O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Mirek » 07 wrz 2016, 15:35

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Natasza » 07 wrz 2016, 15:58

świat jest taki piękny , uśmiechnij się do niego
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 07 wrz 2016, 15:59

danut pisze:Ps. A tak z wiadomości z innego forum podanej ku przestrodze - znowu jedna osoba, która za bardzo uwierzyła pewnej wróżce, za bardzo kosmitom itp. teoriom doświadcza ciężkich zaburzeń psychicznych i trwa jej leczenie. Miejcie oczy otwarte.

Znamienne jest że ktoś zawsze komuś za bardzo wierzy :) Otóż ja nikomu nie wierzę i dlatego nikt mnie nie zrobi w konia. Nie wierzę również nauce i kapłanom więc nikt mi z nich nie będzie nic wmawiał! Te wszystkie "opętania" to nic innego jak uwierzenie "komuś" w jego własny umysł który dla mnie jest kupą! U mnie znajdziesz pogańskie ryty i chrześcijański krzyż, znajdziesz buddyjski młynek do mantry i islamski sposób oddawania czci Stwórcy a więc misz - masz :) a ufam tylko sobie!
Co do wróżce - ja byłem niezłą wróżką :) Co do sekt ufo o których wspomniałaś kiedyś - ufo - to tylko pojazd a za sterami może być równie dobrze reptylianin, lemurianin czy pleiadianin - ale to ciało w które każdy z nas może wejść gdy już pożegna się na dobre z naszą zieloną planetą :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 07 wrz 2016, 16:07

Czarny Magu, bo tylko ślepiec( tu odniesienie do ludzi niepotrafiących sami rozpoznać siebie, korzystać z własnego wnętrza, mądrości życiowej, sumienia) pozwala się prowadzić innym i oddaje im za darmo siebie, a oni będą rzucać nim jak chcą i ładować weń kłamstwa i swoje wymysły, tym są opętania.
danut

Postautor: czarnyMag » 07 wrz 2016, 16:22

Ale do czego Ci może być to potrzebne "korzystać z własnego wnętrza, mądrości życiowej, sumienia"? Skoro na końcu swej drogi albo będziesz służyć tym niedorozwiniętym albo zapragniesz nimi władać - i wtedy się opowiesz!
"Kris" na innym forum opowiada się za "Plejadanami" którzy mówią - "odrzuć wierzenia Ziemi i zaufaj nam że jesteśmy Waszymi braćmi" :lol: :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 07 wrz 2016, 16:23

hahahaha kocham te zamulenia na temat sekt

Magu właśnie co do tego o czym piszesz i jest to nawiazanie do tematu- istoty w obiektach
fajnie by było aby np. takiego generałowi Apoloniuszowi Czernow pokazać takich pilotów - on miał tę przyjemność , że nie bał się podobnie jak kilkoro z nas i powiedział światu jakie obiekty widział w Polsce np. nad Wrocławiem- to jest gość !
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2016, 16:28 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 07 wrz 2016, 16:27

czarnyMag pisze:Ale do czego Ci może być to potrzebne "korzystać z własnego wnętrza, mądrości życiowej, sumienia"? Skoro na końcu swej drogi albo będziesz służyć tym niedorozwiniętym albo zapragniesz nimi władać - i wtedy się opowiesz!
"Kris" na innym forum opowiada się za "Plejadanami" którzy mówią - "odrzuć wierzenia Ziemi i zaufaj nam że jesteśmy Waszymi braćmi" :lol: :twisted:

Jak to do czego? Pisałam wiele razy, że to pozwala ci odnaleźć swoje źródło- swoje , a nie Plejadian, nie innych herosów, "kruków i wron", władców, bożków, bogów. I podstawą jest to by nikomu nie służyć, ani nikim nie władać, każdy ma poznać swoje miejsce w świecie, swoją wartość, swój cel i nim się zając i nie jak król ani żaden poddany.
danut

Postautor: Natasza » 07 wrz 2016, 16:32

no właśnie - jeśli każdy ma swoje źródło to nie musi za nim się uganiać bo i tak do niego wróci - reptilianin do reptilian, bóg do grona bogów, a reszta do .. reszty
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 07 wrz 2016, 16:41

czarnyMag pisze:Co do wróżce - ja byłem niezłą wróżką :)

Chyba wrozem Magu ;)

czarnyMag pisze:Co do sekt ufo o których wspomniałaś kiedyś - ufo - to tylko pojazd a za sterami może być równie dobrze reptylianin, lemurianin czy pleiadianin - ale to ciało w które każdy z nas może wejść gdy już pożegna się na dobre z naszą zieloną planetą :)

Moze tez byc nie kosmita ,a zwyklym pilotem z NASA :shock: :twisted:

danut pisze: I podstawą jest to by nikomu nie służyć, ani nikim nie władać,

Piekne to Danut, podoba mi sie ta koncepcja :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 07 wrz 2016, 16:43

Natasza pisze:no właśnie - jeśli każdy ma swoje źródło to nie musi za nim się uganiać bo i tak do niego wróci - reptilianin do reptilian, bóg do grona bogów, a reszta do .. reszty

Niestety - życie jest ciągłą wędrówką i bardzo łatwo jest wielu w tej drodze pobłądzić, zwłaszcza że za każdym przejściem przez granice resetowana jest pamięć danej istoty. Klasy, podziały i stołki stworzył człowiek w swoim umyśle i przeniósł to odniesienie do wszechrzeczy i wszechistnienia, ale ci co chcą tam tak wysoko usiąść wciąż z tych tronów spadają, dlaczego? - Dlatego, że to one są iluzją.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm