O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 05 wrz 2016, 13:07

więc dalej z nimi jesteś?
Magu proszę Cię abyś z nimi nie rozmawiał o ludziach
wiesz, że nie jest to zabawa
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 wrz 2016, 13:14

Nataszo, a co mi Ty tu wypisujesz o tolerancji, ja nie robię na nich najazdu, ani się do nich nie wtrącam, ja się pytam co mają do nas zupełnie inne od ludzkich istoty, skoro my nie rozumiemy ich istnienia, ich życia, to jak oni mogą dawać nam wskazówki do naszego istnienia i życia skoro oni go również nie rozumieją?

Jeśli wszystko gdzieś ze sobą się łączy to ten wspólny środek (złoty środek) mógłby nam coś objaśniać, podpowiedzieć, ale nie zupełnie obce nam istoty z nami nie powiązane, bo choćby wychodziły z tego samego środka to ich drogi są skierowane gdzie indziej i niech zajmą się tym a nie naszą drogą na którą pracujemy wspólnie z swoim otoczeniem.
danut

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 13:18

Natasza pisze:więc dalej z nimi jesteś?
Magu proszę Cię abyś z nimi nie rozmawiał o ludziach
wiesz, że nie jest to zabawa

Nataszo: "czemu tam tylu mężczyzn" ? Ano widzisz ja jak się urodziłem i nade mną się pochylała rodzina grzechotając mi grzechotkami to jedyne co zapamiętałem to: "o w mordę teraz jestem facetem" :) a moja małżonka też pamięta to samo tylko w odwrotną stronę :lol: Więc czemu?!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 05 wrz 2016, 13:20

danut ,, to jest tajemnica wiary,, - takie hasła słyszałam nie raz i nie dwa w czasie mszy w kościele

wedle moich refleksji mam wrażenie, że w jakiś sposób ich interesujemy, ale nie na tyle by z nami wejść w otwarte relacje
dlaczego? po tym co powiedzieli nie dopuszczalne jest dla nich to , że się zabijamy - to napisałam tu na forum
nie wiem skąd pochodzą ani jak się nazywają - NIE WIEM
ostatnie z moich pytań jakie już miałam w głowie to było o to dotyczące nas po śmierci i wtedy... ten w białym kombinezonie skierował moją uwagę na coś innego i już byłam w ciele i po wszystkim
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 05 wrz 2016, 13:25

Magu - wg mnie zgodziliście się na ponowną reinkarnację tu na ziemi
osobiście jej nie uznaję
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 wrz 2016, 13:33

Hasło "Nie zabijaj!" jest znane ludzkości od tysięcy lat, czyn ten jest uznawany za haniebny i podlega karze, wiec z żadną rewelacją tu do Ciebie nie przyszli, ani z żadną nauką. Nadto Nataszo jeśli nie podobałyby się im, jak to nie raz się plecie, poczynania ludzkości idące w kierunku złego zarządzania planetą, a przez to naszego złego wpływu na cały kosmos to najwyraźniej upominaliby tych co nią zarządzają a nie łączyliby się ze zwykłym człowiekiem, który na odgórne decyzje rządzących nie ma najmniejszego wpływu. "Tajemnica wiary"- czyjej wiary i w co?
danut

Postautor: Natasza » 05 wrz 2016, 13:39

nie powiedzieli mi tego, ale na podstawie innych zdań uważam, że oni nie są po to by ingerować w naszą ,, moralność,, i nas zmieniać
czy miałabyś etyczną swobodę by wejść do ostatniego plemienia na ziemi żyjącego poza wszelkim rozwojem i najtęższą technologią i zmienić ich światopogląd i uznać za barbarzyńców? dlatego te plemiona tu pod naszym nosem, nie w oddalonej hiperprzestrzeni - żyją - my o nich wiemy, oni o nas nie
wystarczy zastanowić się co myślą gdy widzą skrzydlate stwory latające na błękitnym niebie, lub poruszające się małe punkciki satelit
myślisz o tym co ja ? że to przelatują bogowie?

co do tego po co oni do mnie przyszli czy po mnie przyszli to juz odpowiadam : ich celem nie było mnie uczyć
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2016, 13:54 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 wrz 2016, 13:53

Nie zastanawiam się nad tym co myślą dinozaury w dalekiej hiperczasoprzestrzeni, ale pewnie nie wiedzą tego co my i nie myślą tak jak my. Gdyby im się udało dostać do nieswojej przestrzeni, lub z niej coś dostrzec pewnie zinterpretowaliby to na swój sposób, podobnie jak robili to jeszcze starożytni i z tej nieudanej interpretacji wymyślili bogów.
danut

Postautor: Natasza » 05 wrz 2016, 14:01

ale ja mówię o tubylcach - możesz kupić sobie wycieczkę do Amazonii - przepłynąć kawał drogi, po drodze będąc przekąską dla masakrycznych robali i z dobrym przewodnikiem zobaczysz ale z daleka ICH - ludzi, którzy w życiu nie zetknęli się z ,, kosmitą,, takim jak my; słyszałam nie jedną krwawą historię co niektórzy potrafili zrobić z gościem jaki wszedł na ich teren

pisząc o takim plemieniu - nie jakimś z zamierzchłych czasów, ale dzisiejszym , pokazuję co mogą myśleć o nas Inni wyprzedzający nas o miliony lat
oczywiście, że chciałabym aby przyjechali , nie unosili się w tych obiektach o przeróżnych kształtach ale wylądowali , przybili ,, piątkę,, usiedli, wypili z nami butelkę whisky i pogadali ; a oni nie , obserwują byle z daleka
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 05 wrz 2016, 14:02

Albo to tzw. program kogoś tam "matrix" albo jest tak jak forumowicz "Danut" uważa. Albo, albo?
i chciałbym jednak zostać co do tego przekonany! bo na razie mam tyle - i Ty drogi forumowiczu też masz wiarę - że gdyby "kaganiec" prawa został zdjęty z mej twarzy - nie pożyłbyś/pożyłabyś dłużej niż do.... :twisted:

A ruszyłbym niczym "bestia" a Twoje flaki znaczyłyby drogę...

więc "co chcesz" pytam: podaj dowód a nie pitol że taki a taki kundel napisał takie a takie dzieła - naprawdę - kiedyś zapłaczesz gdy ruszy taki a taki - gdy kaganiec opadnie :twisted: i to nie będzie jeden....naprawdę spirytysto postaraj się! Bo kiedy "kagańce opadną" a ja Was ostrzegam (zdradzając watahę:) to... :twisted:

Nie wiem naprawdę na jakiej podstawie tzw. "spirytyści" czy chrześcijanie uważają że nie ominie was konfrontacja z watahą ?! :twisted:
Nooo?! czekam? :twisted: Są jakieś dowody na nie cofanie się wcielonego ducha który z rozmysłem stanie na przeciwko Wam?!

No więc wataha - kontra miłosierdzie - :twisted:
musiałbym naprawdę zdebilnieć nie stanąć po stronie zwycięzcy :lol: Watahy! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm