O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Estia72 » 10 wrz 2016, 15:47

Widze Danut ,ze jestes zorientowana troszke w temacie :) tak zaden " rytualek" tutaj nie pomoze zeby zdjac klatwe, to nie jest prosta sprawa tym bardziej ze jak juz wiesz podczepienie siega glebiej.
Zeby sie od tego definitywnie uwolnic potrzebna jest Twoja wspolpraca ze Zrodlem a nie tylko bycie obserwatorem Danut :)

I tu widze Danut Twoja duza rola do odegrania, od Ciebie tylko zalezy czy chcesz ta rodzine uwolnic od tego....jesli chcesz moge Ci na priv dac kilka wskazowek, nie chce pisac na ogolnym by niepowolane osoby zrobily z tego zly uzytek...

Ale zastrzegam od razu ze bedzie potrzebne Twoje glebokie pelne zaangazowanie a caly proces
uwalniania moze potrwac nawet kilka miesiecy, bedzie rowniez do tego potrzebna Twoja praca codzienna praktyka.

Jest to bardzo prosta metoda i od Ciebie tylko zalezy czy chcesz to zrobic.

PS. No chyba ze wiesz jak sobie samej z tym poradzic, masz swoja wyprobowana metode to ok :)
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2016, 16:00 przez Estia72, łącznie zmieniany 3 razy
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 10 wrz 2016, 15:48

danut pisze:A nie jest czasem tak, że to duch tworzy materię i robi to świadomie, czyli w inteligentny sposób?

co proszę????? gdzieś Ty to wyczytała? poproszę o źródło zasilania wiedzy

Jeśliby świadomość była integralna z tym ciałem musiałaby wraz z nim umrzeć i żadne sztuczne ożywianie, ani wgrywanie świadomości w niczym tu nie pomoże,
w kwestii ciała -oczywiście , że nic nie pomoże bo zmartwychwstanie z czegoś co prochem się stało i rozwiało na wiele stron świata jest nierealne ; jednak duch - jako uwolniona energia opuści materię , a to czy wciśnie się w kolejny skafander to inna sprawa ale nigdy w ten , który został bezpowrotnie zniszczony;
jednak zmartwychwstanie będzie możliwe jeśli będzie w dłoniach przyszłych specjalistów materiał genetyczny możliwy do odtworzenia

bo to już nie będzie naturalne a sztuczne życie, a nadto twój klon, bliźniak nigdy nie będzie Tobą, bo to osobne życie i osobno zasilane swoją własną świadomością.

oczywiście , że moja bliźniaczka nie będzie mną, ale przyszłe możliwości m.in, dadzą wiele rozwiązań łącznie z odtworzeniem moich wspomnień - to tak jakbyś chciała teraz dyskutować czy zapis czyjegoś głosu i obrazu nalezy do tej osoby czy nie- oczywiście że należy , ale sam obraz nie jest tą osobą tak samo jak nośnik na którym ten obraz uwieczniono
a teraz jeśli to jest niemożliwe aby odtworzyć mnie samą i dać mi możliwość ponownego życia w mojej osobistej skórze- za inną dziękuję ! to dajesz tym dowód na to, że jak wyparujesz z ciała to nie będziesz miała możliwości wrócić do żadnej fizycznej treści i tym samym jest to odpowiedz na to , że reinkarnacja /inkarnacja to bujda na resorach - bo jaki fabrykant po drugiej stronie zarządza płodnością na ziemi i mówi uwaga mamy nowe ciałko : odliczanie rozpoczęte
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 10 wrz 2016, 16:12

Jaka to moralność, by dla pozostawienia po sobie żywej pamiątki robić cyborgi a jednocześnie zabierać i niszczyć cudze życie i nie pozwalać mu na osobisty rozwój?!
Co to rozpoznanego modelu tworzenia się materii nie będę się rozpisywać, jest o tym dużo w naszej książce i w następnych dr Adamskiej-Rutowskiej, a najwięcej w tej "Związek ducha i materii. Naukowe dowody na istnienie rzeczywistości równoległych" i sama możesz tych wiadomości poszukać w informacjach o dokonaniach i odkryciach nowej nauki. Ta inna rzeczywistość odlicza "rozpoczęte" i wysyła tego obraz, odpowiada za samo tworzenie się tej Ziemi i innych Ziem i nie tylko na nich nas.

Estia 72 Miałam bardzo dużo osobistych wskazówek i rozpoznań z życia wziętych jak rozpocząć ten proces. On może potrwać nie parę miesięcy a wiele lat nawet do końca mojego życia i wydaje się nawet, ze temu je poświeciłam.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2016, 16:57 przez danut, łącznie zmieniany 2 razy
danut

Postautor: Natasza » 10 wrz 2016, 16:26

no jak to jaka ? od tego masz reinkarnację - jeśli ją uznajesz
choć czy i ta jest wysoce moralna skoro za neutralizację pamięci, wspomnień , tego kim jesteś i zerwania łącza z tymi , których znasz - wciskają Cię w nowego ja zmieniając płeć, tożsamość ?
może moralność ma różne twarze
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 10 wrz 2016, 16:33

Natasza pisze:no jak to jaka ? od tego masz reinkarnację - jeśli ją uznajesz
choć czy i ta jest wysoce moralna skoro za neutralizację pamięci, wspomnień , tego kim jesteś i zerwania łącza z tymi , których znasz - wciskają Cię w nowego ja zmieniając płeć, tożsamość ?
może moralność ma różne twarze

Nikt mnie nie wciska w żadne nowe ciało, bo od momentu poczęcia jest ono zamierzeniem innej rzeczywistości, w której znajduje się moje wyższe Ja, moja nad świadomość, zerwanie z nią łączności jest pobieraniem energii od kogo się da i jak się da, co w efekcie doprowadza do samozagłady. Pamieć musi inaczej nam funkcjonować gdy chcemy brać udział w tworzeniu rzeczywistości w czasie liniowym. A buddyjska reinkarnacja to nie moja bajka.
danut

Postautor: Natasza » 10 wrz 2016, 17:12

sorry , że spytam to ile was jest albo ilu????
macie inne imiona?

ja jestem jedna ale potrafię przenikać do innej rzeczywistości - i tam dalej jestem Ja - chyba , że moje Wyższe Ja to JA tu i teraz
sądzę, że jestem moim JA , tak jestem nawet tego pewna

Danut eureka !!! pomogłaś mi zrozumieć kim jestem!!!! i skąd wciąż wydarza mi się to wszystko
i teraz rozumiem milczenie demona , i wiem kim jestem i miało to być przez takie doświadczenie jak spotkanie z Tobą
w tej rzeczywistości Ja jako Wyższe Ja chciało zaczerpnąć oddechu życia i stać się fizycznością abym mogła zrozumieć to czym jest życie poza strefą pozbawioną materialnej powłoki

I LOVE U Danuttttttt :P :P :P
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 10 wrz 2016, 17:43

Wiem, że tak myślisz, iż Twoja doczesna świadomość jest jednocześnie tą wyższą, Twoim wielkim Ja, ale to nawet przez badania psychologiczne nie może być prawdą, bo psychologia też rozpoznaje nadświadomość i podświadomość i te rzeczy od siebie odróżnia. Ja także po przekroczeniu granicy naszej rzeczywistości pozostaje sobą z tutejszą moją świadomością, ale stykam się tam i tu( bo przekraczanie tych granic dla nich jest także realne) ze sobą mającą tę świadomość rozszerzoną i mającą inny ogląd sprawy - ponadczasowy, czy też żyjącą innym życiem. To wszystko jest mną, dlatego, że wszystko to co się tworzy i rozszerza w kosmosie ma jeden początek( źródło) i z niego jest emitowane w różną przestrzeń, ma naturę holograficzną. Dzięki tym przestrzeniom czasowym i połączeniu z owym źródłem można spotkać i obejrzeć zarówno swoją przeszłość jak i przyszłość, oraz swoje życia alternatywne wybierające do przeżywania rzeczywistości alternatywne i to tak samo fizyczne jak nasze tu życie mimo, że i tam jesteśmy tylko obrazem tego co jest rzeczywiście. Może dasz rady wyobrazić sobie to w ten sposób - studio filmowe, operator i wiele odbiorników nadających na różnych kanałach. Przez swoje emisje na ogromne odległości z naszej perspektywy wygląda to na wielkie od siebie odległości czasowe i to wciskamy w reinkarnacje, tak wtedy ma się i inny wygląd i inne imię, gdy te odległości są bliższe ma się je takie same. Nowa fizyka wywraca do góry nogami całe stare pojmowanie świata, dlatego ten kto jej nie ogarnia zwyczajnie nie potrafi tego pojąć, a przecież w niej powiela się nie tylko człowiek, ale wraz z nim cała przestrzeń ze wszystkim co w niej się znajduje, czasami ulega w niej zmianie parę wybranych elementów. Najpierw zaczynamy rozumowanie od tego czym jest materia a potem czym jest czas i dopiero do zrozumienia tej koncepcji dalej można przystąpić.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2016, 17:48 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Natasza » 10 wrz 2016, 17:48

ale ja jestem wszystkim, nie podzieliłam się ale jako monolityczna forma istnienia weszłam w świat materialny
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 10 wrz 2016, 17:53

Wszystkim czyli czym? Kim? Zharmonizowana całość dotyczy nieskończoności i oglądu przez wyższy wymiar, moja całość, to Ja z tej i w tej głębszej rzeczywistości, a spójna całość wszystkiego to Bóg.
danut

Postautor: Natasza » 10 wrz 2016, 18:07

więc jestem bogiem
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm