Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Orobas » 14 lip 2016, 14:04

czarnyMag pisze:Żeby się uwolnić od podczepienia naprawdę muszę coś tak fantastycznego robić:
"1. Weź swoje athame. (jeżeli nie masz weź coś ostrego, nóż kuchenny, nożyczki)
2. Usiądź wygodnie, przywołaj Archanioła Rafaela. Poproś go by pomógł ci w odcięciu się od wszystkich negatywnych wpływów.
3. Wizualizuj nić która jest do ciebie podczepiona i zobacz dokąd prowadzi.
4. Złap ją fizycznie i w wizji, odetnij ją Athame.
5. Przywołaj Michała Archanioła i poproś by chronił cię.
6. Wyobraź sobie tarczę na ręce, tarcza zostaje w miejscu gdzie odciąłeś węzeł ma cię chronić przed odnowieniem się połączenia.
7. Jeżeli to koniec to poproś Archanioła Uriela by wypełnił cię twoim światłem i twoją energią.
Jeżeli nie bo te istoty lubią być w grupach. Powtórz ruch od 3 do 6 aż nie będzie tych istot.
8. Przywołaj Archanioła Gabriela byś następnym razem od razu wiedział o ataku.
9. Podziękuj i wróć do codziennych zajęć. Obserwuj przypływ energii i przekaż innym ten rytuał. Archon"
może jest coś prostszego? Może ktoś mi podpowie coś :|

O bogowie... Dawno nie miałem okazji widzieć podobnego ezobełkotu. Jeśli masz ochotę skorzystać z opcji chrześcijańskiej, to wystarczy formuła modlitwy do Archanioła Michała - z tego co pamiętam niektórzy nazywają ją małym egzorcyzmem.
Ale jeśli nie podobają Ci się rozwiązania chrześcijańskie, to po prostu zrób co następuje:

1. Skup się na sobie i określ miejsca podczepień.
2. Skup się na tych miejscach i z całą świadomością wypowiadanych słów wypowiedz: "Jestem filarem swojego istnienia. Tym, który kieruje własnymi nićmi losu. Tym, który łączy je z innymi. Dlatego przez siłę własnej woli nakazuje spłonąć wszelkim niekorzystnym podczepieniom, nakazuję odstąpić ode mnie duchom. Ustanawiam granicę między mną, a wpływami z zewnątrz. Ja jestem władcą swojego życia - filarem swojego istnienia"

Jeśli chcesz, możesz zapalić świeczkę (kolor nie ma znaczenia, bo liczy się płomień będący symbolem pierwotnego światła, symbolem pracy u podstaw i początków wszystkiego) i wtedy wszystko wykonać, ale działa to i bez świeczki.
Żaden duch nie będzie już wtedy Cię osłabiał, nie będzie korzystał z Twojej energii itd.
Serce, które myśli czule o kimś, posiada siłę zdolną zmieniać rzeczywistość.
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: czarnyMag » 14 lip 2016, 14:13

fruwla pisze:
czarnyMag pisze:To przestaje być zabawne!

A czy okultyzm jest zabawny :?:
Utarty schemat, konczacy sie problemami, a mimo tego chetnych nie brakuje.
Slabej istocie jaka jest czlolwiek, dana jest w pewnym okresie moc, powiedzialabym namiastka mocy, po to, by zakosztowal i zapragnal wiecej.
I tak wlasna praca i wlasna wola, czlowiek az sie pcha w sidla kuszenia.
Otrzymuje wladze nad energia, niestety na krotko... w pewnym momencie, kiedy jest naprawde w potrzebie- okazuje sie, ze juz tej wladzy nie ma !
Za to energia ma wladze nad nim !!!
I czesto uderza tam, gdzie najwiecej boli, szkoda tylko ze przy tym cierpia bliskie osoby.

Okultyzm jest dla niewierzących w nic, odskocznią (którzy jednak bez wiary czują że coś musi być ponad ale muszą to zobaczyć, poczuć, uwierzyć że jest - choć nie powinno).
Okultyzm jest handlem z niewidzialnym i nie ma nic wspólnego z żadną mocą - mocy w sensie magicznej władzy - NIE MA!
To przemyślany handel z istotą w którą się tak naprawdę nie wierzy i zawsze się wychodzi na idiotę.
Jakby to co ja nazywam demonem a on ona oni duchami było w rzeczywistości tylko starszym pierwotnym duchem - to nie jeden by to "coś" zrobił na szaro - a zawsze jest na odwrót :(
I bardzo często ten pierwszy raz robi się (bo jest się jednak cykorem) w grupie - w grupie którą się stwarza i przekonuje - to jest bardzo duża odpowiedzialność która lidera (inicjatora takiej grupy) jak przeżyje bardzo ściąga! To nie są żarty!
Sam siebie widziałem jako "średniak" jak okultyście zaproponowałem - idziemy w ten sam dzień (idziemy pierwszy raz), idziemy o godz. tej a tej do tego samego demona - przez 10 minut takimi a takimi inwokacjami w języku hebrajskim (potem inwencja twórcza), idziemy w swoich własnych kołach z dwóch różnych miast Polski - "co ty na to"? :) A jak było nas już dwóch zaproponowałem (moim zdaniem szataniście młodszemu ode mnie - "idziemy we trzech z trzech różnych miast w trzech kołach do tego samego demona o tej samej porze, o tej samej godzinie i tą samą inwokacją w języku... :twisted: I poszło nas trzech... od tamtej pory nigdy na forach na których się udzielali nie zaistnieli!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 14 lip 2016, 14:16

Orobasie, rozumiem, że chcesz pomóc,

ale ezo formułki? machanie różdżką , świece? proponujesz to Czarnemu Magowi?

powodzenia do dzieła!
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Orobas » 14 lip 2016, 14:21

Natasza pisze:Orobasie, rozumiem, że chcesz pomóc,

ale ezo formułki? machanie różdżką , świece? proponujesz to Czarnemu Magowi?
powodzenia do dzieła!

Podałem tylko dwie opcje.
Jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem, zauważysz pewnie, że nie ma tam ani różdżek, a świeca jest tylko symboliczna (i nie konieczna).
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: Natasza » 14 lip 2016, 14:23

i w dwóch spudłowałeś
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 14 lip 2016, 14:24

Orobas pisze:Jeśli masz ochotę skorzystać z opcji chrześcijańskiej, to wystarczy formuła modlitwy do Archanioła Michała - z tego co pamiętam niektórzy nazywają ją małym egzorcyzmem.
Ale jeśli nie podobają Ci się rozwiązania chrześcijańskie, to po prostu zrób co następuje:

1. Skup się na sobie i określ miejsca podczepień.
2. Skup się na tych miejscach i z całą świadomością wypowiadanych słów wypowiedz: "Jestem filarem swojego istnienia. Tym, który kieruje własnymi nićmi losu. Tym, który łączy je z innymi. Dlatego przez siłę własnej woli nakazuje spłonąć wszelkim niekorzystnym podczepieniom, nakazuję odstąpić ode mnie duchom. Ustanawiam granicę między mną, a wpływami z zewnątrz. Ja jestem władcą swojego życia - filarem swojego istnienia"

Jeśli chcesz, możesz zapalić świeczkę (kolor nie ma znaczenia, bo liczy się płomień będący symbolem pierwotnego światła, symbolem pracy u podstaw i początków wszystkiego) i wtedy wszystko wykonać, ale działa to i bez świeczki.
Żaden duch nie będzie już wtedy Cię osłabiał, nie będzie korzystał z Twojej energii itd.

Zrobię to tak jak podajesz - ale podaj mi opcję chrześcijańską do Archanioła Michała bo jej nie znam!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Orobas » 14 lip 2016, 14:30

Natasza pisze:i w dwóch spudłowałeś

Może tak, może nie.
Odpowiedź to tylko odpowiedź, zaś słowa są tylko słowami.

czarnyMag pisze:Zrobię to tak jak podajesz - ale podaj mi opcję chrześcijańską do Archanioła Michała bo jej nie znam!

Święty Michale Archaniele! Wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen.

Papież Leon XIII kiedy pod koniec ubiegłego stulecia, wprowadził w całym kościele tę specjalną modlitwę do św. Michała, do odmawiania po każdej Mszy św.

Bardzo prosze :)
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: Natasza » 14 lip 2016, 14:35

kończąc moją myśl
na tym etapie, wystrzegaj się wszelkich ,, formuł,, kierowanych w eteryczną przestrzeń
odetnij sie tak, jakby tego tematu nie było
zostaw to łącznie z forum

każda Twoja ingerencja w próby mediacji/ głosnego odcinania /kierowania wywodów do pseudo świętych będzie prowokacją dla niego
to tyle na tym etapie co chciałam Ci CzarnyMagu przekazać

to będzie długa droga, ale im cichsza tym łagodniejsza i skuteczna

decyzja zostaje w Twoich rękach
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Orobas » 14 lip 2016, 14:42

Natasza pisze:kończąc moją myśl
na tym etapie, wystrzegaj się wszelkich ,, formuł,, kierowanych w eteryczną przestrzeń
odetnij sie tak, jakby tego tematu nie było
zostaw to łącznie z forum

każda Twoja ingerencja w próby mediacji/ głosnego odcinania /kierowania wywodów do pseudo świętych będzie prowokacją dla niego
to tyle na tym etapie co chciałam Ci CzarnyMagu przekazać

to będzie długa droga, ale im cichsza tym łagodniejsza i skuteczna

decyzja zostaje w Twoich rękach

Długie drogi niosą ze sobą więcej możliwości jeśli chodzi o zrozumienie, ale też dają możliwość rodzenia nowych niebezpieczeństw.
Uciekanie, ukrywanie się, zapominanie itd. to też jakaś droga... a może właśnie odkładanie podróży na "wieczne jutro".
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: czarnyMag » 14 lip 2016, 14:54

Orobas pisze:Święty Michale Archaniele! Wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen.

Papież Leon XIII kiedy pod koniec ubiegłego stulecia, wprowadził w całym kościele tę specjalną modlitwę do św. Michała, do odmawiania po każdej Mszy św.

Dzięki, jeszcze raz dzięki.
ale wiesz że Papież Leon miał wizję w której Jezus nas niestety (być może wierząc w nas) sprzedał Diabłu mówiąc:
"Ile czasu i władzy potrzebujesz?
Szatan:
– Od 75 do 100 lat i większą władzę nad tymi, którzy mi służą.
Jezus:
– Będziesz miał ten czas i władzę. Które stulecie wybierasz?
Szatan:
– To nadchodzące [XX w.].
a my jesteśmy tylko ludźmi
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi