ze mozna kontrolowac bol.
Tylko jak ?
Bol psychiczny. ..ktory nie ustepuje na minute.
Staram sie zajac mysli. ..ale to niewykonalne.
Mam problemy z koncentracja.
Kiedys sluchalam Trojki. ...telewizora nigdy nie mielismy z Synem, bo oglupia.
Nie potrafie znalezc nawet jednominutowej odskoczni.
Chodze z psem po lace I sie modle. Czasem na glos.
W pracy mam zaleglosci. ...jestem tam tylko cialem. ..czekam az sie wszystko wyda z hukiem.
Jest rowniez bol fizyczny.
Taki piekacy bol serca. ...jakby ktos polal rozpuszczalnikiem.
Czasem trudno oddychac.
W zeszla niedziele mialam taki atak bolu. ..ze chcialam skonczyc ze soba. ..jakkolwiek zalosnie to nie brzmi.
Powiedz jak kontrolowac ten bol ?
agnieszkag

Postautor: OneNight » 25 cze 2016, 16:18

Zaprzestań modlitw i schowaj wszystko, co Ci się z nim kojarzy. Zacznij uprawiać jakiś sport np. jogging - mnie zawsze pomaga. Co prawda ból nie zniknie, ale przynajmniej jest mniejszy(endorfina wytwarzana podczas sportu).
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: agnieszkag » 25 cze 2016, 16:45

Zaprzestan modlitw?
Hmmm.
Schowaj wszystko co sie kojarzy?
Caly dom mam schowac?
Kolekcja plyt. Winyle.
Ubrania.
Glany z Woodstock.
Ukochana Biblia I 2000 ksiazek Mikolaja na wszystkich polkach.
Rozmowy z katem. Grzesiuk.
W kazdej szufladzie dyplomy I medale ze szkoly. .scyzoryk. ..buteleczki po perfumach.
List w ktorym pisze ze mnie kocha. I naszego psa.
Plakaty z filmu Ojciec Chrzestny. ..ktore zamowilam Jemu na urodziny.
Plakaty z demonstracji Wolna Palestyna.
Ogrodek w ktorym uczylismy sie do Jego matury pod krzakiem ktory wlasnie kwitnie.
Marynarka z katolickiej podstawowki ktora ostatnio mierzyl.
Listy z Westminster University z potwierdzeniem przyjecia na uczelnie.
Toster w kuchni w ktorym nam robil najlepsze kanapki swiata.
Sofa na ktorej siedzielismy smiejac sie I robiac selfie. ..
Komputer z Jego folderami.
Miliony rozmow o tolerancji. ..uszanowaniu odmiennosci ludzkiej. ...potrzebie pomocy uchodzcom....
O czym Ty mowisz?
Co mam pochowac?
agnieszkag

Postautor: OneNight » 25 cze 2016, 16:52

Wow, nie spodziewałem się, że tego tyle jest. W każdym razie chodziło o chwilowe nie wracanie myślami na chwilę obecną.

A co do sportu; masz taką możliwość? To nie mój wymysł, ale pewnego chemika, który mi powiedział już jakiś czas temu "Sport uprawiaj i dostaniesz tyle endorfin, że żaden alkohol nie będzie Ci potrzebny". To był wredny człowiek, ale trzeba mu przyznać racje w tej sprawie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Nikita » 25 cze 2016, 17:23

Konrado i Agnieszka juz nic nie mozna zrobic...na tym planie fizycznym...ale mozna sie przygotowac na przyszle spotkanie. I jedyne co daje ukojenie to rozwoj duchowy...Na poczatku zawsze jest czas na rozpacz i placz i rozpamietywanie ale z czasem musicie pozwolic im odejsc....bo oni (Wasze dzieci) nie nalezaly tylko do Was a przede wszytskim nalezaly do zycia....ich Moment juz przyszedl i odeszly wedlug ich przeznaczenia.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: agnieszkag » 25 cze 2016, 17:28

Kochana Nikito

Dziekuje .
Powiedz co moge zrobic ?
Nie na planie fizycznym.
Jak sie przygotowac?
agnieszkag

Postautor: odnowa » 25 cze 2016, 17:33

Aga,
może spróbuj medytacji? Mi medytacja pomogła uwolnić się od toksycznej osoby w mym życiu. Osoby o której nieustannie myślałem i nie mogłem zapomnieć. W końcu pewnego dnia coś puściło w mym sercu i uzależnienie od drugiej osoby minęło.
Twojego syna nie ma już przy Tobie. Jego ziemskie życie dobiegło końca. Nie oznacza to, że nadszedł też czas na Ciebie. Czego byś nie robiła to nie zapomnisz Go. Możesz za to udać się do dobrego terapeuty by wydobyć i przerobić ból tkwiący w Tobie. Nie uciekaj przed życiem. Znajdź oparcie w przyjaciołach i godnie staw mu czoła. Spróbuj wolontariatu. Najlepszym lekiem na zapłakane serce jest uśmiech osoby której pomagamy. Czeka na Ciebie wielu nowych przyjaciół. Bądź dobrej myśli. Twój czas też kiedyś nadejdzie i spotkasz ukochane przez Ciebie osoby. Nie myśl o samobójstwie. Twa przedwczesna śmierć nie uśmierzyłaby bólu i nie przyspieszyłaby kontaktu z synem. Odpocznij sobie. Świat nie spoczywa na twoich barkach.
odnowa

Postautor: agnieszkag » 25 cze 2016, 17:37

Odnowa.

Dziekuje Ci.
Dzis kazde dobre slowo na wage zlota dla mnie.
Tak mi zle.
Dziekuje.
agnieszkag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!