O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Estia72 » 04 wrz 2016, 11:04

Czy mozna byc szczesliwym doswiadczajac przykrych rzeczy?? Oczywiscie ze tak!
Bycia szczesliwym mozna sie rowniez nauczyc, pozbywajac sie dotychczasowych nawykow myslowych, tylko trzeba nad tym rzetelnie popracowac. Czy bycie szczesliwym jest dane nam raz na zawsze? Oczywiscie ,ze nie! Moga przyjsc w zyciu kazdego z nas takie wydarzenia ktore to zburza i zmieni sie nasze postrzeganie.... :roll:
Dlatego wazne jest by zachowywac "higiene" umyslu....
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 04 wrz 2016, 11:35

Estia pewnie , że tak :P

p.s.
była u mnie przed chwilą Ola z... kotkiem.
Kotek będzie miał za tydzień 2 miesiące; nie jest szary jak go widziałam, ale ciemnobrązowy, oczy ma boskie i został przeze mnie wycałowany i ma już pierwsze foto sesje za sobą:)

pytałam się jej kiedy podjęła decyzję o jego adopcji - powiedziała , że na spontanie wczoraj
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 04 wrz 2016, 11:40

Źle jest myśleć, że człowiek niedołężny, chory musi być nieszczęśliwy, bo szczęście może dać mu rodzina, bliscy, których on kocha a oni tę miłość odwzajemniają i wspólnie tworzą swój świat w oparciu o szanowanie potrzeb drugiego człowieka i jego przyjemności. Estia 72 i doświadczając przykrych rzeczy można być szczęśliwym, ale co daje szczęście człowiekowi, który twierdzi, że wszystko od niego zależy bez względu na otoczenie? Dobrze wiesz, że to nie zawsze otrzymuje się to czym ty drugiego człowieka obdarowujesz.

A co do genów, taka ciekawostka

http://www.zjawiskaniewyjasnione.pl/201 ... ierzetami/
oraz wykład

http://edu.pjwstk.edu.pl/wyklady/nai/sc ... 12/w12.htm
danut

Postautor: Filaretka » 04 wrz 2016, 19:42

Cześć wszystkim!

Natasza, zazwyczaj spontaniczne decyzje sa najlepsze. ;) Oby kotek zdrowo sie chował.

Natasza pisze:stanęłam i powiedziałam na głos do niego : NIE NIE NIE nie mogę w to uwierzyć , znowu to się dzieje

i choćbym wczoraj miała inne doświadczenie, a przed 3 dniami jeszcze inne, i tak niemal każdego dnia, to za każdym razem, zadziwia mnie to samą, i nie jest tak ,
że masz w tym już rutyne, że nie przezywasz. Za każdym razem to przeżywam, i każde doświadczenie jest dla mnie znowu czymś nowym, nie jest zlepem jednego.

Dokładnie takie doświadczenia potrafią ciągle zaskakiwać.
(...) Bezpieczna... W objęciach jego skrzydeł
Unoszę się, zachwycam i poddaję chwili ulotnej.
Wysoko wśród gwiazd, wśród aniołów...
Tutaj jestem wolna, tutaj jestem w domu.
Awatar użytkownika
Filaretka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Natasza » 05 wrz 2016, 05:43

Witaj Filaretko

widzę, że odczuwasz ogromną więź ze ,, skrzydlatymi aniołami,, - osoby, które odczuwają to przez całe swoje życie na pewno mają swoje doświadczenia :P
dlatego od razu rozumieją to co pisze inna osoba, wychwycą detal, obraz jest dla nich jasny, czytelny
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 08:12

Natasza pisze:jestem ateistka i jaki ma to związek z tym co piszesz?

Cieszę się, że Jesteś ateistą :D (ale tak do końca to nie Jesteś :lol:
...bo drążysz a to znaczy że chcesz zostać przekonana :)
No więc jest wojna dobra ze złem - tylko że ci którzy sami siebie widzą jako dobro to też zło :lol:
...bo to czy jesteś przez dobro uznana jako "dobro" zależy tylko i wyłącznie od dobra - a to jak się widzisz to już twoja sprawa :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 05 wrz 2016, 10:20

oj jestem jestem i to na maksa:)
stałam się nią po przestudiowaniu 3 religii ; wtedy o matko :ugeek: otworzyły mi się OCZY
temat jaki mnie nurtuje to ,, kosmici ,, prędzej tak wolę powiedzieć, niż poszukiwania świętych :)
jako ateistka odrzucam istnienie boga, co innego, że wiem , iż panowie ( LUDZIE) chcą zniewalać umysły tych ,, smarkaczy,, , którzy wchodzą tłumnie każdego dnia w świat zamknięty w ,, świadomość,,

oni mają taką ludzką , nawet bardzo fajną dla oka twarz :P , do ich grona dołączam też tych z paskudnymi buziami, twarz podobna do skóry pewnej rasy psów - tylko , że psy nie noszą habitów :twisted: ci ostatni to jakaś niższa grupa
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 10:33

Natasza pisze:oj jestem jestem i to na maksa:)
stałam się nią po przestudiowaniu 3 religii ; wtedy o matko :ugeek: otworzyły mi się OCZY
temat jaki mnie nurtuje to ,, kosmici ,, prędzej tak wolę powiedzieć, niż poszukiwania świętych :)
jako ateistka odrzucam istnienie boga, co innego, że wiem , iż panowie ( LUDZIE) chcą zniewalać umysły tych ,, smarkaczy,, , którzy wchodzą tłumnie każdego dnia w świat zamknięty w ,, świadomość,,

oni mają taką ludzką , nawet bardzo fajną dla oka twarz :P , do ich grona dołączam też tych z paskudnymi buziami, twarz podobna do skóry pewnej rasy psów - tylko , że psy nie noszą habitów :twisted: ci ostatni to jakaś niższa grupa

Oczywiście - chylę czoło przed kobietą która nie wyznaje masonerii ziemskiej! ale jest "Byt" poza naszym wyobrażeniem który - jest Naszym przeznaczeniem! Tylko to co wyznaje Planeta Ziemia - to oczywiście "nasza" sprawa :twisted: - tylko że jak się zabiłeś to już nie moja sprawa :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 05 wrz 2016, 10:36

czarnyMag pisze:
Tylko to co wyznaje Planeta Ziemia - to oczywiście "nasza" sprawa :twisted: - tylko że jak się zabiłeś to już nie moja sprawa :lol:

ciekawie brzmi, mozesz rozwinąć tę myśl?
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 10:49

Natasza pisze:
czarnyMag pisze:
Tylko to co wyznaje Planeta Ziemia - to oczywiście "nasza" sprawa :twisted: - tylko że jak się zabiłeś to już nie moja sprawa :lol:

ciekawie brzmi, mozesz rozwinąć tę myśl?

Bo co mnie obchodzi "byt" który pod wpływem zła/dobra wybrał drogę służących złu ?! :twisted: "bo on był rozmodlony, kochający, empatyczny? (to ludzkie bzdety!). Możesz Nataszo pisać im że oczywiście "oni" nie wiedzieli co czynią :twisted:
ale wiedzieli - i popracują na wspólne dobro! KAŻDY SAM WYBIUERZE swojego Boga! :twisted: Diabły też tak wybierają - a wystarczy jeden i jest rozdźwięk :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm