Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Orobas » 14 lip 2016, 14:59

czarnyMag pisze:Dzięki, jeszcze raz dzięki.
ale wiesz że Papież Leon miał wizję w której Jezus nas niestety (być może wierząc w nas) sprzedał Diabłu mówiąc:
"Ile czasu i władzy potrzebujesz?
Szatan:
– Od 75 do 100 lat i większą władzę nad tymi, którzy mi służą.
Jezus:
– Będziesz miał ten czas i władzę. Które stulecie wybierasz?
Szatan:
– To nadchodzące [XX w.].
a my jesteśmy tylko ludźmi...

Teraz już znasz powód, dla którego ułożył on tą modlitwę. By według swojej wiary wspomóc ludzi.
Jesteśmy ludźmi :) I właśnie to jest piękne. Nie jesteśmy ani bogami, ani demonami, tylko właśnie ludźmi :)
Serce, które myśli czule o kimś, posiada siłę zdolną zmieniać rzeczywistość.
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: czarnyMag » 14 lip 2016, 15:21

Orobas pisze:
czarnyMag pisze:Dzięki, jeszcze raz dzięki.
ale wiesz że Papież Leon miał wizję w której Jezus nas niestety (być może wierząc w nas) sprzedał Diabłu mówiąc:
"Ile czasu i władzy potrzebujesz?
Szatan:
– Od 75 do 100 lat i większą władzę nad tymi, którzy mi służą.
Jezus:
– Będziesz miał ten czas i władzę. Które stulecie wybierasz?
Szatan:
– To nadchodzące [XX w.].
a my jesteśmy tylko ludźmi...

Teraz już znasz powód, dla którego ułożył on tą modlitwę. By według swojej wiary wspomóc ludzi.
Jesteśmy ludźmi :) I właśnie to jest piękne. Nie jesteśmy ani bogami, ani demonami, tylko właśnie ludźmi :)

Jesteś dobrym człowiekiem, dobrym duchem - dzięki.

...ale nie byłbym sobą gdybym nie zapytał - pisałeś że masz tarot (masz bodaj 10 talii). Nie uważasz że tarot przyciąga zło?
Pytam bo widzisz - jak oddałem swoje karty kuzynce "w złej wierze - bo wierzyłem że tarot to zło" to panna bardzo dobrze wróżyła ale z czasem zauważyła prawidłowość, że jej wróżby się sprawdzają nawet jak ją wszyscy nienawidzą bo mówi co według swego mniemania czyta - a potem mi powiedziała: "ty wiedziałeś że dając mi je ja nie zrealizuję tego co kocham?" A ja wiedziałem że tak i że aby się "tego" pozbyć bez konsekwencji to musi to być dar serca :) a mówią że ten kto weźmie tarot za darmo nie może go już dalej upłynnić bo wziął go za darmo - wierzysz w to?
Pewnie nie. I nigdy nie powiedziałem kuzynce nic a ona twierdzi że wie "co ona wtedy odebrała z dobrodziejstwem inwentarza"
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Orobas » 14 lip 2016, 15:38

czarnyMag pisze:Jesteś dobrym człowiekiem, dobrym duchem - dzięki.

...ale nie byłbym sobą gdybym nie zapytał - pisałeś że masz tarot (masz bodaj 10 talii). Nie uważasz że tarot przyciąga zło?
Pytam bo widzisz - jak oddałem swoje karty kuzynce "w złej wierze - bo wierzyłem że tarot to zło" to panna bardzo dobrze wróżyła ale z czasem zauważyła prawidłowość, że jej wróżby się sprawdzają nawet jak ją wszyscy nienawidzą bo mówi co według swego mniemania czyta - a potem mi powiedziała: "ty wiedziałeś że dając mi je ja nie zrealizuję tego co kocham?" A ja wiedziałem że tak i że aby się "tego" pozbyć bez konsekwencji to musi to być dar serca :) a mówią że ten kto weźmie tarot za darmo nie może go już dalej upłynnić bo wziął go za darmo - wierzysz w to?
Pewnie nie. I nigdy nie powiedziałem kuzynce nic a ona twierdzi że wie "co ona wtedy odebrała z dobrodziejstwem inwentarza"

A czy młotek przyciąga zło? Zły człowiek może zabić nim inną żywą istotę, dobry człowiek pewnie przy jego pomocy zbuduje jakiejś żywej istocie schronienie np. ptakom, albo psu..

A co do opowieści ;) Nie sprawdziłem tego, a wiele już tarotowych przesądów osobiście obaliłem jak np. "tarot zawsze żąda zapłaty", "tarota nie może nikt dotykać poza wróżbitą" "tarot przynosi nieszczęścia"...
To raczej kwestia programowania się. Jeśli ona w to wierzy, to cóż, rzeczywistość dostosuje się do jej wiary.
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: Mirek » 15 lip 2016, 09:33

"- Wie pani, dlaczego w Biblii jest bardzo surowe podejście do wróżek i astrologów? - pytam.
- Pewnie dlatego, że przekazują niedokładne informacje - odpowiada kobieta.
- Nie, dlatego że przekazują dokładne. Czasem bywa niebezpiecznie znać przyszłość.
- Dobrze, a dlaczego w takim razie jasnowidzący przepowiadają przyszłość i normalnie się czują?
- Czy pamięta pani historię o tym, jak Krez postanowił sprawdzić jasnowidzących?
Tylko jedna kobieta dokładnie powiedziała, co robił w podanym przez niego czasie. Wtedy Krez zapytał, co się stanie, jeśli wyruszy na podbój sąsiedniego królestwa. Przepowiedziała, że wielkie imperium upadnie. Imperium upadło, lecz było to jego imperium. Wyrocznie nieprzypadkowo dawały niewyraźną odpowiedź. Bardzo zależymy od przyszłości - ona nas tworzy. Lecz im jaśniej widzimy przyszłość, tym silniejsza jest pokusa, by uczynić ją wyższym celem. Jeśli człowiek nie zna przyszłości, to rozumie, że jego najwyższą ochroną jest miłość do Boga i etyka. Im dokładniej człowiek zna swoją przyszłość, tym większą ma pokusę, by nie zmieniając siebie, zmienić swój los. A to się kończy opłakanie. Dlatego nie każdemu dane jest znać przyszłość. Informacja, którą otrzymujemy, powinna pozostawiać nam możliwość wyboru. W zależności od tego, na ile człowiek jest wewnętrznie prawidłowo ukierunkowany, na tyle wierniejszy wariant wybierze. Często jasnowidzący otrzymują informacje od jakichś istot. Odpowiedzialność za przekazane informacje spoczywa na tych jasnowidzących. Przy czym odgórnie istnieje pewien filtr, który nie przepuszcza niebezpiecznych informacji. Pracując, jasnowidzący albo wysyła zapytanie o to, co można powiedzieć klientowi, a czego nie, albo czuje, które informacje można przekazać, a których nie, albo zawczasu blokuje informacje, które mogą zaszkodzić pacjentowi, czyli po prostu nie otrzymuje ich. Pani pracowała bez filtra. To dziwne, ale gdy przekazywała pani niedokładne informacje o przyszłości, nawet złe, nie było to aż tak niebezpieczne dla zdrowia pacjenta, a czasem było korzystne. Lecz precyzyjne informacje mogą zrujnować człowieka, a pani takie informacje przekazała. Jeśli program samozniszczenia, który włączył się w kobiecie, doprowadzi ją do choroby i uderzy w dzieci, to może pani za to zapłacić zdrowiem i losem swoich dzieci. Poprzez ten czyn wielokrotnie wzmocniła pani swoje przywiązanie do doskonałości i przyszłości. Toteż zostanie pani odebrana zarówno przyszłość, jak i doskonałość. Następuje to poprzez ciężkie choroby, rozpad losu i śmierć."

S. Łazariew „Diagnostyka Karmy 3”
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: soldado » 15 lip 2016, 22:50

Natasza pisze:powtórzę : trzymajcie nogi blisko ziemi, kontakty z ,, duchami,, to nie zabawa- to maskarada abyście w to wchodzili

nikt z Was nie ma takiej mocy aby pomagać ,, duchom,, - tamten świat ma swoje prawa i nie potrzebuje żywych do załatwiania spraw umarłym
wielu z Was naraża się nawet nie zdając sobie sprawy co tam jest i jaką to coś ma twarz
przepowiednie, channelingi i inne tego typu rytuały to zaproszenie
czy będziecie umieli to udźwignąć?

Osoby ze zdolnościami mediumicznymi mogą pomagać duchom.
Możesz również Im Ty pomagać.
Najprościej zamienić wtedy swoją wiarę w wiedzę na ten temat ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 16 lip 2016, 07:56

nie jestem medium, to nie moje zadanie
pomagam żyjącym

jesteś jedynym medium jakie znam wg mojej definicji kim ta osoba jest
ludzie mylą pragnienia , marzenia i wchodzą niczym owce w grę
gra była i będzie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Orobas » 16 lip 2016, 11:25

soldado pisze:Osoby ze zdolnościami mediumicznymi mogą pomagać duchom.
Możesz również Im Ty pomagać.
Najprościej zamienić wtedy swoją wiarę w wiedzę na ten temat ;)

Prawdziwe to słowa :)
Jeśli spojrzymy na wszystko pod kątem świadomości - wtedy nie ma znaczenia czy ktoś jest wcielony, czy niewcielony - świadomość pomaga świadomości wchodzić wyżej i wyżej, sięgać dalej, rozwijać się.
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: Natasza » 16 lip 2016, 11:44

Orobas pisze:Jeśli spojrzymy na wszystko pod kątem świadomości - wtedy nie ma znaczenia czy ktoś jest wcielony, czy niewcielony - świadomość pomaga świadomości wchodzić wyżej i wyżej, sięgać dalej, rozwijać się.

wchodź zatem ale sam
,, piękne słówka, miłe dla ucha treści a każde niczym kołysanka do snu , śpij i śnij(...) ,, to cytat z kiedyś zapisanej przeze mnie refleksji
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Orobas » 16 lip 2016, 17:18

Natasza pisze:
Orobas pisze:Jeśli spojrzymy na wszystko pod kątem świadomości - wtedy nie ma znaczenia czy ktoś jest wcielony, czy niewcielony - świadomość pomaga świadomości wchodzić wyżej i wyżej, sięgać dalej, rozwijać się.

wchodź zatem ale sam
,, piękne słówka, miłe dla ucha treści a każde niczym kołysanka do snu , śpij i śnij(...) ,, to cytat z kiedyś zapisanej przeze mnie refleksji

Punkt widzenia, zależy od miejsca w którym stoimy - ale to przecież wiesz.
Nie ma jednej słusznej drogi, czy jednej słusznej rady.
Świat iluzji dotyczy każdego z nas, również Ciebie.
A sny :) Szamani mówią, że wszystko jest snem. Jaki zatem jest Twój? Surowy? Pełen strachu? Braku zrozumienia i lęku przed nieznanym?
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: Natasza » 16 lip 2016, 17:29

Orobasie ja nie śpię ja Wybudzam tych co śpią
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi