O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 12 wrz 2016, 10:33

posłuchajcie, Estia ma rację, bo poprzez te awantury uaktywniamy tak nasze mózgi, że tworzymy właśnie obraz ten, który jest przed nami zasłonięty
a kłócimy się bo każdy coś wie ale tylko w kawałku
może właśnie poprzez burzę mózgów stworzymy to do czego zmierzamy

sami widzicie , że chodzimy jak we mgle , ale spokojnie , jeszcze trochę
i powiem coś więcej
za to co tu mówimy, a ja już wiem , że w moim przypadku tak jest - tamta strona zieje nienawiścią- i musicie to wiedzieć, że to nie kończy się tu, to się zaczyna tam
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 12 wrz 2016, 11:30

Natasza pisze:.....bo poprzez te awantury uaktywniamy tak nasze mózgi, że tworzymy właśnie obraz ten, który jest przed nami zasłonięty
a kłócimy się bo każdy coś wie ale tylko w kawałku
może właśnie poprzez burzę mózgów stworzymy to do czego zmierzamy

I w tym zdaniu Natasza ujelas cale sedno sprawy :)

Zauwazcie ze jestesmy jak by z gory ciagle dzieleni od systemu religijnego po podzialy rasowe, spoleczne ,materialne itd. Ciagle klocimy sie i walczymy ze soba , kraj przeciw krajowi, czlowiek przeciwko czlowiekowi i wlasnie przez to nie wspoldzialamy razem i nie mozemy uchwycic calosci. Bo zamiast na powaznie rozejrzec sie zajac sie tym co sie dookola dzieje jestesmy zajeci ciagla walka miedzy soba a powinnismy wspoldzialac ze soba dla dobra nas wszystkich bo wszyscy w tym tkwimy.

Jezus mowi: Gdzie dwoje sie zbierze itd.

W pojedynke jestesmy za slabi ale razem mozemy "przenosic gory"

Piszac wczesniej o tym zebyscie zrobily sobie eksperyment ;) poprzez wlasnie ze za kazdym razem bedzieicie myslaly o sobie pozytywnie ,chcialam wam pokazac jak latwo jest zmienic swoja rzeczywistosc i postrzeganie na przyjemniejsza :)

Ja ten sposob zastosowalam wlasnie majac problemy z dwiema roznymi sasiadkami.
Bylo to jeszcze w czasach mojej mlodosci...
Mialam 2 sasiadkami z ktorymi nie cierpielismy sie od tak bez powodu... ;) wtedy bynajmiej tak myslalam... :)

Zaczelam stosowac wlasnie ta metode, a otrzymalam ja w postaci wewnetrznej wiedzy/odpowiedzi od mojego WJ.
Wiec za kazdym razem gdy tylko spotykalam te sasiadki lub o nich pomyslalam zamiast jak dotychczas myslec o nich negatywnie wysylalam do nich mysli pelne milosci, wybaczalam im, prosilam ich w myslach rowniez o wybaczenie dla siebie, mowilam badzcie szczesliwe i blogoslawione, czasem krotko wizualizowalam jak sie do siebie usmiechamy serdecznie, witamy itd. Po okolo 2 miesiacach takiej praktyki zaczely sie zmieniac nasze relacje,zaczelysmy sie do siebie usmiechac mowiac dzien dobry, ba zaczelysmy nawet rozmawiac ze soba a nasze relacje staly sie serdeczne. Przetestowalam to rowniez na rodzinie :lol: , tam gdzie mialam zle relacje i rowniez to rewelacyjnie dziala :) Najwazniejsze jest by przestac osadzac i myslec o kims mimo wszystko zawsze dobrze i serdecznie :)

Natasza wracajac do watku , dziekuje ze sie tym podzielilas i jeszcze raz napisalas o tym. To mi wlasnie nie daje spokoju....W tym momencie sie gubie wlasnie bo dlaczego te istoty/ufo robia czesto niezbyt mile i bolesne eksperymenty na ludziach i czemu blokuja pamiec?

I dlaczego gdy osoby doznajace porwan/wziecia gdy przywoluja Jezusa na pomoc to te istoty odchodza...

Z drugiej strony sa relacje swiadkow gdy np. ufo calkowicie zaklocilo dzialanie bazy wojskowej wylanczajac im np. rakiety/pociski...?
Sa rowniez relacje osob gdzie ufoistoty uleczyly kogos na prosbe osoby porwanej....

Piszesz ze bylas w ich statku,czy ich dokladnie widzialas? a i czy mozesz opisac jak wygladali i jedni i drudzy?

Piszesz rowniez ze nie wierzysz w reinkarnacje...jak mam to rozumiec? :)

Czyli co umieramy, zrzucamy cialo ,sru, lecimy tunelem w strone swiatla, pojawia sie "osadziciel" emanujacy miloscia ,ktory mowi ze nas kocha jednoczesnie dostajemy informacje ze jednak nam nie poszlo.... tak jak powino :evil:

I daja nam do zrozumienia ze trza powtarzac rundke a jak nie to piekelko/wymiar niezbyt mily cobysmy sie nawrocili i przemysleli ze jednak lepsza nastepna reinkarnacja niz tkwienie w tym piekielku....to gdzie tu do cholery wolna wola???
I wlasciwie kim sa Ci opiekunowie...?

Inni znowu pisza ze nie daj bog nie wchodzic w bialy tunel swiatla bo to sztuczne badziebie i poprzez niego wlasnie dostaniemy sie w lapy tych od karmy...
No to pytanie co robic jak juz zrzuce cielesne lachy/ubranko?
Isc w ten tunel czy nie....? Czy pojawi sie inny tunel, jak odroznic ten prawdziwy...a jak nie pojawi sie inny to co , czyli ugrzezne na tym padole....szukajac energii i stajac sie niejako wampirem pasozytujacym na zyjacych...???

Pytanie jest czy bez tunelu moge sie wydostac poza astral, bo z tego co mi wiadomo to po smierci wlasnie poprzez ten tunel trafiamy w jakis ze swiatow astralnych a jest ich pare poziomow ale to nadal tylko astral, nawet gdy trafisz do swiata gdzie przez caly dzien istoty swietliste w bialych szatach dra japy/spiwaja ku chwale stworcy... :roll:
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: czarnyMag » 12 wrz 2016, 11:39

Temat "O Istotach i istocie doświadczeń" jest super! Ale i tak każdy pozostanie przy swoich doświadczeniach - nie bylibyśmy ludźmi gdybyśmy przyjmowali cudze doświadczenia (odrzucając własne) jako jedyną prawdę :twisted:
Ale temat jest super gdyż człowiek się dowiaduje że (nie zwariował) nie tylko on ma "doświadczenia" z poza realu!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 12 wrz 2016, 12:25

Estia72 pisze:
dlaczego te istoty/ufo robia czesto niezbyt mile i bolesne eksperymenty na ludziach i czemu blokuja pamiec?

powiem na moim przykładzie :

.. bolesny eksperyment,, na life miałam tylko raz tzn. przynajmniej ten jeden pamiętam- jakbyśmy pogadały na priv to jestem pewna , że miałaś zrobione to co ja
i nie jest to żadna moja fanaberia - bo po tym co się stało miałam robione badania , ok
co mi zrobili, co zrobili Tobie? skoro dotknęli tego miejsca to możemy domyślać się, że albo coś pobrali, albo zaimplementowali
to co ważne - po tym incydencie mój obraz doświadczeń nabrał tempa, o ile stałam do tego momentu, to z tą chwilą zaczęłam rozumieć - to nie jest całkowita wiedza, ale jestem pewna ,że dowiem się zanim zejdę fizycznie
podczas jednego z moich kontaktów poprzez wyrwanie mnie z ciała ( ludzie jak to brzmi, jak piszę nawet to kręcę głową, bo brzmi to co najmniej dziwnie , ale jak mam to zrobić inaczej???) a sytuację prawie, podkreślam prawie cała opisałam w zamkniętym temacie
przypomnę : na nadgarstku miałam założoną czarną bransoletkę, zobaczyłam światło z niej cienkie niczym struna o barwie intensywnej czerwieni, odlot... usypianie ( a już przecież spałam) , głos nawigujący( nigdy mi się nie pokazał) ; informacje dlaczego tak robią ( nie jestem jedyna) , brak innej możliwości - inaczej zagrożenie , że umrzesz ( ze strachu) , spotkanie z istotą ( wygląd tej osoby w biało srebrnym kombinezonie niemal ludzki, dziwne dłonie... szczupłe palce, nie chciałam by ściągał rękawicę ), stał naprzeciw mnie, spokój , emanacja uczucia, nie umiem powiedzieć, czułam się zrelaksowana, lęk ustępował, miałam możliwość dotykania całego ciała, a skoncentrowałam się tylko na tej dłoni w rękawicy; spojrzałam na część jego twarzy - na niej był powiedzmy kask - zasłaniał czoło, oczy, nos, i brodę, widziałam jedynie odsłonięte części policzków ( wygląd chcę zachować dla siebie- bo czekam na kogoś kto ich widział- muszę mieć dowód dla siebie samej)

głos w tle - słyszałam go w swojej głowie - męski- nie pokazujący mi się
ludzie - co tam poziom technologii, jak ja cedziłam każde słowo wobec ich poziomu !!!! to co mnie ujęło to WYSOKI POZIOM INTELEKTUALNY, głos o ile ten w kombinezonie starał się dopasować do mnie, to ten w tle mojej głowy- był tak poważny, że zastanawiałam się czy umiem poprawnie artykułować zdania - nie umiem Wam tego napisać !!! nie umiem

I dlaczego gdy osoby doznajace porwan/wziecia gdy przywoluja Jezusa na pomoc to te istoty odchodza...

nie wiem , nie wzywałam Jezusa bo uznaję go jako jedynie niezbadaną postać histryczną i tyle
co do tego imienia z moich doświadczeń mogę powiedzieć, że działa jako straszak na ... duchy, które za życia powiedzmy w jakiś sposób miały wobec niego respekt; nie działa na choćby ,, demony,, spotkane przeze mnie ostatnio - tu tyle co umiem powiedzieć

Z drugiej strony sa relacje swiadkow gdy np. ufo calkowicie zaklocilo dzialanie bazy wojskowej wylanczajac im np. rakiety/pociski...?
Sa rowniez relacje osob gdzie ufoistoty uleczyly kogos na prosbe osoby porwanej....

Tak ! jest tych przypadków ogromna ilość- co do mnie - zwracam uwagę nie tylko na relacje ludzi ( np. w Polsce) generałów, pułkowników, policjantów , naukowców, itp ale na to co mówi ,, ulica,, a mówi wiele, a drugie tyle albo więcej milczy i choćby jak tu co nas czytają a nie piszą - wiecie , nie każdy ma gdzieś co o nim mówią i piszą

Piszesz ze bylas w ich statku,czy ich dokladnie widzialas? a i czy mozesz opisac jak wygladali i jedni i drudzy?

jeden raz , który pamiętam - postaci w moim statku te po lewej stronie w audytorium - wysokie, małe głowy, szara jasna skóra, długie szyje- wypisz wymaluj obraz jaki widzą inne osoby- tyle , że te moje były wysokie , oceniam na ponad 180 cm; te co się pokazały w statku dokującym do naszego zupełnie inne! miały twarze niczym mięczaki - ale naszego gabarytu; twarze silikonowe??? co to mogło być ? i ramiona , klatka piersiowa - jak u człowieka ( do tego momentu ich widziałam) no i te ubrania - muszą mieć najlepszych projektantów we wszechświecie- detale i elementy, i te kolory- wygląd ich twarzy.. hmmm ale muszą mieć poczucie piękna!

Piszesz rowniez ze nie wierzysz w reinkarnacje...jak mam to rozumiec? :)

nie uznaję z jakiegoś powody reinkarnowania - odruchowo od zawsze było mi niedobrze na samą myśl ( miałabym taki sam odruch jakbym chciała wziąć jednego choćby grosza za pomoc innym , lub za przekazywanie doświadczeń -dostałabym torsji!nie żartuję)

Pytanie jest czy bez tunelu moge sie wydostac poza astral, bo z tego co mi wiadomo to po smierci wlasnie poprzez ten tunel trafiamy w jakis ze swiatow astralnych a jest ich pare poziomow ale to nadal tylko astral, nawet gdy trafisz do swiata gdzie przez caly dzien istoty swietliste w bialych szatach dra japy/spiwaja ku chwale stworcy... :roll:
nie byłam nigdy w żadnym tunelu, gdy wychodzę z ciała - jestem natychmiast w miejscu jakim mam być - nie odpowiem co z tym tunelem tak samo jak nie znam odpowiedzi na inne pytania
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2016, 12:31 przez Natasza, łącznie zmieniany 2 razy
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 12 wrz 2016, 12:29

Masz rację magu. Jeżeli się nie zgadzamy z doświadczeniem innych, nie mamy prawa, go wyśmiewać i mówić, że to wymysł tylko umysłu, tylko dlatego, że mamy odmienne doświadczenie. Może się bowiem okazać, ze to nasze doświadczenie było tylko wymysłem naszego umysłu.
Tak samo nie mamy w 100% pewności, że nawiązaliśmy kontakt z naszym opiekunem tylko dlatego, że tak to czujemy albo tamta istota nam to powiedziała. Znam przypadek osoby, która miała kontakt z "Jezusem". Wszystko było OK dopóki była temu duchowi uległa, gdy zaczęło jej nie odpowiadać to o co była proszona i zaczęła się buntować zasłona upadła i wyszło na jaw, że ma kontakt z niższym bytem, podającym się za Jezusa.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: soldado » 12 wrz 2016, 12:34

Estia72 pisze:Natasza wiesz moze co Soldado mial na mysli piszac ze nie wszyscy maja opiekuna a niektorzy maja cudzego....??? Bo mi to gdzies umknelo , nie wiem czy odniosl sie do tego... (nawet nie jestem pewna czy na tym watku poruszalismy ten temat, wiec jak co to przepraszam) :)

Kiedyś pewna osoba, która miała kontakt z Istotami z Innego wymiaru, spytała Ich, czy żyją Oni również pośród nas.
Odpowiedzieli jej, że niektórzy z nich żyją, w formie hybryd.
Na oko - normalni ludzie niczym się nie różniący, jednak nie potrzebują, nie mają Opiekunów takich, jak mają ludzie.
Powiedzieli jej, żeby zrobiła eksperyment i żeby stanęła u siebie w mieście na centralnym deptaku i w myślach zaczęła przywoływać takie osoby, żeby do niej podeszły.
Skupiła się i w myślach powtarzała, żeby takie osoby jak tam są, to żeby do niej w tej chwili podeszły i z nią porozmawiały.
Czekała ok. 15 minut, a po tym czasie podeszła do niej para normalnie wyglądających osób i spytali ją, dlaczego Ich woła?
W taki sam sposób bardzo często można przywołać poprzez myśli obiekty, w których się przemieszczają...

Odnośnie cudzych Opiekunów, chodziło mi o osoby opętane, od których na jakiś czas odstąpił Opiekun, żeby taka osoba mogła doświadczyć opętania, często robiąc tak zgodnie z jej wolą. Wtedy taka osoba ma ,,cudzego opiekuna''...
Mówi się wtedy o świadomych ,,nosicielach''...
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 12 wrz 2016, 12:38

Mirek pisze:Masz rację magu. Jeżeli się nie zgadzamy z doświadczeniem innych, nie mamy prawa, go wyśmiewać i mówić, że to wymysł tylko umysłu, tylko dlatego, że mamy odmienne doświadczenie. Może się bowiem okazać, ze to nasze doświadczenie było tylko wymysłem naszego umysłu.
Tak samo nie mamy w 100% pewności, że nawiązaliśmy kontakt z naszym opiekunem tylko dlatego, że tak to czujemy albo tamta istota nam to powiedziała. Znam przypadek osoby, która miała kontakt z "Jezusem". Wszystko było OK dopóki była temu duchowi uległa, gdy zaczęło jej nie odpowiadać to o co była proszona i zaczęła się buntować zasłona upadła i wyszło na jaw, że ma kontakt z niższym bytem, podającym się za Jezusa.

Miryku Ty jesteś najgorszym ze wszystkich krytyków, nie znasz mojej historii i nie masz zamiaru się z nią nawet zapoznać i już wiesz, ze jest ona wymyślona oraz że biorę prochy, a teraz piszesz że "Jeżeli się nie zgadzamy z doświadczeniem innych, nie mamy prawa, go wyśmiewać i mówić, że to wymysł tylko umysłu, tylko dlatego, że mamy odmienne doświadczenie." - Bardziej pokrętnych wypowiedzi nie widziałam.
danut

Postautor: czarnyMag » 12 wrz 2016, 12:44

Mirek pisze:Masz rację magu. Jeżeli się nie zgadzamy z doświadczeniem innych, nie mamy prawa, go wyśmiewać i mówić, że to wymysł tylko umysłu, tylko dlatego, że mamy odmienne doświadczenie. Może się bowiem okazać, ze to nasze doświadczenie było tylko wymysłem naszego umysłu.

No tak Mirku tylko że jak ja miałem swoje widzenie to, to moje widzenie powiedziało mi - A to akurat był Jezus którego rozpoznałem że: "będzie o co prosisz Rito" - i tak się stało! I choć miliardy wcielonych mogą sobie gdybać co wtedy się stało to Drogi Mirku - Ja uważam żem wtedy przeszedł w swym wasalacie na stronę Jezusa.
Oczywiście gdy z głupa powiedziałem w eter: "jakie jest imię mej duszy?" to mogła być manipulacja! Mogła i być może była - ale jak ja mówię: "zaatakuj "X" - to wierzę bo widzę co ma miejsce :twisted: że się dzieje wola ma :D
Więc Drogi Miru jeśli masz odmienne doświadczenia lub tylko odmienną intuicję to z nikim się nie zgadzaj dla dobra swego wcielenia! I oprzyj się tylko o swą inteligencję, intuicje !!! Bo Twoja intuicja to Twoje sumienie a Twoje sumienie to TY !!!
Ale się z Tobą w 100 procentach nadal zgadzam!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: soldado » 12 wrz 2016, 12:45

nie wiem , nie wzywałam Jezusa bo uznaję go jako jedynie niezbadaną postać histryczną i tyle
co do tego imienia z moich doświadczeń mogę powiedzieć, że działa jako straszak na ... duchy, które za życia powiedzmy w jakiś sposób miały wobec niego respekt; nie działa na choćby ,, demony,, spotkane przeze mnie ostatnio - tu tyle co umiem powiedzieć

Odpowiedź jest np. w Wyznaniu Wiary w KK.

- Bóg z Boga
- Światłość ze Światłości
- Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego
- Współistotny Ojcu

To ta sama Boska Energia, która rozdzieliła się, by wejść w ciało NMP ( stąd niepokalane poczęcie ) by przekazać ludziom Słowo Boże.
Dlatego to Imię jest najmocniejsze we Wszechświecie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 12 wrz 2016, 12:51

soldado pisze:Odpowiedź jest np. w Wyznaniu Wiary w KK.

- Bóg z Boga
- Światłość ze Światłości
- Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego
- Współistotny Ojcu

To ta sama Boska Energia, która rozdzieliła się, by wejść w ciało NMP ( stąd niepokalane poczęcie ) by przekazać ludziom Słowo Boże.
Dlatego to Imię jest najmocniejsze we Wszechświecie.

No Widzicie :) Ja się oprę o forumowicza "soldado" ! On jest niepodważalny według mego Ja !!!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm