JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Natasza » 01 sie 2016, 15:51

pamiętasz w którym roku widziałaś ,, obiekt,, i ,, człowieka,, w kombinezonie?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 sie 2016, 15:55

Na pewno w 1990 roku, z pewnych powodów znam datę.

A jeszcze do soldado odnośnie przekazu do mnie od W. - jest to przekaz fałszywy, świadczy o nieznajomości naszych relacji z tą osobą, które nie były stereotypowe i tak łatwo nie dadzą się podpisać pod schemat - zdrada, kłótnia, samobójstwo, urazy. :)
danut

Postautor: Natasza » 01 sie 2016, 16:02

danut pisze:Na pewno w 1990 roku, z pewnych powodów znam datę.

i kojarzysz osobę z tym zdarzeniem - ok przechodziłam przez to
teraz zastanów się co działo się później pomijając fakt, że nie widziałaś nigdy więcej tej postaci i obiektu
z kim miałaś i jaki kontakt i gdzie właśnie twoja osoba została ,, wyłapana,, przez inną postać niż ta z obiektu
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 sie 2016, 16:12

Nataszo, ale co Ty chcesz mi wmówić? Jest inna głębsza rzeczywistość nas samych. To ona ma wgląd w rzeczywistości, które są jedynie transmisją, jej odbiciem działaniem dla jej rozwoju, przez którą można modelować i zmieniać naszą(iluzyjną) wcale nietrwałą przeszłość. Ta głębsza rzeczywistość nie jest rzeczywistością kosmitów, innych od naszej ras, zupełnie z nami niezwiązanych bytów. One niech sobie istnieją jak chcą i nie wkręcając nam głupot żyją w oddaleniu od nas zarządzając własnym życiem.
danut

Postautor: Natasza » 01 sie 2016, 16:17

POWTÓRZĘ PYTANIE DO WĄTKU:

Natasza pisze:
danut pisze:Na pewno w 1990 roku, z pewnych powodów znam datę.

i kojarzysz osobę z tym zdarzeniem - ok przechodziłam przez to
teraz zastanów się co działo się później pomijając fakt, że nie widziałaś nigdy więcej tej postaci i obiektu
z kim miałaś i jaki kontakt i gdzie właśnie twoja osoba została ,, wyłapana,, przez inną postać niż ta z obiektu

masz przecież świetną pamięć , nie musisz sięgać po hasła o ,, rzeczywistości,, by kontynuować wątek
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 sie 2016, 16:45

Nie będę tu pisać drugiej książki. Skoro ją czytałaś, to tam masz wypisane zdarzenie i szczegółowy opis kontaktujących się ze mną postaci, przez nikogo nie zostałam wyłapana, bo to nie był efekt polowania na ludzi. Robert Monroe w "Najdalszych podróżach" dociera też do kosmicznego statku, ale o dziwo w nim znajdują się zmarli, żyjący tu kiedyś ludzie, którzy kibicują pozostawionym na Ziemi bliskim. Schemat szczebli według władców i poddanych tych zarządzających z jednej planety inną, podczas gdy wszystkie one wyłoniły się z jednego źródła jest niedopuszczalny. Ten pomysł musiał zrodzić się w głowach najeźdźców ludzkich na podobieństwo przejmowania przez ich wojny, niecne czyny i sposoby terenów, i jest oparty o walkę o byt.
danut

Postautor: Natasza » 01 sie 2016, 17:36

dobrze wiesz o jakie spotkania mi chodzi
ty wiesz- ja wiem, i tyle wystarczy

,, człowiek w kombinezonie,, to przeszłość nie do powtórzenia

co do rzeczywistości- dla mnie wymiarów- w tamtym wymiarze byłam za każdym razem sobą - nie było ,, głębszego,, Ja ale to samo wciąż i niezmiennie znane mi z moimi uczuciami, emocjami , moją historią , jedynie w nowym rejonie

a propos - skąd motyw jednego źródła ?
personifikacja czegoś czego nie ma?
czy fizjologiczny proces zgodny z prawami...NATURY?
ktoś był pierwszy, ktoś drugi a inny będzie ostatni
ktoś wie nieco więcej, a inny nieco mniej
by ten co zostanie ostatni nie wiedział nic
potrzebujesz dowodu?
patrz wokół
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 sie 2016, 20:21

Motyw jednego źródła udowadnia ewolucja, budowa złożonych organów z prostszych np. przekształcenie najprostszego receptora jednokomórkowców reagującego na światło w ludzkie oko. W organizmie złożonym odnajdujemy ten sam budulec co w organizmach prostych - od rośliny po człowieka. W organizmie człowieka odnajdujemy także takie organy zmutowane, przekształcone, lub w formie częściowych pozostałości np. odgadzich, itp. przy czym ewolucja rozgałęzia się jak konary drzewa i wcale nie przebiega wspinając się po drabinie i przekształcając niższe istoty w wyższe, a inteligentnie dostosowuje się do panujących warunków w otoczeniu i jest korygowana przez warunki, które dyktuje jej środowisko. W ten sam sposób przebiega ewolucja świadomości, ale i ta korygowana jest przez grupy społeczne. Kto zatem ma decydować o tym kto z nas jest pierwszy, a kto ostatni? W dalszej swojej drodze i tak trafi się do odpowiedniego sobie miejsca, bo nic tu nie da się przekrzyczeć, nikogo oszukać, ani na nikim wymusić. Jak to powiedział Jezus "Z nasiona chwastu pszenica nie wyrośnie". Człowiek w kombinezonie udowadniający swoją możliwość przedostawania się w dowolny moment naszej historii, potocznie podróżujący w czasie jest przeszłością? Przecież to nielogiczne.
danut

Postautor: Natasza » 01 sie 2016, 20:52

danut pisze:Schemat szczebli według władców i poddanych tych zarządzających z jednej planety inną, podczas gdy wszystkie one wyłoniły się z jednego źródła jest niedopuszczalny.

zdanie - teza , cokolwiek to jest mówi , że uznajesz istnienie życia na innych planetach
i to ,,życie,, jak i ziemskie wyłoniło się z jednego źródła
po czym wyjaśniasz to jednym hasłem EWOLUCJA

to w czym widzisz problem, że jedni byli pierwszymi, a drudzy kolejnymi?
ewolucja wg norm ziemskich to proces nieustanych zmian rozciągniętych w miarze ziemskiego czasu

znając odrobinę fizyki ze szkoły podstawowej ma się już na tyle wiedzy iż wie , że procesy panujące i zachodzące w obrębie naszej planety są odmienne od innego punktu na mapie nieba - tam ewolucja ma swoje prawa i twoje dywagacje wciąż krążą w martwym punkcie - człowiek ziemianin człowiek dusza

jeśli byś raz zobaczyła Istoty z innego wymiaru ( nie materialnego) zobaczyłabyś , że zadne z praw jakie znasz na swoim poziomie wiedzy nie mają tam zastosowania , lub inaczej - ty nie znasz ich możliwości (tychże praw)

trywialne, ograniczone spojrzenie z poziomu mrówki daje ci nikłe szanse na choćby próbę rozwinięcia wyobrażenia i stania się choćby teoretykiem
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 01 sie 2016, 21:09

No widzisz, jednak tak nie jest, bo w całym wszechświecie rządzą się te same prawa natury, każdy układ jest zalezny od innego, nie znamy jeszcze wszystkich, ale w ostatnich latach są one odkrywane przez kosmologów przede wszystkim. Ciekawostką jest ruch cząstek elementarnych, który je właśnie odzwierciedla. Przykro mi, że uważasz, ze ja do ciebie jestem na poziomie mrówki. No, ale cóż, uważaj jak chcesz, wszystko i tak kiedyś okaże się w praniu :D
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm