Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 19 wrz 2016, 20:18

fruwla pisze:
danut pisze:No dobra a ja zapytam, czy to co mówimy jest składne logiczne, czy nie?

Interesujace, skladne, logiczne , ALE przeladowane.... ;)

Przeładowane informacjami, gdy człowiek by chciał w skrócie jak najwięcej powiedzieć, ale naprawdę nad każda jedną rzeczą trzeba by było siedzieć pół dnia i mówić co jej dotyczy, mówić lub pisać i pisać, rzeczywistość jest tak bardzo skomplikowana, że za nic nie idzie tego tematu skwitować i ująć w jednym stwierdzeniu. A tak np. zrobił już kościół- ci do Nieba -ci do czyśca, a ci to już do samego piekła i amen. A i zaakceptował przy tym "ale nam nie jest wolno nikogo oceniać ;) ".
danut

Postautor: Xsenia » 19 wrz 2016, 21:51

Hm to dla kogo jest ta książka i te wykłady? Dla naukowców różnej maści? Czy naprawdę myślisz Danut, że jak autorka poużywa naukowych zwrotów, to przekona tym jakiegokolwiek naukowca?
A jeśli jest ona pisana nie dla naukowców tylko dla zwykłych ludzi, to po co ten pseudonaukowy bełkot? MOIM ZDANIEM, powtórzę, bo to ciężko pojąć, MOIM ZDANIEM, jest ona napisana pseudonaukowym językiem tylko po to by oszukać zwykłego czytelnika i by myślał, że nauka to wszystko potwierdza i zatwierdza, a tak nie jest. I tylko przypomnę, że autorka ma doktorat ale z chemii, a nie fizyki, fizyki kwantowej czy astrofizyki. I WEDŁUG MNIE używanie skrótu dr przed nazwiskiem w książce o takiej tematyce, to też jest wprowadzanie w błąd czytelnika. To mniej więcej tak jakby hydraulik pisał książkę o wszechświecie. Ale powtórzę, to tylko MOJE ZDANIE.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 19 wrz 2016, 22:01

Xsenia pisze:Hm to dla kogo jest ta książka i te wykłady? Dla naukowców różnej maści? Czy naprawdę myślisz Danut, że jak autorka poużywa naukowych zwrotów, to przekona tym jakiegokolwiek naukowca?
A jeśli jest ona pisana nie dla naukowców tylko dla zwykłych ludzi, to po co ten pseudonaukowy bełkot? MOIM ZDANIEM, powtórzę, bo to ciężko pojąć, MOIM ZDANIEM, jest ona napisana pseudonaukowym językiem tylko po to by oszukać zwykłego czytelnika i by myślał, że nauka to wszystko potwierdza i zatwierdza, a tak nie jest. I tylko przypomnę, że autorka ma doktorat ale z chemii, a nie fizyki, fizyki kwantowej czy astrofizyki. I WEDŁUG MNIE używanie skrótu dr przed nazwiskiem w książce o takiej tematyce, to też jest wprowadzanie w błąd czytelnika. To mniej więcej tak jakby hydraulik pisał książkę o wszechświecie. Ale powtórzę, to tylko MOJE ZDANIE.

Zapomniałaś dodać, że chemii procesowej jeśli w ogóle wiesz co to jest inżynieria chemiczno- procesowa i czym zajmują się ci ludzie. I to nie jest bełkot a uściślenie i wytłumaczenie różnej maści ezoterykom, że to oni tworzą teorie z głowy i na chybił trafił, wtrącają do nich określenia ściśle naukowe, jak energia, światło, inny wymiar przestrzenny, fizyka kwantowa i nadają im przy tym cudaczne znaczenia jak np. byt niefizyczny tak często przez nich używane.

https://pl.wikipedia.org/wiki/In%C5%BCy ... -rozwojowe
danut

Postautor: danut » 19 wrz 2016, 22:21

Mam do Ciebie Xseniu takie pytanie - dlaczego skasowałaś post Nataszy, mnie już nie zależy na swoim obszernym tłumaczeniu i odpowiedzi na jej pytania, ale ten konkretny post, gdzie Natasza przyznaje ze wyznaje tu filozofię Realian i z tego jest dumna, ze jest większa grupa takich jak ona ludzi?
danut

Postautor: Xsenia » 19 wrz 2016, 22:32

danut pisze:Zapomniałaś dodać, że chemii procesowej jeśli w ogóle wiesz co to jest inżynieria chemiczno- procesowa i czym zajmują się ci ludzie.

No cóż, zdecydowanie ci ludzie nie zajmują się fizyką kwantową i nie piszą książek na jej temat.

Dziwne, że zadajesz to pytanie. Już pisałam wyraźnie, że każdy post, który uznam za wstęp do kłótni będę kasować, a wasze nawet nie będę oznaczać, bo byłoby tam czerwono od MODERACJI.
I tylko dodam na marginesie, że Natasza MA PRAWO wierzyć w co tylko sobie życzy, może nawet wierzyć, że Bogiem jest latający potwór spaghetti, a tobie nic do tego. I jeśli ona nie ma zamiaru zmieniać swoich poglądów, to ty nie powinnaś naciskać, bo siłą nic nie osiągniesz. Zresztą dokładnie to samo mogłabym napisać Nataszy o tobie. Pod tym względem jesteście podobne jak kropla wody do innej kropli :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 19 wrz 2016, 22:39

Xsenia pisze:
danut pisze:Zapomniałaś dodać, że chemii procesowej jeśli w ogóle wiesz co to jest inżynieria chemiczno- procesowa i czym zajmują się ci ludzie.

No cóż, zdecydowanie ci ludzie nie zajmują się fizyką kwantową i nie piszą książek na jej temat.

Dziwne, że zadajesz to pytanie. Już pisałam wyraźnie, że każdy post, który uznam za wstęp do kłótni będę kasować, a wasze nawet nie będę oznaczać, bo byłoby tam czerwono od MODERACJI.
I tylko dodam na marginesie, że Natasza MA PRAWO wierzyć w co tylko sobie życzy, może nawet wierzyć, że Bogiem jest latający potwór spaghetti, a tobie nic do tego. I jeśli ona nie ma zamiaru zmieniać swoich poglądów, to ty nie powinnaś naciskać, bo siłą nic nie osiągniesz. Zresztą dokładnie to samo mogłabym napisać Nataszy o tobie. Pod tym względem jesteście podobne jak kropla wody do innej kropli :)

No jasne, tylko napisałam to do niej w odpowiedzi, że nie ma prawa wchodzić tu na tron i głosić tej swojej ostatecznej jedynie prawdziwej teorii zapożyczonej od sekt i co robi przy tym? - ano umniejsza doświadczeniom innych w każdym poście i traktuje ich jak półgłówków, bo ona, bo ona "jest świecą" , wie wszystko najlepiej, a ja na to nie pozwolę, bo do takich ludzi nie należę. Każdy ma prawo wierzyć w co chce, ba nawet zalegalizowano "Kościół Potwora Spaghetti", ale chyba nie po to, by tworzyć taką religie i szukać do niego wyznawców? :)
danut

Postautor: Pawełek » 20 wrz 2016, 06:26

danut pisze:nie ma prawa wchodzić tu na tron i głosić tej swojej ostatecznej jedynie prawdziwej teorii zapożyczonej od sekt i co robi przy tym? - ano umniejsza doświadczeniom innych w każdym poście i traktuje ich jak półgłówków, bo ona, bo ona "jest świecą" , wie wszystko najlepiej, a ja na to nie pozwolę

Ale Ty Danut już możesz tak postępować?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Natasza » 20 wrz 2016, 08:18

danut pisze:Mam do Ciebie Xseniu takie pytanie - dlaczego skasowałaś post Nataszy, mnie już nie zależy na swoim obszernym tłumaczeniu i odpowiedzi na jej pytania, ale ten konkretny post, gdzie Natasza przyznaje ze wyznaje tu filozofię Realian i z tego jest dumna, ze jest większa grupa takich jak ona ludzi?

:lol:

Xsenia wykasowała Twój post, w którym napisałaś, że moje doświadczenia są wzięte z tych głoszonych przez Reptylian, ups, sorki Realian

na co moja odp. brzmiała:
jeśli choć jedna osoba ma podobne do mojego doświadczenie, to jest to dowód NA MOJE GŁOSZENIE
a jeśli tak mówi cała grupa to jest to świadectwo na to , że to co głoszę jest prawdziwe

uhm jestem dumna, a chcesz zabrać moją dumę? rozprawianie o mnie beze mnie nie przynosi zaszczytów
ile postów bym tu zebrała o mnie beze mnie :twisted: :twisted:
niech moc będzie z Tobą :lol: i z Wami wszystkimi Amen
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 20 wrz 2016, 09:40

Xsenia pisze:Hm to dla kogo jest ta książka i te wykłady? Dla naukowców różnej maści? Czy naprawdę myślisz Danut, że jak autorka poużywa naukowych zwrotów, to przekona tym jakiegokolwiek naukowca?
A jeśli jest ona pisana nie dla naukowców tylko dla zwykłych ludzi, to po co ten pseudonaukowy bełkot? MOIM ZDANIEM, powtórzę, bo to ciężko pojąć, MOIM ZDANIEM, jest ona napisana pseudonaukowym językiem tylko po to by oszukać zwykłego czytelnika i by myślał, że nauka to wszystko potwierdza i zatwierdza, a tak nie jest.

jako jedna z pierwszych tu na forum kupiłam tę książkę i .. szybko ją oddałam komuś stad za darmo
mówiłam, że nie będę wydawać opinii, ale to co napisała Xsenia jest tym pod czym się podpisuję moim wrażeniem jakie mam po lekturze
i tyle w temacie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 11:02

Nie szkodzi tej książce ta Wasza opinia - cały jej pierwszy nakład rozszedł się już w czerwcu, a teraz w obiegu jest już drugi. :)

To pytanie do praktyków. Teorie Realian oparte są o domniemany kontakt francuskiego dziennikarza i kierowcy rajdowego z kosmicznymi twórcami Ziemian, którzy mieli tego dokonać dzięki ich zaawansowanej technologii. Jej członkowie ponoć poddają się potajemnemu klonowaniu a w 2002 roku pewna Amerykanka miała tym sposobem urodzić drugą Ewę, za symbol używają swastyki, a w Izraelu chcą budować świątynie, jako ambasadę dla tych istot pozaziemskich. To jak to jest Nataszo oni potwierdzają Twoje słowa, czy Ty powtarzasz to po nich? Dwa- dlaczego w tym wszystkim aż szczypie w oczy przekształcanie na inną modłę, Elohim zamiast Jezus, itp. tekstów biblijnych. Dlaczego nie ma w tym grama duchowości a wszystko jest tak fizykalne, przedmiotowe bez uczuć? Jak można się dać aż tak uprzedmiotowić, czy to innym ludziom, czy nawet kosmitom :D ?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi